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Registros recuperados : 21 | |
3. | | NASCIMENTO, A. dos R.; FERNANDES, P. M.; DUVAL, A. M. Q. Ação in vitro de produtos químicos sobre Xanthomonas perforans e X. gardneri. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 28, n. 2, p. S1175-S1182, jul. 2010. CD-ROM. Trabalho apresentado no Congresso Brasileiro de Olericultura, 50., 2010, Guarapari. Cinquenta anos contribuindo para a saúde da população brasileira. Trabalho A3102-T5036. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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5. | | PONTES, N. de C.; NASCIMENTO, A. dos R.; GOLYNSKI, A.; MAFFIA, A.; OLIVEIRA, J. R. de; DUVAL, A. M. Q. Intervals and number of applications of acibenzolar-s-methyl for the control of bacterial spot on processing tomato. Plant Disease, Saint Paul, v. 100, n. 10, p.2126-2133, Oct. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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6. | | CASTRO, Y. O.; GOLYNSKI, A.; DUVAL, A. M. Q.; NASCIMENTO, A. R.; PONTES, N. C.; GOLYNSKI, A. A. Avaliação em campo de diferentes formulações para o controle da mancha bacteriana em tomate para processamento. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TOMATE INDUSTRIAL, 5., 2011, Goiania. Tomate industrial no Cerrado: 25 anos de história e uma visão futura. [Anais...].Brasília, DF: Embrapa Hortaliças: Associação Brasileira de Horticultura; Goiânia: FAEG: UFG: Agrodefesa, 2011. 1 CD-ROM. Trabalho 7 Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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7. | | COSTA, J. R.; ARAÚJO, E. R.; BECKER, W. F.; FERREIRA, M. A. S. V.; DUVAL, A. M. Q. Ocorrência e caracterização do complexo de espécies causadoras da mancha bacteriana do tomateiro no Alto Vale do Rio do Peixe, SC. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 37, n. 2, p. 149-154, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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8. | | OLIVEIRA, R. T. de; ASSUNÇÃO, A.; PONTES, N. C.; NASCIMENTO, A. R.; GOLYNSKI, A.; DUVAL, A. M. Q. Resistência em campo de híbridos comerciais e experimentais de tomate para processamento a geminivírus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TOMATE INDUSTRIAL, 5., 2011, Goiania. Tomate industrial no Cerrado: 25 anos de história e uma visão futura. [Anais...].Brasília, DF: Embrapa Hortaliças: Associação Brasileira de Horticultura; Goiânia: FAEG: UFG: Agrodefesa, 2011. 1 CD-ROM. Trabalho 2 Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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9. | | OLIVEIRA, R. T.; MELO, B. J.; PONTES, N. C.; NASCIMENTO, A. R.; GOLYSNKI, A.; DUVAL, A. M. Q. Resistencia em campo de híbridos comerciais e experimentais de tomate para processamento a geminivírus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TOMATE INDUSTRIAL, 5., 2011, Goiania. Tomate industrial no Cerrado: 25 anos de história e uma visão futura. [Anais...].Brasília, DF: Embrapa Hortaliças: Associação Brasileira de Horticultura; Goiânia: FAEG: UFG: Agrodefesa, 2011. 1 CD-ROM. Trabalho 9 Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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10. | | MELO, B. J.; DUVAL, A. M. Q.; GOLYNSKI, A.; NASCIMENTO, A. R.; PONTES, N. C.; CASTRO, Y. O. Resistência em campo de híbridos comerciais e experimentais de tomate para processamento a mancha bacteriana. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TOMATE INDUSTRIAL, 5., 2011, Goiania. Tomate industrial no Cerrado: 25 anos de história e uma visão futura. [Anais...].Brasília, DF: Embrapa Hortaliças: Associação Brasileira de Horticultura; Goiânia: FAEG: UFG: Agrodefesa, 2011. 1 CD-ROM. Trabalho 8. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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11. | | E. R. ARAÚJO; FERREIRA, M. A. S. V.; CAFÉ-FILHO, A. C.; MOITA, A. W.; DUVAL, A. M. Q. Effect of temperature on pathogenicity components of tomato bacterial spot and competition between Xanthomonas perforans and X. gardneri. Acta Horticulturae, The Hague, n. 914, p. 39-42, Nov. 2011. Trabalho apresentado no III International Symposium on Tomato Diseases, Ischia, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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12. | | SILVA, N. E. P.; CASTRO, Y. O.; SILVA, C. J.; DUVAL, A. M. Q.; BRAGA, M. B. Comprimento e diâmetro de frutos de tomate para processametno industrial sob lâminas de irrigação. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TOMATE INDUSTRIAL, 6., 2012, Goiania. Inovações no processamento e na mecanização do tomate industrial: anais. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças: Associação Brasileira de Horticultura; Goiânia; FAEG: UFG: Secretaria de Agricultura, Pecuária e Abastecimento: Win Central de Eventos, 2012. Trabalho 27. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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13. | | ARAÚJO, E. R.; COSTA, J. R.; PONTES, N. C.; FERREIRA, M. A. S. V.; DUVAL, A. M. Q. Prevalence of Xanthomonas perforans associated with bacterial spot in processing tomato crops in Brazil. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 36, p. 130, 2011. 1 CD-ROM. Suplemento. Edição dos resumos do 44º Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2011, Bento Gonçalves. Resumo 1012. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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14. | | LOPES, C. A.; DUVAL, A. M. Q.; FURUMOTO, O.; BUSO, J. A.; MELO, P. E.; SOUZA, Z. S.; DUARTE, V.; LIMA NETO, A. F. Seleção de clones de batata para resistência à murcha-bacteriana. Batata Show, Itapetinga, v. 4. n.10, p. 09-10, nov. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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15. | | NASCIMENTO, A. dos R.; PONTES, N. de C.; CASTRO, Y. de O.; BORGES, M. L.; OLIVEIRA, R. T. de; DUVAL, A. M. Q. Eficiência da famoxadona, mancozebe e comoxanil no controle da mancha bacteriana do tomateiro. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 2, p. 1432-1438, jul. 2011. CD-ROM. Suplemento. Trabalho apresentado no 51. Congresso Brasileiro de Olericultura, Viçosa, MG. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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16. | | PONTES, N. de C.; NASCIMENTO, A. dos R.; JUNQUEIRA, B.; GOLYNSKI, A.; MAFFIA, L. A.; OLIVEIRA, J. R. de; DUVAL, A. M. Q. Importância do volume de calda para o controle químico da mancha bacteriana em tomate para processamento. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 2, p. 5182-5189, jul. 2011. CD-ROM. Suplemento. Trabalho apresentado no 51. Congresso Brasileiro de Olericultura, Viçosa, MG. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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17. | | ALVARADO, I. C. M.; MICHEREFF, S. J.; SOUZA, E. B.; DUVAL, A. M. Q.; RESENDE, L. V.; CARDOSO, E.; MIZUBUTI, E. S. G. Characterization and variability of soft rot-causing bacteria in chinese cabbage in north eastern Brazil. Journal of Plant Pathology, v. 93, n. 1, p. 173-181, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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19. | | PONTES, N. C.; NASCIMENTO, A. R.; GOLYNSKI, A.; MOITA, A. W.; MAFFIA, L. A.; OLIVEIRA, J. R.; DUVAL, A. M. Q. Volume de aplicação e eficiência do controle químico da mancha bacteriana em tomateiro industrial. Horticultura Brasileira, Brasília,DF, v. 35, n. 3, p. 371-376, July/ Sept. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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20. | | RIBEIRO, C. S. da C.; CARVALHO, S. I. C. de; LOPES, C. A.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; DUVAL, A. M. Q.; ÁVILA, A. C. de; REIS, A.; BOITEUX, L. da S.; HENZ, G. P.; NASCIMENTO, W. M.; FREITAS, R. A. de; AMARO, G. B.; MENDONÇA, J. L. de; GARCIA, A. L.; BIANCHETTI, L. de B.; BUSO, G. S. C.; LOPES, D. BRS Mari: beleza à mesa. Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2008. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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Registros recuperados : 21 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Solos. Para informações adicionais entre em contato com cnps.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
14/10/2021 |
Data da última atualização: |
14/10/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
DOBEREINER, J.; ARAUJO NETO, J. S.; ARKCOLL, D. B. |
Afiliação: |
JOHANNA DOBEREINER, SNLCS. |
Título: |
Energy alternatives from agriculture. |
Ano de publicação: |
1982 |
Fonte/Imprenta: |
Studies in Environmental Science, v. 16, p. 431-458, 1982. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/S0166-1116(09)70201-8 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This chapter discusses the alternate energies that are being developed from agriculture. It considers many advantages and disadvantages of these forms of energy. The main advantages of biomass fuels are that one type or another can be grown almost anywhere and unlike petroleum products, they are renewable and relatively non-polluting. Whilst most attention has been given to sugar cane (Saccharum officinarum) many other plant species are capable of producing alcohol or other fuels like oil and firewood. Yields are high because of its C4 photosynthetic pathway and large leaf area. One of the disadvantages of the crop is that harvesting costs are high because much labor is generally needed. However, these disadvantages are outweighed by the use of byproduct bagasse for processing energy and the easy and well established fermentation of molasses to ethanol. Cassava, a photosynthetically efficient and easily grown root crop is currently receiving much attention as a means of, expanding alcohol production into areas of Brazil that are considered too dry for sugar cane. Yields of alcohol per hectare are usually quoted as being below those of sugar cane when average yields of 12-15 ton/ha are used. The African oil palm (Elaeis guineensis) looks the most interesting crop from the point of view of yield. Many other new oil bearing crops are being studied at present and a few are thought to have interesting futures because of their high potential energy yields. |
Thesagro: |
Biocombustível; Cana de Açúcar; Dendê; Energia; Mandioca; Milho; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02131naa a2200241 a 4500 001 2135347 005 2021-10-14 008 1982 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/S0166-1116(09)70201-8$2DOI 100 1 $aDOBEREINER, J. 245 $aEnergy alternatives from agriculture.$h[electronic resource] 260 $c1982 520 $aThis chapter discusses the alternate energies that are being developed from agriculture. It considers many advantages and disadvantages of these forms of energy. The main advantages of biomass fuels are that one type or another can be grown almost anywhere and unlike petroleum products, they are renewable and relatively non-polluting. Whilst most attention has been given to sugar cane (Saccharum officinarum) many other plant species are capable of producing alcohol or other fuels like oil and firewood. Yields are high because of its C4 photosynthetic pathway and large leaf area. One of the disadvantages of the crop is that harvesting costs are high because much labor is generally needed. However, these disadvantages are outweighed by the use of byproduct bagasse for processing energy and the easy and well established fermentation of molasses to ethanol. Cassava, a photosynthetically efficient and easily grown root crop is currently receiving much attention as a means of, expanding alcohol production into areas of Brazil that are considered too dry for sugar cane. Yields of alcohol per hectare are usually quoted as being below those of sugar cane when average yields of 12-15 ton/ha are used. The African oil palm (Elaeis guineensis) looks the most interesting crop from the point of view of yield. Many other new oil bearing crops are being studied at present and a few are thought to have interesting futures because of their high potential energy yields. 650 $aBiocombustível 650 $aCana de Açúcar 650 $aDendê 650 $aEnergia 650 $aMandioca 650 $aMilho 650 $aSorgo 700 1 $aARAUJO NETO, J. S. 700 1 $aARKCOLL, D. B. 773 $tStudies in Environmental Science$gv. 16, p. 431-458, 1982.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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