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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
23/01/2012 |
Data da última atualização: |
27/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
PETRI, J. L.; LEITE, G. B.; FIORAVANÇO, J. C.; HAWERROTH, F. J.; COUTO, M. |
Afiliação: |
JOSÉ LUIZ PETRI, EPAGRI; GABRIEL BERENHAUSER LEITE, EPAGRI; JOAO CAETANO FIORAVANCO, CNPUV; FERNANDO JOSÉ HAWERROTH, UFPEL; MARCELO COUTO, EPAGRI. |
Título: |
Estudo da biologia floral de macieira cultivar Gala e Fuji. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: NACHTIGALL, G. R. (Ed.). Inovações tecnológicas para o setor da maçã - Inovamaçã. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2011. |
Páginas: |
p. 237-256. |
Descrição Física: |
il., color. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A indução e diferenciação de gemas floríferas na macieira são iniciados logo após a floração do ano anterior. Embora seja possível distinguir os diversos órgãos de frutificação pela aparência externa, muitas vezes as gemas podem não se diferenciar em gemas floríferas, continuando como vegetativas. Como a formação das gemas floríferas ocorre durante o ciclo vegetativo, fatores culturais e climáticos podem influenciar favoravelmente ou negativamente no desenvolvimento floral do próximo ciclo. |
Palavras-Chave: |
Fuji; Gala. |
Thesagro: |
Biologia; Fisiologia vegetal; Flor; Fruticultura; Maçã; Polinização; Variedade. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/913231/1/13673.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
01/02/2010 |
Data da última atualização: |
24/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
HOFF, R.; DUCATI, J. R.; BERGAMNN, M. |
Afiliação: |
ROSEMARY HOFF, CNPUV; JORGE RICARDO DUCATI, UFRGS; MAGDA BERGMANN, CPRM. |
Título: |
Comparação de dados de modelo digital de elevação - MDE: ASTER e SRTM por processamento digital de imagem para identificação de terroir vitivinícola na Folha Encruzilhada do Sul, RS, Brasil. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE SENSORIAMENTO REMOTO, 14., 2009, Natal. Anais... São José dos Campos: INPE, 2009. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
In the ?Metade Sul? region, Rio Grande do Sul, Brazil, some vineyard appeared and studies approaching geographic indication using geotechnology have been developed by Embrapa Grape and Wine, such as Serra Gaúcha and others places. The object of this work is to test digital elevation models (MDE) from ASTER and SRTM data, with different resolutions, to generate elements to characterize the natural factors in Serra do Sudeste, Encruzilhada do Sul, situated in the center of Rio Grande do Sul State, Brazil. This work supports studies of winery terroir, that relates to natural characteristics of farm, such as soil, rock, landscape and climate, that determine specificity to wines produced to each place. Orbital images have been used to identify terroirs to generate landscape models, by digital image processing (DIP) and integrate thematic maps to generate terroir potential units. For the moment, this study approaches terroir from landscape and its data and their products were crossed into geographic information system (GIS) environment from low (SRTM) and medium resolution (ASTER) to supports choice of orbital source for agricultural zoning, in order to establish potential criteria to identify terroirs in this region. The MDEs generated elevation, declivity and aspect maps, also derived data to applied in wine management and after, were integrated and reclassified. The analysis of all information in the SIG led to compare different orbital data with different resolution and how much these attributes (altimetry, declivity and aspect) can support grape vine development. MenosIn the ?Metade Sul? region, Rio Grande do Sul, Brazil, some vineyard appeared and studies approaching geographic indication using geotechnology have been developed by Embrapa Grape and Wine, such as Serra Gaúcha and others places. The object of this work is to test digital elevation models (MDE) from ASTER and SRTM data, with different resolutions, to generate elements to characterize the natural factors in Serra do Sudeste, Encruzilhada do Sul, situated in the center of Rio Grande do Sul State, Brazil. This work supports studies of winery terroir, that relates to natural characteristics of farm, such as soil, rock, landscape and climate, that determine specificity to wines produced to each place. Orbital images have been used to identify terroirs to generate landscape models, by digital image processing (DIP) and integrate thematic maps to generate terroir potential units. For the moment, this study approaches terroir from landscape and its data and their products were crossed into geographic information system (GIS) environment from low (SRTM) and medium resolution (ASTER) to supports choice of orbital source for agricultural zoning, in order to establish potential criteria to identify terroirs in this region. The MDEs generated elevation, declivity and aspect maps, also derived data to applied in wine management and after, were integrated and reclassified. The analysis of all information in the SIG led to compare different orbital data with different resolution and how mu... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
ASTER; Encruzilhada do Sul; Geoprocessamento; Imagem de satélite; SRTM; Terroir. |
Thesagro: |
Sistema de Informação Geográfica; Uva; Viticultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/203630/1/215-222.pdf
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Marc: |
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Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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