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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoESPERANÇA, V. J. DA R. Uso potencial da Castanha-do-Brasil para elaboração de bebidas à base de castanhas: desenvolvimento e percepções para além de sua composição. 2023. Tese (Doutorado em Alimentos e Nutrição) - Universidade Federal do Estado do Rio de Janeiro. Orientador: Otniel Freitas Silva.

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2.Imagem marcado/desmarcadoESPERANÇA, V. J. DA. R.; FERREIRA, S.; FREITAS-SILVA, O. Is selenium a limiting factor for the consumaption of Brazil nuts (Bertholletia Excelsa)? Quantification of selenium in Brazil nut from the amazon region. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. SLACAN. Pôster 163218.

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3.Imagem marcado/desmarcadoESPERANÇA, V. J. DA R.; CASTRO, I. P. L. DE; MARQUES, T. S.; FREITAS-SILVA, O. Perception, knowledge, and insights on the Brazilian consumers about nut beverages. International Journal of Food Properties, v. 26, n. 1, p. 2576-2589, 2023.

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4.Imagem marcado/desmarcadoASSIS, A. B. F. DE; BARBOZA, H. T. G.; SOARES, A. G.; FREITAS-SILVA, O.; ESPERANÇA, V. J. DA R. Avaliação dos rótulos e caracterização físico-química de Kombuchas comercializados no município de Duque de Caxias - RJ. Research, Society and Development, v. 11, n. 11, e234111133691, 2022. Título em ingles: Evaluation of labels and physical-chemical characterization of Kombuchas sold in the city of Duque de Caxias - RJ. Título em espanhol: Evaluación de etiquetas y caracterización físico-química de Kombuchas vendidas en el...

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5.Imagem marcado/desmarcadoESPERANÇA, V. J. da R.; COELHO, C. C. de S.; TORREZAN, R.; TONON, R. V.; FREITAS-SILVA, O. A review on plant-based tree nuts beverages: technological, sensory, nutritional, health and microbiological aspects. International Journal of Food Properties, v.25, n. 1, 2022. p. 2396-2408.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  30/08/2023
Data da última atualização:  30/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  ESPERANÇA, V. J. DA R.; CASTRO, I. P. L. DE; MARQUES, T. S.; FREITAS-SILVA, O.
Afiliação:  VICTOR JONAS DA ROCHA ESPERANÇA, UNIRIO; ISABELLE PAES LEME DE CASTRO, UFRJ; THAISA SANTOS MARQUES, UNIRIO; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA.
Título:  Perception, knowledge, and insights on the Brazilian consumers about nut beverages.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  International Journal of Food Properties, v. 26, n. 1, p. 2576-2589, 2023.
DOI:  10.1080/10942912.2023.2252199
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Plant-based beverages, plant-based milk and milk alternatives are terms commonly used to refer to drinks made from plants, such as legumes, cereals, pseudocereals, and nuts. This study aimed to evaluate the perception and consumption of nut-based beverages by Brazilian consumers. An online questionnaire was prepared with socioeconomic and consumption questions and disseminated in digital media following established ethical standards. The almond beverage was the drink most consumed by the respondents and the Brazil nut beverage was the one that most aroused the most interest among the respondents. Nut beverages were elected as the healthiest, most sustainable, and nutritionally best beverages in comparison with soy beverages and cow?s milk. Fruits such as strawberries and bananas were cited as alternatives for flavoring these beverages. Consumers considered the possibility of fully and partially replacing cow?s milk and soy drinks with nut beverages. Interest in these along with plant-based milk was not restricted to the vegan segment, and these products were indicated as having strong potential for inclusion in the diets of omnivorous consumers. More studies on buying, purchase intention, acceptance, knowledge, and neophobia among Brazilian consumers are necessary for the development of these beverages, especially with more representative samples of society.
Palavras-Chave:  Milk alternatives; Plant-based.
Thesagro:  Bebida; Consumo Alimentar; Produto de Origem Vegetal.
Thesaurus NAL:  Beverages; Brazil; Food consumption.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15543 - 1UPCAP - DD
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