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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMORENO, F. A.; MASSUQUETTO, A.; SILVA, K. F.; DURAU, J. F.; MARX, F. O.; OLIVEIRA, S. G.; KRABBE, E. L. Equivalência energética da peletização de dietas para frangos de corte. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE NUTRIÇÃO ANIMAL, 8., 2018, Campinas. Anais... Campinas: CBNA, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMASSUQUETTO, A.; DURAU, J. F.; SCHRAMM, V. G.; TEIXEIRA NETTO, M. V.; KRABBE, E. L.; MAIORKA, A. Influence of feed form and conditioning time on pellet quality, performance and ileal nutrient digestibility in broilers. Journal of Applied Poultry Research, 11 setp. 2017.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMASSUQUETTO, A.; DURAU, J. F.; BARRILLI, L. N. E.; SANTOS, R. O. F. dos; KRABBE, E. L.; MAIORKA, A. Thermal processing of corn and physical form of broiler diets. Poultry Science, v. 99, n. 6, p. 3188-3195, 2020.

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4.Imagem marcado/desmarcadoTEIXEIRA NETTO, M. V.; MASSUQUETO, A.; DURAU, J. F.; LIMA NETTO, E. S.; KRABBE, E. L.; MAIORKA, A.; OLIVEIRA, S. G. Efeito da temperatura de condicionamento sobre a digestibilidade da proteina bruta e metabolizabilidade de dietas para frangos de corte. In: CONFERÊNCIA FACTA, 2014, Atibaia. [Anais...] Campinas: Fundação APINCO de Ciência e Tecnologia Avícolas, 2014. 1 CD-ROM.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  09/11/2020
Data da última atualização:  09/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MASSUQUETTO, A.; DURAU, J. F.; BARRILLI, L. N. E.; SANTOS, R. O. F. dos; KRABBE, E. L.; MAIORKA, A.
Afiliação:  ANDRÉIA MASSUQUETTO, UFPR; JEAN FAGNER DURAU, UFPR; LUCAS NEWTON EZAKI BARRILLI, UFPR; RONAN OMAR FERNANDES DOS SANTOS, UFPR; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; ALEX MAIORKA, UFPR.
Título:  Thermal processing of corn and physical form of broiler diets.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Poultry Science, v. 99, n. 6, p. 3188-3195, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.psj.2020.01.027
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: This study aimed to assess the effect of preprocessing of corn and of physical form of diets on growth performance, carcass yield, and nutrient digestibility in broilers and also the influence of corn processing on pellet quality. A total of 1,080 male Cobb chicks from 1 to 35 D were evaluated. Birds were distributed according to a completely randomized design in a 3 ! 2 factorial arrangement, with 3 types of corn processing (unprocessed, pelleted, or expanded), and 2 diet physical forms (mash or pelleted), totaling 6 treatments and 9 replicates with 20 birds. The data were submitted to ANOVA, and means were compared by Tukey?s test (P , 0.05). There was no interaction between the physical form and preprocessing of corn for any of the studied variables (P . 0.05). The use of expanded corn in the diets before pelleting resulted in higher pellet durability index and lower amount of fines (P , 0.05) when compared with unprocessed corn. Broilers fed pelleted diets had higher feed intake (FI) and weight gain (WG; P , 0.001), higher amounts of abdominal fat (P , 0.05), and lower ileal digestible energy (IDE, P50.05) than those fed mash. There was no effect of the feed form on nutrient digestibility (P . 0.05). Broilers fed diets with unprocessed corn had higher FI when compared to those fed diets with expanded or pelleted corn (P , 0.001). The use of pelleted corn resulted in lowerWGthan the other processing methods (P,0.01). The corn expansion process Improved feed conv... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Desempenho; Expansão; Starch gelatinization.
Thesagro:  Dieta; Digestibilidade; Frango de Corte; Gelatinização; Nutrição Animal; Peletização.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Animal performance; Broiler chickens; Diet; Digestibility; Pelleting.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21968 - 1UPCAP - DD
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