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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  01/09/2021
Data da última atualização:  01/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, F. M.; OLIVEIRA, R. M.; BUCHWEITZ, L. T. G.; PEREIRA, J. R.; HACKBART, H. C. dos S.; NALERIO, E. S.; BORGES, C. D.; ZAMBIAZI, R. C.
Afiliação:  FERNANDA MOREIRA OLIVEIRA, UFPEL; RAQUEL MOREIRA OLIVEIRA, UFPEL; LUCIA TAMIRES GEHRMANN BUCHWEITZ, UFPEL; JULIANA RODRIGUES PEREIRA, UFPEL; HELEN CRISTINA DOS SANTOS HACKBART, UFPEL; ELEN SILVEIRA NALERIO, CPPSUL; CAROLINE DELLINGHAUSEN BORGES, UFPEL; RUI CARLOS ZAMBIAZI, UFPEL.
Título:  Encapsulation of olive leaf extract (Olea europaea L.) in gelatin/tragacanth gum by complex coacervation for application in sheep meat hamburger.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Food Control, v. 131, 108426, Jan. 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2021.108426
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of the study was to encapsulate the phenolic extract of the olive leaf by using gelatin and tragacanth gum as wall materials, followed by complex coacervation or lyophilization. The extract was applied in sheep meat hamburger, in order to reduce oxidative degradation. The gelatin and gelatin/tragacanth matrices showed higher values of encapsulation efficiency and antioxidant activity than the matrix with only tragacanth, independent of the encapsulation technique used. The encapsulation was confirmed through DSC and FTIR analyses, and the particles obtained presented an irregular shape. The application of the particles in hamburger demonstrated that the particles of gelatin and gelatin/tragacanth showed greater capacity to reduce oxidative reactions than those of tragacanth, they provided the highest percentages of phenolic compounds release in the first two months of storage. These particles proved to have higher antioxidant efficiency than sodium erythorbate; however, vitamin C showed the highest antioxidant capacity.
Thesagro:  Antioxidante; Carne; Carne Tratada; Composto Fenólico; Ovino.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSUL14812 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, R. R. D.; LOPES, W. C.; DOMINGUES, G.; PORTO, A. J. V.; INAMASU, R. Y.; SOUSA, R. V. Compatible isobus applications using a computational tool for support the phases of the precision agriculture cycle. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON PRECISION AGRICULTURE, 11., 2012, Indianapolis. Abstracts... New York: ISPA, 2012. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
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2.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. Z.; DOMINGUES, G. A.; ATIQUE NETTO, H.; OLIVEIRA, C. S.; SENA, L. M.; MARTINS, C. B. IATF x TETF: uma abordagem sobre a aplicação atual dessas biotécnicas reprodutivas. In: MOREIRA, G. R.; MARTINS, C. B; DEMINICIS, B. B. Tópicos especiais em Ciência Animal IV: volume 2. Alegre, ES: CAUFES, 2015. p. 218-235.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
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3.Imagem marcado/desmarcadoREIS, L. C.; PICCOLO, M. C.; DOMINGUES, G.; COSTA, C. F. G.; FIGUEIREDO, R. de O.; CAMARGO, P. B. de. Evolução de parâmetros qualitativos nos corpos hídricos em áreas de restauração, Extrema - MG. In: SIMPÓSIO CIENTÍFICO DOS PÓS-GRADUANDOS NO CENA, 11., 2018, Piracicaba. Ensino, pesquisa e extensão: integração, funcionalidade e aplicabilidade: [resumos]... Piracicaba, SP: CENA/USP, 2018.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.
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4.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, L. P. da; BEMQUERER, M. P.; RECH FILHO, E. L.; BLOCH JUNIOR, C.; RODRIGUES, M. A.; TELES, R. C. L.; BARBOSA, E. F.; DOMINGUES, G. S.; MEDEIROS, K. A.; FIARAVANTE, T. F.; CURLEY, R. C.; SOUZA, A. A. A. DE; NOBREGA, M. M.; OLIVEIRA, K. M.; MOITA, S. R.; OLIVEIRA, G. G. Aplicações nanobiotecnológicas para subprodutos das cadeias produtivas animal e vegetal. In: SIMPÓSIO SOBRE INOVAÇÃO E CRIATIVIDADE CIENTÍFICA NA EMBRAPA, 2., 2010, Brasília, DF. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2010. Apresentado também no ENCONTRO DO INSTITUTO NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA EM NANOBIOTECNOLOGIA, 1., 2010, Brasília. [Anais...]. Brasília: UnB, 2010.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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