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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  16/04/2021
Data da última atualização:  16/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BARRETO, C. F.; FERREIRA, L. V.; NAVROSKI, R.; BENATI, J. A.; FLORES CANTILLANO, R. F.; VIZZOTTO, M.; NAVA, G.; ANTUNES, L. E. C.
Afiliação:  CAROLINE FARIAS BARRETO, UFPEL; LETÍCIA VANNI FERREIRA; RENAN NAVROSKI, UFPEL; JORGE ATÍLIO BENATI, UFPEL; RUFINO FERNANDO FLORES CANTILLANO, CPACT; MARCIA VIZZOTTO, CPACT; GILBERTO NAVA, CPACT; LUIS EDUARDO CORREA ANTUNES, CPACT.
Título:  Effect of potassium fertilizers associated with cold storage on peach (Prunus persica L.) quality.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Australian Journal of Crop Science, v. 15, n. 3, p. 319-324, Mar. 2021.
ISSN:  1835-2707
DOI:  10.21475/ajcs.21.15.03.p2438
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Potassium (K) fertilization may affect peach quality and preservation. This study aimed at evaluating the effect of doses of K on physico-chemical and functional characteristics of "Sensação" peaches in the postharvest period. Mass loss, pulp color, total solublesolids, titratable acidity, pH, pulp and skin firmness, total concentrations of phenolic compounds and carotenoids and antioxidant activity were evaluated in fruits. The experiment was a randomized block design in a 5x3 factorial scheme, five doses of fertilizers (0, 40, 80, 120 and 160 Kg ha-1K2O) and three storage periods (harvest day, 10 days and 20 days in cold storage at 1±1ºC, followed by a day of simulated commercialization at 20±1ºC). Mass loss, pulp firmness, phenolic compounds, antioxidant activity and carotenoids decreased when fruit underwent cold storage, independent of the dosage of K fertilization. Doses of40 and160 kg ha-1K2O applied to the soil lead to a larger number of phenolic compoundsand higher antioxidant activity in fruits at harvest time. After cold storage, fertilization with160 kg ha-1K2O exhibited the highest antioxidant activity and the lowest mass loss in fruits. Increase in doses of K strengthened the color of peach pulp.
Palavras-Chave:  Cultivar Sensação; Polpa de pêssego.
Thesagro:  Nutrição Vegetal; Pêssego; Potássio; Prunus Persica.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222674/1/barreto-15-3-2021-319-324.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT21922 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  19/08/1994
Data da última atualização:  19/08/1994
Autoria:  EMBRAPA. Centro de Pesquisa Agropecuaria dos Cerrados (Planaltina, DF).
Título:  CPAC inaugura reservas ecologicas.
Ano de publicação:  1985
Fonte/Imprenta:  Planaltina, [1985].
Páginas:  2p.
Série:  (EMBRAPA-CPAC. Noticiario, 119/85).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  CPAC; EMBRAPA; Nature reserves; Reserva.
Thesagro:  Cerrado; Ecologia.
Thesaurus NAL:  ecology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC6018 - 1UMTFL - --CRI3922CRI3922
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