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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  29/12/2015
Data da última atualização:  16/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MERCADANTE, M. E. Z.; CALIMAN, A. P. de M.; CANESIN, R. C.; BONILHA, S. F. M.; BERNDT, A.; FRIGHETTO, R. T. S.; MAGNANI, E.; BRANCO, R. H.
Afiliação:  MARIA EUGÊNIA ZERLOTTI MERCADANTE, IZ Sertãozinho; ANA PAULA DE MELO CALIMAN, IZ Sertãozinho; ROBERTA CARRILHO CANESIN, IZ Sertãozinho; SARAH FIGUEIREDO MARTINS BONILHA, IZ Sertãozinho; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; ROSA TOYOKO SHIRAISHI FRIGHETTO, CNPMA; ELAINE MAGNANI, IZ Sertãozinho; RENATA HELENA BRANCO, IZ Sertãozinho.
Título:  Relationship between residual feed intake and enteric methane emission in Nellore cattle.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 44, n. 7, p. 255-262, jul. 2015.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1806-92902015000700004
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Residual feed intake (RFI) is an attractive measure of feed efficiency, as it does not depend on body size, growth rate, or body composition measures (Durunna et al., 2012). High-efficiency animals exhibit low RFI and consume less feed than expected for maintenance and production, whereas low-efficiency animals have high RFI and observed feed intake higher than the predicted feed intake. The possibility of improving production efficiency by exploiting the genetic variation in RFI and possible variation in traits related to emission of greenhouse gases is of great economic importance for beef cattle production. Studies have shown that selection of animals for low RFI (high feed efficiency) reduces methane emissions in cattle (Nkrumah et al., 2006; Hegarty et al., 2007; Fitzsimons et al., 2013). However, there are inconsistencies in relation to differences in feed intake and corresponding methane emissions between low- and high-RFI animals. Fitzsimons et al. (2013) offered grass silage to heifers and observed that both DMI and methane emission (g/d) were lower for low-RFI compared with high-RFI animals, and Jones et al. (2011) reported that DMI was similar between divergent RFI groups and that methane emission was similar when animals grazed low-quality pastures but were lower for low- RFI compared with high-RFI animals when grazing highquality pastures. The conflicting observations regarding the variation in methane emission of high- and low-efficiency animals betwe... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Enteric methane production; Feed efficiency.
Thesagro:  Brachiaria brizantha; Gado de corte; Metano; Nutrição animal; Performance.
Thesaurus Nal:  Beef cattle; Methane; sulfur hexafluoride.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/136953/1/PROCI-2015.00123.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA14750 - 1UPCAP - DD
CPPSE23215 - 1UPCAP - DDPROCI-2015.00123MER2015.00123
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1.Imagem marcado/desmarcadoLOSA, A.; VORSTER, J.; COMINELLI, E.; SPARVOLI, F.; PAOLO, D.; SALA, T.; FERRARI, M.; CARBONARO, M.; MARCONI, S.; CAMILLI, E.; REBOUL, E.; WASWA, B.; EKESA, B.; ARAGÃO, F. J. L.; KUNERT, K. Drought and heat affect common bean minerals and human diet - What we know and where to go. Food and Energy Security, v. 11, n. 1, e351, 2022. Na publicação: Francisco Aragão.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 4
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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2.Imagem marcado/desmarcadoCOMINELLI, E.; SPARVOLI, F.; LISCIANI, S.; FORTI, C.; CAMILLI, E.; FERRARI, M.; DONNE, C. le; MARCONI, S.; VORSTER, B. J.; BOTHA, A.-M.; MARAIS, D.; LOSA, A.; SALA, T.; REBOUL, E.; ALVARADO-RAMOS, K.; WASWA, B.; EKESA, B.; ARAGÃO, F. J. L.; KUNERT, K. Antinutritional factors, nutritional improvement, and future food use of common beans: a perspective. Frontiers in Plant Science, v. 13, 2022, 992169. Na publicação: Francisco Aragão.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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