|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
23/02/2023 |
Data da última atualização: |
23/02/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
VIENCZ, T.; ACRE, L. B.; ROCHA, R. B.; ALVES, E. A.; RAMALHO, A. R.; BENASSI, M. de T. |
Afiliação: |
THAYNA VIENCZ UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRIN, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; LUCAS BONFANTI ACRE , UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRIN, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; RODRIGO BARROS ROCHA, CPAF-RO; ENRIQUE ANASTACIO ALVES, CPAF-RO; ANDRE ROSTAND RAMALHO FIGUEIREDO, CPAF-RO; MARTA DE TOLEDO BENASSI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA. |
Título: |
Caffeine, trigonelline, chlorogenic acids, melanoidins, and diterpenes contents of Coffea canephora coffees produced in the Amazon. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Composition and Analysis, v. 117, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study characterizes the composition profile of Coffea canephora coffees of good beverage quality produced in the Brazilian Western Amazon. Samples corresponded to 57 Robusta clones and 10 intervarietal hybrids of Conilon and Robusta (BRS 1216, BRS 2299, BRS 2314, BRS 2336, BRS 2357, BRS 3137, BRS 3193, BRS 3210, BRS 3213, BRS 3220). Roasted coffees were evaluated regarding the contents of caffeine, trigonelline, chloro- genic acids (CGA), melanoidins, and diterpenes (kahweol, cafestol, 16-O-methylcafestol). Data were analyzed by ANOVA and Scott-Knott test (p ≤ 0.05), and Principal Component Analysis. In general, coffees showed high contents of caffeine (1.63?3.57 g 100 g |
Palavras-Chave: |
Chlorogenic acids; Diterpenes; Intervarietal hybrid; Robusta. |
Thesaurus Nal: |
Caffeine; Food analysis; Food composition; Trigonelline. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151892/1/2023-01-Caffeine-trigonelline-chlorogenic-acids-melanoidins-and-diterpenes-contents-of-C.-canephora-coffees-J.-Food-Composition-and-Analysis-117.pdf
|
Marc: |
LEADER 01510naa a2200277 a 4500 001 2151892 005 2023-02-23 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVIENCZ, T. 245 $aCaffeine, trigonelline, chlorogenic acids, melanoidins, and diterpenes contents of Coffea canephora coffees produced in the Amazon.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis study characterizes the composition profile of Coffea canephora coffees of good beverage quality produced in the Brazilian Western Amazon. Samples corresponded to 57 Robusta clones and 10 intervarietal hybrids of Conilon and Robusta (BRS 1216, BRS 2299, BRS 2314, BRS 2336, BRS 2357, BRS 3137, BRS 3193, BRS 3210, BRS 3213, BRS 3220). Roasted coffees were evaluated regarding the contents of caffeine, trigonelline, chloro- genic acids (CGA), melanoidins, and diterpenes (kahweol, cafestol, 16-O-methylcafestol). Data were analyzed by ANOVA and Scott-Knott test (p ≤ 0.05), and Principal Component Analysis. In general, coffees showed high contents of caffeine (1.63?3.57 g 100 g 650 $aCaffeine 650 $aFood analysis 650 $aFood composition 650 $aTrigonelline 653 $aChlorogenic acids 653 $aDiterpenes 653 $aIntervarietal hybrid 653 $aRobusta 700 1 $aACRE, L. B. 700 1 $aROCHA, R. B. 700 1 $aALVES, E. A. 700 1 $aRAMALHO, A. R. 700 1 $aBENASSI, M. de T. 773 $tJournal of Food Composition and Analysis$gv. 117, 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
23/01/2018 |
Data da última atualização: |
23/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
FERREIRA, W. S.; DOMPIERI, M. H. G.; SANTOS, A.; RUSSO, S. L.; PAIXAO, A. E. |
Afiliação: |
WESLLEY SILVA FERREIRA, UFS; MARCIA HELENA GALINA DOMPIERI, CPATC; ADRIANA SANTOS, UFS; SUZANA LEITAO RUSSO, UFS; ANA ELEONARA PAIXAO, UFS. |
Título: |
Analysis through control charts of the number of guests of a hotel establishment in Aracaju, Sergipe, Brazil. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Espacios, v. 38, n. 26, 2017. |
ISSN: |
0798-1015 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Aracaju; Hotelaria. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/171541/1/a17v38n26p04.pdf
|
Marc: |
LEADER 00567naa a2200193 a 4500 001 2086108 005 2018-01-23 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0798-1015 100 1 $aFERREIRA, W. S. 245 $aAnalysis through control charts of the number of guests of a hotel establishment in Aracaju, Sergipe, Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2017 653 $aAracaju 653 $aHotelaria 700 1 $aDOMPIERI, M. H. G. 700 1 $aSANTOS, A. 700 1 $aRUSSO, S. L. 700 1 $aPAIXAO, A. E. 773 $tEspacios$gv. 38, n. 26, 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|