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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
31/03/2022 |
Data da última atualização: |
09/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FREITAS, S. T. de; GUIMARÃES, I. T.; VILVERT, J. C.; AMARAL, M. H. P. do; BRECHTE, J. K.; BIASOTO, A. C. T. |
Afiliação: |
SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; ÍTALA TAVARES GUIMARÃES, UNIVASF; JOÃO CLAUDIO VILVERT; MARCELO HENRIQUE PONTES DO AMARAL; JEFFREY K. BRECHTE, University of Florida; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA. |
Título: |
Mango dry matter content at harvest to achieve high consumer quality of different cultivars in different growing seasons. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Postharvest Biology and Technology, v. 189, 111917, 2022. |
ISSN: |
0925-5214 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Dry matter content (DMC) at harvest has been shown to be highly correlated with soluble solids content (SSC), which determines consumer acceptance of ripe mango. However, studies are required to evaluate the stability of the relationship among DMC x SSC x consumer acceptance for different mango cultivars under different climatic/seasonal growing conditions. The hypothesis of our study was that the minimum mango DMC required to achieve high consumer quality and acceptance is highly affected by the cultivar and climatic/seasonal growing conditions. The objective of this study was to determine the fruit DMC at harvest required to achieve high consumer quality and acceptance for Palmer and Tommy Atkins mangoes produced during the summer and winter growing seasons in the Sao Francisco Valley, Brazil. |
Palavras-Chave: |
Aceitação; Análise sensorial; DMC; Mangas Palmer; Mangifera indica L; Tommy Atkins. |
Thesagro: |
Controle de Qualidade; Manga; Pós-Colheita; Qualidade. |
Thesaurus Nal: |
Mangoes; Market prices; Postharvest technology. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/233168/1/Mango-dry-matter-content-at-harvest.Freitas.2022.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
16/02/1993 |
Data da última atualização: |
19/01/2023 |
Autoria: |
MADALENA, F. E.; VALENTE, J.; LEMOS, A. de M.; FREITAS, A. F. de; ELLER, J. P.; BRUSCHI, J. H.; REHFELD, O. A. M.; MONTEIRO, J. B. N.; TAMBASCO, A. J. |
Afiliação: |
CNPGL. |
Título: |
Desenvolvimento do mestiço leiteiro brasileiro. |
Ano de publicação: |
1982 |
Fonte/Imprenta: |
Balde Branco, São Paulo, v. 17, n. 207, p. 12-15, 1982. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Bovino de leite; Brasil; Desenvolvimento. |
Thesagro: |
Melhoramento. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/590469/1/Desenvolvimento-do-mestico-leiteiro-brasileiro.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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