Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  17/11/2014
Data da última atualização:  15/10/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DEQUIGIOVANNI, G.; RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; QUECINI, V.
Afiliação:  PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; JOAO DIMAS GARCIA MAIA, CNPUV; VERA MARIA QUECINI, CNPUV.
Título:  In silico SNP detection for anthocyanin metabolism genes in vitis.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n. 1046, 2014.
Páginas:  p. 341-348
Idioma:  Inglês
Notas:  Anais do evento "X International Conference on Grapevine Breeding and Genetics".
Conteúdo:  Grape flavonoids, especially anthocyanins, are important contributors to color, taste, antioxidant and nutraceutical properties ? such as protection against cardiovascular diseases and cancer ? for fresh fruit and processed products. Breeding programs and wild Vitis germplasm banks include a wide genetic variation in anthocyanin biosynthesis, and metabolism-associated traits, indicating a complex genetic control of the process throughout plant development. Expressed sequence tag (EST) and genomic databases were investigated using bioinformatic tools to identify SNP markers present in structural and regulatory genes associated with anthocyanin metabolism in Vitis. We have identified more than 1,000 putative SNPs in nine structural and twelve regulatory genes of the anthocyanin metabolism in Vitis. The data suggest that the identified genetic variation is sufficient to distinguish among V. vinifera cultivars, hybrids and wild species. Regulatory genes were shown to be more rapidly evolving than structural enzyme-coding sequences. The evolutionary rate of the sequences associated with regulatory factors also appear to be differential, with higher levels of conservation found in the MYB family of transcriptional regulators associated with anthocyanin regulation. After experimental validation, the predicted polymorphisms will provide tools for further mapping, genome structure and functional studies.
Thesagro:  Antioxidante; Antocianina; Flavonoide; Gene; Genética; Marcador genético; Uva; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV15469 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pantanal. Para informações adicionais entre em contato com cpap.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  03/04/2008
Data da última atualização:  04/04/2008
Autoria:  CONGRO, C. R.; GIUMELLI, O. D.; FACCENDA, O.; SOUZA, M. J. B. de.
Afiliação:  Christiane Rodrigues Congro, Embrapa Pantanal; Olívia Duquia Giumelli, Universidade do Vale do Itajaí; Odival Faccenda, Universidade do Estado do Mato Grosso do Sul; Maria José Barbosa de Souza, Universidade do Vale do Itajaí.
Título:  Caracterização do perfil dos turistas da capital do Pantanal Sul: Corumbá (MS).
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Separata de Evidência, Unoesc, v. 5, n.2, p. 331-344, jul./dez., 2005.
Páginas:  13 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente trabalho tem como finalidade caracterizar o perfil dos turistas e identificar o que motivou e influenciou a vinda destes a Corumbá. Para isso, foram entrevistados 400 turistas durante a alta temporada de 2004, utilizando-se da metodologia de abordagem quantitativa. Os resultados mais relevantes em relação ao perfil dos turistas revelaram que: 86% são brasileiros; 46% com idade entre 40 a 59 anos; 69% são do sexo masculino; 56% possuem nível superior; 63% são casados; 44% são profissionais liberais; 67% são católicos e 47% visitaram a cidade por indicação de parentes e amigos. Os estudos do perfil do turista apontam suas características e preferências, o que faz com que se trabalhe de forma adequada, buscando satisfazê-los quanto às suas necessidades e fornecendo subsídios para a segmentação de mercado. The present work has as purpose to characterize the tourists' profile and to identify what motivated and it influenced the coming of these Corumbá. For that, 400 tourists were interviewed during the high season of 2004, being used of the methodology of quantitative. The most important results in relation to the tourists' profile revealed that: 86% are Brazilian; 46% with age among 40 to 59 years; 69% are of the masculine sex; 56% possess superior level; 63% are married; 44% are professional liberal; 67% are Catholic and 47% visited the city for relatives' indication and friends. The studies of the tourist's profile aim its characteristics and preferences, what does ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Corumbá; Perfil do turista; Segmentação de mercado; The tourist's profile.
Thesaurus NAL:  market segmentation; Pantanal.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAP56236 - 1UPCSP - --SP1688716887
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional