Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  06/01/2014
Data da última atualização:  13/04/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COSTA, H. H. A.; ROGERIO, M. C. P.; MUIR, J. P.; ALVES, A. A.; GALVANI, D. B.; POMPEU, R. C. F. F.; LANDIM, A. V.; CARNEIRO, M. S. de S.
Afiliação:  Hélio Henrique Araújo Costa, Federal University of Minas Gerais (UFMG) - Belo Horizonte, MG, Brazil; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC; James P. Muir; Arnaud Azevedo Alves, Federal University of Piauí (UFPI) - Teresina, PI, Brazil; DIEGO BARCELOS GALVANI, CNPC; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; Aline Vieira Landim, State University Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brazil; Maria Socorro de Souza Carneiro, Federal University of Ceará (UFC) - Fortaleza, CE - Brazil.
Título:  Nutritional evaluation of lamb diets in a tropical setting formulated according to NRC (1985) and NRC (2007) specifications.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, Amsterdam, v. 113, n. 1, p. 20-29, June, 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The objective of this research was to compare the National Research Council (NRC) 1985 (NRC85) and 2007 (NRC07) small ruminant nutrition recommendations for growing lambs in a tropical setting with tropical feeds. Twenty mixed breed Santa Inês males, 4 mo of age, with an average initial 19.5 ±3.5 kg weight were randomly distributed to four treatments to measure apparent digestibility, intake as well as ruminal and blood parameters. The four treatments consisted of diets formulated according to NRC85 or NRC07 recommendations, the latter at 20% (NRC07-20), 40% (NRC07-40) and 60% (NRC07-60) rumen non-degradable protein (NDP) concentration. The trial consisted of 10 d for adaptation to diet and 7 d for data collection. The NRC07 diets showed no differences (P > 0.05) in disappearance of dry matter (DM), organic matter (OM) or their fractions as a result of NDP level. All diets formulated according to NRC07 resulted in greater (P ?0.05) consumption of CP and digestible protein (DP) compared to NRC85. Greater (P?0.05) disappearance of DM and OM disappearance rates were measured for the NRC85 diet compared to NRC07 diets, with no differences (P > 0.05) for CP. The NRC85 diet resulted in lower (P?0.05) fiber intake while non-structural carbohydrate (NSC) intake was greater (P?0.05) compared to NRC07 diets. Total digestible nutrients (TDN) were greater (P?0.05) for NRC85 diets compared to NRC07 while there were no differences (P > 0.05) among digestible (DE) and metabolizab... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composição do sangue; Degradação ruminal; Energy value; Non-degradable rumen protein; Nutritional requirements; Organic matter content; Protein quality; Proteína digestível; Raça Santa Inês; Rumen degradability.
Thesagro:  Cordeiro; Dieta; Digestibilidade; Nutrição animal; Ovino; Rúmen.
Thesaurus Nal:  Blood composition; data collection; Digestibility; feeds; Lambs; neutral detergent fiber; Nutrient requirements; protein energy ratio; rumen fermentation; Sheep; Urea.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC27777 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  04/11/2020
Data da última atualização:  13/11/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  YASSITEPE, J. E. de C. T.; DANTE, R. A.; GERHARDT, I. R.; FERNANDES, F. R.; SOUZA, R. S. C. de; ARMANHI, J. S. L.; SILVA, V. C. H. da; RIBEIRO, A. P.; SILVA, M. J. da; ARRUDA, P.
Afiliação:  JULIANA ERIKA DE C T YASSITEPE, CNPTIA; RICARDO AUGUSTO DANTE, CNPTIA; ISABEL RODRIGUES GERHARDT, CNPTIA; FERNANDA RAUSCH FERNANDES, CNPTIA; RAFAEL SOARES CORREA DE SOUZA, Unicamp, GCCRC; JADERSON SILVEIRA LEITE ARMANHI, Unicamp, GCCRC; VIVIANE CRISTINA HEINZEN DA SILVA, Unicamp, GCCRC; ANA PAULA RIBEIRO, Unicamp, GCCRC; MÁRCIO JOSÉ DA SILVA, Unicamp, GCCRC; PAULO ARRUDA, Unicamp, GCCRC.
Título:  Genômica aplicada às mudanças climáticas: biotecnologia para a agricultura digital.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: MASSRUHÁ, S. M. F. S.; LEITE, M. A. de A.; OLIVEIRA, S. R. de M.; MEIRA, C. A. A.; LUCHIARI JUNIOR, A.; BOLFE, E. L. (Ed.). Agricultura digital: pesquisa, desenvolvimento e inovação nas cadeias produtivas. Brasília, DF: Embrapa, 2020. cap. 11, p. 258-276.
ISBN:  978-65-86056-37-2
Idioma:  Português
Conteúdo:  Introdução. O pipeline de pesquisa do GCCRC. Descoberta de genes e microrganismos. Prova de conceito. Melhoramento, testes em larga escala, pré-lançamento e lançamento. Considerações Finais.
Palavras-Chave:  Agricultura digital; Centro de Pesquisa em Genômica Aplicada às Mudanças Climáticas; Digital agriculture; Genômica; Mudanças climáticas.
Thesagro:  Agricultura; Biotecnologia.
Thesaurus NAL:  Agriculture; Biotechnology; Climate change; Genomics.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217708/1/LV-Agricultura-digital-2020-cap11.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPTIA20727 - 1UMTPL - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional