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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  05/05/2023
Data da última atualização:  14/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CAMPOS, J. da S.; VITAL JÚNIOR, A. C.; BONIEK, D.; SILVA, D. L. da; LANA, U. G. de P.; FERNANDES, J. V.; STOIANOFF, M. A. de R.; ANDRADE, V. S.
Afiliação:  JÉSSICA DA SILVA CAMPOS, Universidade Federal Do Rio Grande Do Norte; ANTONIO CARLOS VITAL JÚNIOR, Universidade Federal Do Rio Grande Do Norte; DOUGLAS BONIEK, Universidade Federal de Minas Gerais; DANIELLE LETICIA DA SILVA, Universidade Federal de Minas Gerais; UBIRACI GOMES DE PAULA LANA, CNPMS; JOSÉ VERÍSSIMO FERNANDES, Universidade Federal Do Rio Grande Do Norte; MARIA APARECIDA DE RESENDE STOIANOFF, Universidade Federal de Minas Gerais; VÂNIA SOUSA ANDRADE, Universidade Federal Do Rio Grande Do Norte.
Título:  Identification and evaluation of thermotolerance of yeasts from milk in natura exposed to high temperature and slow and fast pasteurization.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Microbiology, v. 54, p. 1075-1082, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s42770-023-00975-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Milk is considered one of the basic raw materials of animal origin; it must present hygienic quality and physical?chemical properties suitable for processing and human consumption. Thus, the ingestion of milk in natura when not properly treated can be characterized as an opportunistic route of transmission of possible microbial pathogens, which can offer risks to public health. The present study aimed the yeast identification, to analyze the thermo-resistance of yeasts isolated from fresh milk, and to trace the susceptibility profile of the isolates to antifungal agents. For this, 23 samples of fresh milk type B, collected by manual or mechanical milking, were stored in collective refrigeration tanks of farms located in the Metropolitan Region of Natal and nearby, State of Rio Grande do Norte (RN), Brazil. Twenty samples of fresh milk commercially traded in the city of Ceará-Mirim RN were also analyzed. The yeasts were quantified by count of colony-forming units (CFU). All isolated species were treated by slow pasteurization (62?64 °C for 30 min) and fast (72?75 °C for 20 s), as well as by boiling (100 °C). Fifty yeast strains were obtained, and the species were identified as Candida tropicalis (28%), Candida parapsilosis (14%), Candida albicans (12%), Candida glabrata (10%), Candida krusei (10%), Kluyveromyces marxianus (10%), Candida guilliermondii (8%), Candida rugosa (2%), Candida orthopsilosis (2%), Pichia manshurica (2%), and Kodamaea ohmeri (2%). Five isolates showed ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Leite; Pasteurização.
Thesaurus Nal:  Boiling; Candida; Milk; Pasteurization; Yeasts.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS30086 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  25/09/2009
Data da última atualização:  08/06/2018
Autoria:  FALQUETO, A. R.; CASSOL, D.; MAGALHAES JUNIOR, A. M. de; OLIVEIRA, A. C. de; BACARIN, M. A.
Afiliação:  Antelmo Ralph Falqueto, Universidade Federal do Espírito Santo/Departamento de Ciências da Saúde/Biológicas e Agrárias; Daniela Cassol, Universidade Federal de Pelotas - UFPel/Departamento de Botânica/Instituto de Biologia; ARIANO MARTINS DE MAGALHAES JUNIOR, CPACT; Antônio Costa de Oliveira, UFPel/Faculdade de Agronomia Eliseu Maciel/Departamento de Fitotecnia; Marcos Antonio Bacarin, Universidade Federal de Pelotas - UFPel/Departamento de Botânica/Instituto de Biologia.
Título:  Physiological analysis of leaf senescence of two rice cultivars with different yield potential.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 44, n. 7, p. 695-700, jul. 2009.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Análise fi siológica da senescência foliar de duas cultivares de arroz com diferentes potenciais de produtividade.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the physiological changes that occur in different leaves during the early and late grain-filling stages of two rice genotypes (Oryza sativa subsp. indica, BRS Pelota cultivar, and O. sativa subsp. japonica, BRS Firmeza cultivar), which present differences in grain yield potential. The plants were cultivated in greenhouse. Pigment content, chlorophyll fluorescence, electron transport and oxygen evolution rate were determined in the grain-filling stage, from the first to the forth leaf (top to bottom). Pigment content, photochemical efficiency of photosystem II and electron transport decreased significantly according to the position of leaves in 'BRS Pelota'. The BRS Firmeza cultivar shows higher pigment content and higher activity of the photosynthetic apparatus in comparison to 'BRS Pelota' during the grain-filling stage.
Palavras-Chave:  Eficiência fotoquímica; Extinção fotoquímica; Fotossistema II; Oxygen evolution rate; Photochemical quenching; Photochemicol efficiency; Potencial de produtividade; Senescência foliar de cultivares de arroz; Senescência retardada; Stay green; Taxa de evolução de oxigênio.
Thesagro:  Oryza Sativa; Oxigênio; Senescência.
Thesaurus NAL:  Photosystem II.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE-2010/46927/1/44n07a07.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE46927 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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