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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
14/10/2019 |
Data da última atualização: |
15/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BORGES, C. V.; AMORIM, E. P.; LEONEL, M.; GOMEZ, H. A. G.; SANTOS, T. P. R. dos; LEDO, C. A. da S.; BELIN, M. A. F.; ALMEIDA, S. L. de; MINATEL, I. O.; LIMA, G. P. p. |
Afiliação: |
CRISTINE VANZ BORGES, UNESP; EDSON PERITO AMORIM, CNPMF; MAGALI LEONEL, UNESP; HECTOR ALONZO GOMEZ GOMEZ, Universidad Nacional de Agricultura; THAIS PAES RODRIGUES DOS SANTOS, UNESP; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; MATHEUS ANTÔNIO FILIOL BELIN, UNESP; SAMARA LOPES DE ALMEIDA, UFRPE; IGOR OTAVIO MINATEL, UNESP; GIUSEPPINA PACE PEREIRA LIMA, UNESP. |
Título: |
Post-harvest physicochemical profile and bioactive compounds of 19 bananas and plantains genotypes. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Bragantia, Campinas, v. 78, n. 2, p.284-296, 2019. |
ISSN: |
1678-4499 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Bragantia, Campinas, v. 78, n. 2, p.284-296, 2019284C.V. Borges et al.ABSTRACT:Nineteen genotypes of bananas and plantains were analysed in order to differentiate the subgroups and/or groups of consumption or industrial use. Genotypes of banana and plantain from different genomic groups and in three ripening stages (2, 5 and 7) were studied in relation to physical and physicochemical characteristics, including bioactive compounds. Furthermore, with the obtained data analysed by multivariate statistical analyses (Principal Component Analysis) it was possible to relate all analysed characteristic profile of samples with the different genotype. The three ripening stages were differentiate by total soluble solids, titratable acidity, chrome (C*) and the carotenoids contents. ‘Ney Poovan’ contain high total soluble solid content and pulp-to-peel ratio, an interesting result for the promotion of this genotype for in natura consumption. ‘Ney Poovan’, ‘Ouro da Mata’, ‘Pelipita’ and ‘Tiparot’ are sources of antioxidant compounds. The genotypes ‘Pelipita’ and ‘Samurá B’ are promising for the industrial use, mainly for the processing of banana chips, for both green and ripe fruit |
Thesagro: |
Banana. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202874/1/Post-harvest-physicochemical-profile.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
22/07/2014 |
Data da última atualização: |
31/07/2014 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
SCIVITTARO, W. B.; FAGUNDES, P. R. R.; MAGALHAES JUNIOR, A. M. de; SILVEIRA, A. D.; MELLO, D. C. de; LEVANDOSKI, A. P.; FARIAS, M. de O. |
Afiliação: |
WALKYRIA BUENO SCIVITTARO, CPACT; PAULO RICARDO REIS FAGUNDES, CPACT; ARIANO MARTINS DE MAGALHAES JUNIOR, CPACT; Anderson Dias Silveira, UFPEL; Daiane Claudino de Mello, UFPEL; Ana Paula Levandoski, UFPEL; Marla de Oliveira Farias, FAPERGS. |
Título: |
Avaliação da Tolerância de Genótipos de Arroz Irrigado à Salinidade na Fase Vegetativa. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2013. |
Páginas: |
7 p. |
Série: |
(Embrapa Clima Temperado. Comunicado técnico, 301). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Tolerância de Genótipos. |
Thesagro: |
Arroz; Arroz Irrigado. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/105794/1/Comunicado-301.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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