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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
07/08/2012 |
Data da última atualização: |
10/07/2017 |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. C. de; RAMOS, J. D.; PIO, R.; CARDOSO, M. das G. |
Afiliação: |
Marcelo Caetano de Oliveira, Universidade Federal de Lavras (Ufla), Departamento de Agricultura; José Darlan Ramos, Universidade Federal de Lavras (Ufla), Departamento de Agricultura; Rafael Pio, Universidade Federal de Lavras (Ufla), Departamento de Agricultura; Maria das Graças Cardoso, Ufla, Departamento de Química. |
Título: |
Características fenológicas e físicas e perfil de ácidos graxos em oliveiras no sul de Minas Gerais. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 1, p. 30-35, jan. 2012. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Título em inglês: Phenological and physical characteristics and fatty acids of olive trees from the south of Minas Gerais, Brazil. |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi avaliar as características fenológicas e físicas, o teor lipídico e o perfil de ácidos graxos dos frutos de cultivares de oliveira, da Serra da Mantiqueira, sul do Estado de Minas Gerais. Foram avaliadas as cultivares Alto D?Ouro, Arbequina, Galega, Grappolo 541, Grappolo 561, Grappolo 575, Negroa, Penafiel, Ropades 392 e Santa Catalina, nos anos agrícolas 2008/2009, 2009/2010 e 2010/2011. Extraiu-se o óleo bruto das cultivares ricas em lipídeos, para a avaliação do perfil de ácidos graxos. O florescimento ocorrede julho a outubro, e a colheita de janeiro a março. A cultivar mais precoce é a Arbequina, e as mais tardias são Galega, Grappolo 575 e Santa Catalina. 'Grappolo 561' apresenta frutos de maior diâmetro transversal, e 'Grappolo 541' frutos de maior massa total. 'Arbequina' e 'Grappolo 561' apresentam maior teor de lipídeos. |
Palavras-Chave: |
azeite de oliva; ciclo reprodutivo; Reprodutive cycl. |
Thesagro: |
Olea Europaea. |
Thesaurus Nal: |
Olive oil. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63095/1/30.pdf
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Marc: |
LEADER 01697naa a2200229 a 4500 001 1930614 005 2017-07-10 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, M. C. de 245 $aCaracterísticas fenológicas e físicas e perfil de ácidos graxos em oliveiras no sul de Minas Gerais. 260 $c2012 500 $aTítulo em inglês: Phenological and physical characteristics and fatty acids of olive trees from the south of Minas Gerais, Brazil. 520 $aO objetivo deste trabalho foi avaliar as características fenológicas e físicas, o teor lipídico e o perfil de ácidos graxos dos frutos de cultivares de oliveira, da Serra da Mantiqueira, sul do Estado de Minas Gerais. Foram avaliadas as cultivares Alto D?Ouro, Arbequina, Galega, Grappolo 541, Grappolo 561, Grappolo 575, Negroa, Penafiel, Ropades 392 e Santa Catalina, nos anos agrícolas 2008/2009, 2009/2010 e 2010/2011. Extraiu-se o óleo bruto das cultivares ricas em lipídeos, para a avaliação do perfil de ácidos graxos. O florescimento ocorrede julho a outubro, e a colheita de janeiro a março. A cultivar mais precoce é a Arbequina, e as mais tardias são Galega, Grappolo 575 e Santa Catalina. 'Grappolo 561' apresenta frutos de maior diâmetro transversal, e 'Grappolo 541' frutos de maior massa total. 'Arbequina' e 'Grappolo 561' apresentam maior teor de lipídeos. 650 $aOlive oil 650 $aOlea Europaea 653 $aazeite de oliva 653 $aciclo reprodutivo 653 $aReprodutive cycl 700 1 $aRAMOS, J. D. 700 1 $aPIO, R. 700 1 $aCARDOSO, M. das G. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 47, n. 1, p. 30-35, jan. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Corte. Para informações adicionais entre em contato com cnpgc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
21/02/2006 |
Data da última atualização: |
10/03/2008 |
Autoria: |
GROF, B.; FERNANDES, C. D.; FERNANDES, A. T. F. |
Título: |
A novel technique to produce polygenic resistance to anthracnose in Stylosanthes capitata. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 19., 2001, São Pedro. Grassland ecosystems: an outlook into the 21st century: proceedings. Piracicaba: Sociedade Brasileira de Zootecnia: FEALQ, 2001. |
Páginas: |
p. 525-526. (ID n. 13-01) |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
CNPGC. |
Conteúdo: |
An improved cultivar, based on17 genotypes of S.cpitata and six of S.macrocephala, was developed at the Embrapa Beef Cattle Research Center. Campo Grande, Brazil. The aim was o create durable, race non-spedific resistance to anthracnose controlled by polygenic factors. A mass hybridisation technique was employed to produce a higth degree of genetic diversity and sizeable quantities of seed of hybriderived progenies of Brazilian and Venezuelan genotypes of S.capitata. Outcrossing resulted in a significant improvement in the forage production of progeny of Venezuelan accessions. The multicross was evaluated in multilocational trials, each representing a large tract of country in the Cerradis ecosystem along a north-south transect from lat 6 to 20 S. The genetic shift that accourred in S. capitata was a key element in the formation of the new cultivar. It is a complex mixture of two especies, and a reombination of murch desired forage tratis of Brazilian x Venezuelan genotypes, high forage and seed yields coupled eith anthracnose resistance. The new cultivar with its diverse genetic make up has a wide application in the acid-soil savannas of tropical America. It was released by Embrapa for the Cerrados in 2000. |
Thesagro: |
Antracnose; Cerrado; Hibridação; Variedade Resistente. |
Thesaurus NAL: |
anthracnose; genetic variation; hybridization; savannas; Stylosanthes capitata. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02136naa a2200277 a 4500 001 1322278 005 2008-03-10 008 2001 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGROF, B. 245 $aA novel technique to produce polygenic resistance to anthracnose in Stylosanthes capitata. 260 $c2001 300 $a p. 525-526. (ID n. 13-01) 500 $aCNPGC. 520 $aAn improved cultivar, based on17 genotypes of S.cpitata and six of S.macrocephala, was developed at the Embrapa Beef Cattle Research Center. Campo Grande, Brazil. The aim was o create durable, race non-spedific resistance to anthracnose controlled by polygenic factors. A mass hybridisation technique was employed to produce a higth degree of genetic diversity and sizeable quantities of seed of hybriderived progenies of Brazilian and Venezuelan genotypes of S.capitata. Outcrossing resulted in a significant improvement in the forage production of progeny of Venezuelan accessions. The multicross was evaluated in multilocational trials, each representing a large tract of country in the Cerradis ecosystem along a north-south transect from lat 6 to 20 S. The genetic shift that accourred in S. capitata was a key element in the formation of the new cultivar. It is a complex mixture of two especies, and a reombination of murch desired forage tratis of Brazilian x Venezuelan genotypes, high forage and seed yields coupled eith anthracnose resistance. The new cultivar with its diverse genetic make up has a wide application in the acid-soil savannas of tropical America. It was released by Embrapa for the Cerrados in 2000. 650 $aanthracnose 650 $agenetic variation 650 $ahybridization 650 $asavannas 650 $aStylosanthes capitata 650 $aAntracnose 650 $aCerrado 650 $aHibridação 650 $aVariedade Resistente 700 1 $aFERNANDES, C. D. 700 1 $aFERNANDES, A. T. F. 773 $tIn: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 19., 2001, São Pedro. Grassland ecosystems: an outlook into the 21st century: proceedings. Piracicaba: Sociedade Brasileira de Zootecnia: FEALQ, 2001.
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