Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  31/03/2022
Data da última atualização:  09/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FREITAS, S. T. de; GUIMARÃES, I. T.; VILVERT, J. C.; AMARAL, M. H. P. do; BRECHTE, J. K.; BIASOTO, A. C. T.
Afiliação:  SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; ÍTALA TAVARES GUIMARÃES, UNIVASF; JOÃO CLAUDIO VILVERT; MARCELO HENRIQUE PONTES DO AMARAL; JEFFREY K. BRECHTE, University of Florida; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA.
Título:  Mango dry matter content at harvest to achieve high consumer quality of different cultivars in different growing seasons.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Postharvest Biology and Technology, v. 189, 111917, 2022.
ISSN:  0925-5214
Idioma:  Português
Conteúdo:  Dry matter content (DMC) at harvest has been shown to be highly correlated with soluble solids content (SSC), which determines consumer acceptance of ripe mango. However, studies are required to evaluate the stability of the relationship among DMC x SSC x consumer acceptance for different mango cultivars under different climatic/seasonal growing conditions. The hypothesis of our study was that the minimum mango DMC required to achieve high consumer quality and acceptance is highly affected by the cultivar and climatic/seasonal growing conditions. The objective of this study was to determine the fruit DMC at harvest required to achieve high consumer quality and acceptance for Palmer and Tommy Atkins mangoes produced during the summer and winter growing seasons in the Sao Francisco Valley, Brazil.
Palavras-Chave:  Aceitação; Análise sensorial; DMC; Mangas Palmer; Mangifera indica L; Tommy Atkins.
Thesagro:  Controle de Qualidade; Manga; Pós-Colheita; Qualidade.
Thesaurus Nal:  Mangoes; Market prices; Postharvest technology.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/233168/1/Mango-dry-matter-content-at-harvest.Freitas.2022.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA59827 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  16/02/1993
Data da última atualização:  19/01/2023
Autoria:  MADALENA, F. E.; VALENTE, J.; LEMOS, A. de M.; FREITAS, A. F. de; ELLER, J. P.; BRUSCHI, J. H.; REHFELD, O. A. M.; MONTEIRO, J. B. N.; TAMBASCO, A. J.
Afiliação:  CNPGL.
Título:  Desenvolvimento do mestiço leiteiro brasileiro.
Ano de publicação:  1982
Fonte/Imprenta:  Balde Branco, São Paulo, v. 17, n. 207, p. 12-15, 1982.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Bovino de leite; Brasil; Desenvolvimento.
Thesagro:  Melhoramento.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/590469/1/Desenvolvimento-do-mestico-leiteiro-brasileiro.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL9781 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional