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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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161.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, D. da C.; FALEIRO, F. G.; CARES, J. E.; GOMES, A. C. Pathogenicity and genetic variability of Radopholus similis populations in bananas (Musa acuminata AAA and AA) based on RAPD analysis. Nematologia brasileira, v. 32, n. 4, p. 303-316, 2008 Meta 2009

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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162.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, T. L. P. O.; ALZATE-MARIN, A. L.; FALEIRO, F. G.; BARROS, E. G. de. Pathosystem common bean-uromyces appendiculatus: host resistance, pathogen specialization, and breeding for rust resistance. Pest Technology, v. 2, n. 2, p. 56-69, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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163.Imagem marcado/desmarcadoCARLOSAMA, A. R.; FALEIRO, F. G.; MORERA, M. P.; COSTA, A. M. (ed.). Pasifloras: especies cultivadas en el mundo. Brasília, DF: ProImpress: Cepass, 2020. 249 p. il.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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164.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, F. P. de; FALEIRO, F. G.; AIDAR, S. de T.; MELO, N. F. de. Passiflora cincinnata: Maracujá-da-caatinga. In: CORADIN, L.; CAMILLO, J.; PAREYN, F. G. C. (Ed.). Espécies nativas da flora brasileira de valor econômico atual ou potencial: plantas para o futuro: região Nordeste. Brasília, DF: MMA, 2018. Cap.5, p. 217-224 il. color. (Série. Biodiversidade, 51).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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165.Imagem marcado/desmarcadoJUNGHANS, T. G.; JESUS, O. N. de; JUNQUEIRA, N. T. V.; FALEIRO, F. G. Passiflora edulis Sims. In: JUNGHANS, T. G. (Ed.). Guia de plantas e propágulos de maracujazeiro. Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 29-36.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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166.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, J. da S.; FALEIRO, F. G.; JUNQUEIRA, N. T. V. As passifloras: diversidade e importância econômica. In: FALEIRO, F. G.; OLIVEIRA, J. da S.; JUNQUEIRA, N. T. V.; SANTOS, R. S. dos (Ed.). Banco de germoplasma de Passiflora L. 'Flor da Paixão' no portal Alelo recursos genéticos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2019. p. 39-56

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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167.Imagem marcado/desmarcadoJUNGHANS, T. G.; JESUS, O. N. de; JUNQUEIRA, N. T. V.; FALEIRO, F. G. Passiflora setacea DC. In: JUNGHANS, T. G. (Ed.). Guia de plantas e propágulos de maracujazeiro. Brasília, DF: Embrapa, 2015. p. 75-82.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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168.Imagem marcado/desmarcadoBRAGA, M. F.; JUNQUEIRA, N. T. V.; FALEIRO, F. G.; BERNACCI, L. C. Passiflora spp.: Maracujá-do-cerrado In: VIEIRA, R. F.; CAMILLO, J.; CORADIN, L. (Ed.). Espécies nativas da flora brasileira de valor econômico atual ou potencial: plantas para o futuro: Região Centro-Oeste. Brasília, DF: MMA, 2016. 1.160 p. (Série Biodiversidade; 44). p. 272-279.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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169.Imagem marcado/desmarcadoATAÍDE, E. M.; FALEIRO, F. G.; JUNQUEIRA, N. T. V.; SILVA, M. DE S. Parâmetros genéticos e características agronômicas de seis cultivares de maracujazeiro azedo no sertão pernambucano. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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170.Imagem marcado/desmarcadoYAMADA, M. M.; GAIOTTO, F. A.; FLORES, A. B.; FALEIRO, F. G. Parent pair analysis of cacao trees selected in farms for resistance to moniliophthora perniciosa using microsatelites. Agrotrópica, Ilheus, v.2, n.2, p.123-126, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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171.Imagem marcado/desmarcadoYAMADA, M. M.; PIRES, J. L.; FALEIRO, F. G.; SANTOS, R. F. dos. Ocorrência de vassoura-de-bruxa em progênies de cacaueiro selecionadas pelo programa de melhoramento na estação experimental Joaquim Bahiana. Agrotrópica, v. 26, n. 3, p. 197-202, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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172.Imagem marcado/desmarcadoFONSECA, K. G.; FALEIRO, F. G.; JUNQUEIRA, N. T. V.; COSTA, A. M. Obtaining and validating descriptors for the wild passion fruit "BRS Pérola do Cerrado" ("BRS PC") in different yield systems. Revista de la Facultad de Agronomía, La Plata, v. 117, n. 2, p. 275-283, 2018. p. 275-283

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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173.Imagem marcado/desmarcadoBEZERRA, J. L.; COSTA, J. de C. do B.; BASTOS, C. N.; FALEIRO, F. G. Ocorrencia da forma sexuada de Trichoderma stromaticum na Bahia. Agrotropica, Ilheus, v. 12, n. 3, 195-198, 2000.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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174.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, S. I. C. de; RAGASSI, C. F.; FALEIRO, F. G. Organização de coleções nucleares para conservação. In: VEIGA, R. R. de A.; QUEIRÓZ, M. A. de (Ed.). Recursos fitogenéticos: a base da agricultura sustentável no Brasil. Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2015. p. 259-262.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Hortaliças.

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175.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, D. N. dos; PIO, L. A. S.; FALEIRO, F. G. (ed.). Pitaya: uma alternativa frutífera. Brasília, DF: ProImpress, 2022. 66 p. il. color.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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176.Imagem marcado/desmarcadoFALEIRO, F. G.; OLIVEIRA, J. da S.; JUNQUEIRA, N. T. V.; COSTA, A. M. Maracuyá dulce: Passiflora alata Curtis. In: CARLOSOMA, A. R.; FALEIRO, F. G.; MORERA, M. P.; COSTA, A. M. (Ed.). Pasifloras: especies cultivadas en el mundo. Brasília, DF: ProImpress: Cepass, 2020. 249 p. il. p. 31-45

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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177.Imagem marcado/desmarcadoMORERA, M. P.; COSTA, A. M.; FALEIRO, F. G.; CARLOSAMA, A. R.; CARRANZA, C. (ed.). Maracuyá: de los recursos genéticos al desarollo tecnológico. Brasília, DF: Proimpress, 2018. 233 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Cerrados.

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178.Imagem marcado/desmarcadoESASHIKA, D. A. de S.; FALEIRO, F. G.; JUNQUEIRA, N. T. V. Number of carpels in the pollination efficiency of sour passion fruit. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 41, n. 6, Epub Dec 5, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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179.Imagem marcado/desmarcadoFALEIRO, F. G.; JUNQUEIRA, N. T. V.; COSTA, A. M.; BRAGA, M. F. Cultivar de maracujazeiro-doce (Passiflora alata Curtis) para o mercado de frutas especiais de alto valor agregado BRS MC (BRS Mel do Cerrado). Planaltina, DF: Embrapa, 2017. 1 FOLDER.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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180.Imagem marcado/desmarcadoARAUJO, F. P. de; MELO, N. F. de; FALEIRO, F. G. Cultivar de maracujazeiro silvestre (Passiflora cincinnata Mast.) para a Caatinga e para o Cerrado BRS SF. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. Np. 1 Folder.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Semiárido.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  13/03/2023
Data da última atualização:  13/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  SANTOS-TIERNO, R.; GARCIA, R.; FONSECA, E.; FALEIRO, F. G.; MOREIRA, D.; PACHECO, G.; MANSUR, E.
Afiliação:  RAPHAELA SANTOS-TIERNO; RENATA GARCIA; EDUARDO FONSECA; FABIO GELAPE FALEIRO, CPAC; DAVYSON MOREIRA; GEORGIA PACHECO; ELISABETH MANSUR.
Título:  Flavonoid content and antioxidant potential of leaf extracts of Passiflora setacea cv BRS Pérola do Cerrado, a new wild passion fruit cultivar.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Medicinal Plants Research, v. 16, n. 2, p. 26-34, 2022.
Páginas:  p. 26-34
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Passiflora setacea D.C. is a wild species native to the Brazilian Cerrado, with agronomic and medicinal potentials. The cultivar BRS Pérola do Cerrado is the first registered and protected cultivar of a wild Passiflora and has become an alternative to the passion fruit market due to its desirable characteristics for food, ornamental and pharmaceutic industries. Since plant tissue culture techniques are considered important tools for large-scale production of plants and bioactive compounds, the goal of this work was to evaluate the flavonoid content and the antioxidant potential of hydroethanolic leaf extracts from in vivo and micropropagated plants of this new cultivar. Phytochemical analysis was performed by HPLCUV-ESI-MS/TOF. Antioxidant activity was evaluated by the DPPH and the iron-chelating assays. The activities of antioxidant enzymes catalase, superoxide dismutase and ascorbate peroxidase (CAT, SOD and APX) were also determined. Two di-C-glucosyl flavonoids derivatives from apigenin were registered as major constituents in both leaf extracts analyzed and were identified as vicenin-2 and schaftoside. Despite the low antioxidant potential observed by the DPPH assay, leaf extracts from both in vivo and micropropagated plants showed high chelating capacity. Although no differences in the activity of SOD and CAT were observed, the specific activity of APX was increased in leaf extracts of micropropagated plants. These results suggest that in vitro plants can be used as an... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análise fitoquímica; Extratos de folhas; Passiflora setacea; Potencial antioxidante; Teor de flavonoide.
Thesagro:  Flavonóide; Maracujá; Passifloraceae.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152283/1/Fabio-Faleiro-Flavonoid-content-and-antioxidant.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC37515 - 1UPCAP - DDDIGITALDIGITAL
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