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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  10/09/2008
Data da última atualização:  05/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  HEINEMANN, A. B.; STONE, L. F.
Afiliação:  ALEXANDRE BRYAN HEINEMANN, CNPAF; LUIS FERNANDO STONE, CNPAF.
Título:  Determining optimum sowing date for maize using modelling approach.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF AGRICULTURAL ENGINEERING; BRAZILIAN CONGRESS OF AGRICULTURAL ENGINEERING, 37.; INTERNATIONAL LIVESTOCK ENVIRONMENT SYMPOSIUM - ILES, 8., 2008, Foz do Iguaçu. Technology for all: sharing the knowledge for development: proceedings... Foz do Iguaçu: SBEA, 2008.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The objective of this study was to determine the optimum sowing date for maize at Santo Antonio de Goiás, GO, Brazil. To optimize solar radiation and precipitation during the maize sowing period (from October to December) it was used the crop model CEREAL06 from Ecotrop plataform. To mimic the conditions of region, two scenarios were created: a) no restriction to root development (1.0 m effective root depth) and b) restrictions to root development (Al toxic in the subsoil - 0.5 m effective root depth). The crop model was run based on the climate historical date (22 years of daily data for precipitation, solar radiation, maximum and minimum temperature, maximum and minimum relative humidity, and wind speed) collected at Embrapa Rice & Beans weather station. Six different sowing dates (15/10, 01/11, 15/11, 1/12, 15/12, and 31/12) were taken into account. The decision criterions used to determine the optimum sowing date were the variability, comparison of exceedance probability and mean variation for yield and the averaged index stress factor for the reproductive period. The results obtained showed that the optimum sowing date for both scenarios was 15-Nov.
Palavras-Chave:  Crop model; Root depth.
Thesagro:  Milho; Zea Mays.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/141933/1/CNPAF-2008-abh0001.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF27396 - 1UPCAA - DD20082008
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  09/02/2009
Data da última atualização:  03/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  MACIEL, V. T.; GOMES FILHO, E.; ALVES, R. E.; FARIAS, J. M. de; MOURA, C. F. H.; SOUSA, H. U. de.
Afiliação:  VLAYRTON TOMÉ MACIEL, UFC; ENÉAS GOMES FILHO, UFC; RICARDO ELESBAO ALVES, CNPAT; JOSEFRANCI MORAES DE FARIAS, UFC; CARLOS FARLEY HERBSTER MOURA, CNPAT; HUMBERTO UMBELINO DE SOUSA, CPAMN.
Título:  Atividade de enzimas anti-oxidativas na água de cocos em diferentes estádios de desenvolvimento.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 54., 2008, Vitória. Frutas para todos: estratégias tecnologias e visão sustentável: anais. Vitória: INCAPER: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. 4 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O mercado do "coco verde" vem crescendo gradativamente no Brasil, embora a perspectiva de exportação desse produto para atender a demanda por água de coco durante o verão europeu desponte como uma nova alternativa capaz de garantir a rentabilidade da cultura ao longo do ano.
Palavras-Chave:  Congresso.
Thesagro:  Água de Coco; Coco.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/70465/1/AtividadeEnzimasAguaCocos-192405.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN22812 - 1UPCAA - DDS 168/092009.00168
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