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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoZAMBOLIM, L.; DUARTE, H. da S. S. Controle integrado das doenças da batata. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 33, n. 270, p. 64-80, set./out. 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoZAMBOLIM, L.; DUARTE, H. da S. S.; ZAMBOLIM, E. M. Medidas integradas de controle das doenças fúngicas da batata. In: ZAMBOLIM, L. (ed.). Produção integrada da batata. Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2011. v. 1. p. 411-438.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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3.Imagem marcado/desmarcadoZAMBOLIM, L.; DUARTE, H. da S. S.; RODRIGUES, F. A. Efeito de produtos alternativos no controle da requeima da batateira sob condições climáticas altamente favoráveis. In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE PRODUÇÃO INTEGRADA DE FRUTAS, 8., 2006, Vitória. Anais... Vitória: INCAPER, 2006. p. 270.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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4.Imagem marcado/desmarcadoROESE, A. D.; DUARTE, H. da S. S. A standard area diagram set to aid assessment of ring spot severity in sugarcane. Sugar Tech, v. 20, n. 6, p. 770-774, Nov./Dec. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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5.Imagem marcado/desmarcadoKLEINA, H. T.; SANTOS, A. F. dos; DUARTE, H. da S. S.; MACHADO, E. B. Aggressiveness and biocontrol of Rosellinia bunodes in poplar. Floresta, Curitiba, v. 49, n. 3, p. 439-448, jul./set. 2019. 10 p.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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6.Imagem marcado/desmarcadoDUARTE, H. da S. S.; ZAMBOLIM, L.; PÁDUA, J. G. de. Cultivares de batata e seu mercado. Revista Campo e Negócio HF, Uberlândia, v. 5, n. 56, p. 8-10, jan. 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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7.Imagem marcado/desmarcadoDUARTE, H. da S. S.; ZAMBOLIM, L.; JESUS JÚNIOR, W. C. Manejo da requeima do tomateiro industrial empregando sistema de previsão. Summa Phytopatholoica, Botucatu, v. 33, n. 4, p. 328-334, dez. 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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8.Imagem marcado/desmarcadoZAMBOLIM, L.; DUARTE, H. da S. S.; REIS, A.; LOPES, C. A. Medidas integradas de controle das doenças fúngicas da batata. Viçosa: Universidade Federal de Viçosa, 2007. 30 p.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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9.Imagem marcado/desmarcadoKLEINA, H. T.; SANTOS, A. F. dos; DUARTE, H. da S. S.; MACHADO, E. B. Physiological characterization of Rosellinia bunodes and symptomatology of Rosellinia root rot in poplar seedlings. Revista Árvore, Viçosa, MG, v. 42, n. 1, e420111, 2018. 9 p.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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10.Imagem marcado/desmarcadoSCHURT, D. A.; DUARTE, H. da S. S.; LOPES, U. P.; RODRIGUES, F. de A. Influence of nitrogen content on rice leaf sheaths on sheath blight development. REVISTA SCIENTIA AGRARIA, Curitiba, v. 17, n. 3, jul/dez. 2016, p. 50-54.

Biblioteca(s): Embrapa Roraima.

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11.Imagem marcado/desmarcadoLAGE, D. A. C.; MAROUELLI, W. A.; DUARTE, H. da S. S.; CAFÉ-FILHO, A. C. Standard area diagrams for assessment of powdery mildew severity on tomato leavesand leaflets. Crop Protection, Guildford, v. 67, p. 26-34, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, A. F. dos; KLEINA, H. T.; FUZITANI, E. J.; DUARTE, H. da S. S. Uso do Trichoderma em culturas florestais. In: MEYER, M. C.; MAZARO, S. M.; SILVA, J. C. da (Ed.). Trichoderma: uso na agricultura. Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 521-536.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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13.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA NETO, J.; OLIVEIRA A. F. de; OLIVEIRA, N. C. de; DUARTE, H. da S. S.; GONÇALVES, E. D. Aspectos técnicos da cultura da oliveira. Belo Horizonte: EPAMIG, 2008. 56 p. (EPAMIG. Boletim técnico, 88).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Roraima.

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14.Imagem marcado/desmarcadoVIEIRA NETO, J.; OLIVEIRA A. F. de; OLIVEIRA, N. C. de; DUARTE, H. da S. S.; GONÇALVES, E. D. Aspectos técnicos da cultura da oliveira. Belo Horizonte: EPAMIG, 2008. 56 p. (EPAMIG. Boletim técnico, 88).

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.

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15.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, F. A.; DUARTE, H. da S. S.; SOUZA, F. de F.; ISHIKAWA, F. H.; CAPUCHO, A. S. Development and validation of a standard area diagram set to assess powdery mildew severity on watermelon leaves. Ciência Rural, v. 50, n. 10, e20200281, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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16.Imagem marcado/desmarcadoBRUMAT, A. C. L.; AUER, C. G.; TESSMANN, D. J.; DUARTE, H. da S. S.; SANTOS, A. F. dos. First report of Phytophthora macrochlamydospora associated with tree decline in Pinus taeda in Brazil. Forest Pathology, v. 53, n. 6, e12840, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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17.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, N. M. de; DUARTE, H. da S. S.; BUHRER, C. de B.; AUER, C. G.; SANTOS, A. F. dos. Morphophysiological characterization of Ceratocystis fimbriata isolates from yerba mate. Ciência Rural, v. 51, n.3, e20200579, 2021. 5 p.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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18.Imagem marcado/desmarcadoDUARTE, H. da S. S.; PÁDUA, J. G. de; ZAMBOLIM, L.; LOPES, C. A.; CARMO, E. L. do. Sarna comum da batateira (Streptomyces spp.) Minas Gerais: EPAMIG, 2008. 3 p. (Minas Gerais, EPAMIG. Circuilar Técnica, 31).

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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19.Imagem marcado/desmarcadoBRITO, N. M. de; DUARTE, H. da S. S.; AUER, C. G.; WENDLING, I.; ALFENAS, R. F.; SANTOS, A. F. dos. Aggressiveness and screening for host responses in yerba mate (Ilex paraguariensis) clones to a wilt disease caused by Ceratocystis fimbriata. Forest Pathology, v. 51, n. 3, e12682, June 2021. 8 p.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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20.Imagem marcado/desmarcadoPÁDUA, J. G. de; DUARTE, H. da S. S.; ZAMBOLIM, L.; CARMO, E. L. do; MESQUITA, H. A. de; DIAS, J. P. T. Cultivares de batata. In: ZAMBOLIM, L. (ed.). Produção integrada da batata. Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2011. v. 1. p. 251-300.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  30/03/2022
Data da última atualização:  11/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  BRUMAT, A. C. L.; DE MIO, L. L. M.; TESSMANN, D. J.; DUARTE, H. da S. S.; AUER, C. G.; SANTOS, A. F. dos.
Afiliação:  ANA CAROLINA LYRA BRUMAT, UFPR; LOUISE LARISSA MAY DE MIO, UFPR; DAURI JOSÉ TESSMANN, UEM; HENRIQUE DA SILVA SILVEIRA DUARTE, UFPR; CELSO GARCIA AUER, CNPF; ALVARO FIGUEREDO DOS SANTOS, UFPR.
Título:  Phytophthora tropicalis: Causal agent of persimmon fruit rot in Brazil.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Phytopathology, v. 170, p. 428-436, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jph.13094
Idioma:  Português
Conteúdo:  Persimmon fruit (Diospyros kaki L.) from commercial orchards located in southern Brazil, in Curitiba, Paraná, showed dark firm rot. The incidence in the field was about 2% in an evaluation in the 2016 growing season, and from these infected fruit, three Phytophthora sp. isolates were obtained. Therefore, this study aimed to identify the causal agent of the disease through morphophysiological and molecular analysis of the isolates. Initially, the pathogenicity test was performed on persimmon fruit to fulfil Koch's postulates. Mycelial growth at eight temperatures ranging from 8°C to 35°C was evaluated for taxonomic purposes. Next, the morphological characteristics of sporangia, chlamydospores and oospores were evaluated. For molecular characterization, sequencing of the ITS-rDNA region and portions of the COXI and TEF1? genes and phylogenetic analysis were performed. All isolates were pathogenic, causing symptoms of firm and dark rot similar to those observed in the orchards. Mycelial growth was not observed at 35°C. There was an abundant production of ellipsoid, papillate, deciduous sporangia with long pedicels and the formation of globose chlamydospores. The isolates were heterothallic, all belonging to group A1, in which the production of plerotic oospores with amphigenous antheridia was verified. The morphophysiological and molecular characterization allowed the identification of the isolates as Phytophthora tropicalis. To our knowledge, this is the first report of persim... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fruit rot; Persimmon.
Thesagro:  Caqui; Doença de Planta; Podridão do Fruto.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF58250 - 1UPCAP - DD
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