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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  13/08/2023
Data da última atualização:  13/08/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, C. S. da; LEÃO, J. M.; LAGE, C. F. A.; COELHO, S. G.; CAMPOS, M. M.
Afiliação:  CAMILA S. DA SILVA; JULIANA M. LEÃO, The Saskatoon Colostrum Company; CAMILA F. A. LAGE, Cornell Cooperative Extension; SANDRA G. COELHO, Universidade Federal de Minas Gerais; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL.
Título:  Residual feed intake as an efficiency metric for pre-weaning dairy calves: what do we know?
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Life, v. 13, 1727, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.3390/life13081727
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Dairy cattle systems have targeted improvements in feed efficiency by selecting animals that can convert less feed into more products. Residual feed intake (RFI) has been the index of choice when selecting dairy cattle for feed efficiency. Nonetheless, RFI studies have focused on lactating cows, and the crucial importance of pre-weaning efficiency on farm profitability and cow productivity has been mostly neglected. This review discusses the current knowledge of how RFI divergence relates to nutrient metabolism in pre-weaning dairy calves, including the advantages and limitations of evaluating RFI in this phase. Existing literature indicates that nutrient utilization, energy metabolism, protein metabolism, vitamin metabolism, intestinal development, and hindgut bacterial populations may be implicated in RFI divergence between pre-weaning calves. Techniques developed to date to evaluate RFI in this phase are still evolving to better adapt to the unique characteristics of this phase, and more research is needed to fill in the gaps in our current understanding of early-life feed efficiency divergence in cattle. However, current results suggest great potential for selecting high-efficiency calves while in pre-weaning to accelerate the progress of genetic selection in dairy cattle.
Palavras-Chave:  Desmame; Teste de eficiência.
Thesagro:  Bezerro Leiteiro; Gado Leiteiro.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1155878/1/Residual-feed-intake-as-an-efficiency-metric.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL26070 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Ocidental. Para informações adicionais entre em contato com cpaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  11/09/2012
Data da última atualização:  24/05/2019
Autoria:  Embrapa Amazônia Ocidental.
Afiliação:  Embrapa Amazônia Ocidental.
Título:  DENDÊ: alternativa de agronegócio sustentável na Amazônia. Dia de Campo na TV.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 26 de abril de 2002.
Descrição Física:  1 fita de vídeo (60min.), VHS, son., color.
Idioma:  Português
Notas:  Programa de TV.
Conteúdo:  O programa mostra as pesquisas da Embrapa Amazônia Ocidental para o melhoramento genético do dendezeiro, que pode ser usado na produção de margarinas, óleo de cozinha, maionese, panificação, leite e chocolate artificiais. Entre os óleos vegetais, o de dendê é um dos melhores substitutos para o óleo diesel, por apresentar baixo custo de produção e alta produtividade.
Palavras-Chave:  Vídeo.
Thesagro:  Agronegócio; Dendê.
Thesaurus NAL:  Amazonia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA24836 - 1UMTFI - DD
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