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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  11/01/2008
Data da última atualização:  11/01/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  CAPAROLI, R.; VAZ, G.; CANTALINO, A. L.; STARLING, A. L. de L.; CARVALHO, L. P. de; OLIVEIRA, I. F. de; LOBO, A. C. O.
Afiliação:  Renato Caparoli, SEBRAE; Getúlio Vaz, SEBRAE; Adalberto Luiz Cantalino, FAPESP; Ana Lúciade Lima Starling, CDES; Luiz Paulo de Carvalho, Embrapa Algodão; Ismael Ferreira de Oliveira, APAEB; Alfredo Carlos Orphão Lobo, INMETRO.
Título:  Pesquisa e desenvolvimento
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CANTALINO, A. L.; LEÃO, A. L.; LOBO, A. C. O.; STARLING, A. L. de L.; JOAQUIM, A. P.; LEAL, A. F.; MOIR, B.; BANDEIRA, D. A.; SUINAGA, F. A.; VAZ, G.; SAVASTANO JÚNIOR, H.; OLIVEIRA, I. F. de; NASCIMENTO, J. W. B. do; SANTOS, J. D'A. dos; CARVALHO, L. P.; BELTRÃO, N. E. de M.; SILVA, O. R. R. F. da; CAPORALI, R.; WERFF, S. V. D.; CARTAXO, W. V.; COUTINHO, W. M. O Sisal do Brasil : Brazilian Sisal. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2007.
Descrição Física:  1 CD-ROM
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Germoplasma do sisal; Máquina desfibradora; Melhoramento genético do sisal; Sisal - Cimento.
Thesagro:  Desenvolvimento Sustentável; Podridão Vermelha.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPA20173 - 1UMTPL - --CD 195
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  22/02/2011
Data da última atualização:  09/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  FRANCO, O. L.; PELEGRINI, P. B.; GOMES, C. P. C.; SOUZA, A.; COSTA, F. T.; DUMONT, G.; QUIRINO, B. F.; EIRA, M. T. S. da; MEHAT, A.
Afiliação:  OCTAVIO L. FRANCO, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; PATRÍCIA B. PELEGRINI, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; CLARISSA, P. C. GOMES, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; ANDRÉA SOUZA, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; FABIO T. COSTA, UNIVERSIDADE CATÓLICA DE BRASÍLIA; GILBERTO DUMONT, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; BETANIA FERRAZ QUIRINO, CNPAE; MIRIAN THEREZINHA SOUZA DA EIRA, SAPC.
Título:  Proteomic evaluation of coffee zygotic embryos in two different stages of seed development.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Plant Physiology and Biochemistry, v. 47, p. 1046-1050, 2009.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Coffee seed development is accompanied by severe modifications in water soluble proteins, several of these being associated to a specific developmental stage. For this reason, a proteomic approach has been used to describe spatial-temporal proteome modifications in zygotic embryos at different stages of seed development. Embryos from Coffea arabica seeds were harvested in two different developmental stages: stage 1 at 210 days after anthesis and stage 2 at 255 days. Total proteins were extracted and submitted to 2-DE. From these gels, several spots were identified by mass spectrometry including kinases, MYB transcription factor and enzymes involved in metabolic pathways. All proteins identified seem to affect coffee development in different ways, being directly involved in plant growth or used as an intermediate in some metabolic pathway that, indirectly, will influence coffee development. This is the first work using two-dimensional electrophoresis followed by mass spectrometry analyses that evaluates the expression of proteins during coffee zygotic embryos development. Data here reported supply some light over coffee development and could be used in a near future to improve coffee plants? growth and development by molecular strategies.
Palavras-Chave:  Coffee.
Thesagro:  Coffea Arábica; Coffea Canephora.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29277/1/Proteomic-evaluation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC72 - 1UPCAP - DD
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