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Registros recuperados : 40 | |
11. | | VILAS-BOAS, J. C.; MADRUGA, C. R.; FREITAS, A. S.; ARAÚJO, F. R.; FARIAS, T. A. Produção de anticorpos monoclonais anti-conglutinina bovina para desenvolvimento de método sorológico de detecção dessa colectina no soro. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 2., 2006, Campo Grande, MS. Anais [da]... 2. ed. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2006. 1 p. 1 CD-ROM. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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13. | | FREITAS, A. S.; CORNEJO, F. E. P.; WILBERG, V. C.; SILVA, F. C. da. Teores de lipídios totais, colesterol e ácidos graxos em resíduos desidratados do camarão sete- barbas (Xiphopenaeus kroyeri, Heller 1862). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 18., 2002, Porto Alegre, RS. Integração pesquisa indústria: anais... Porto Alegre: SBCTA, 2002. 1 CD-ROM Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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14. | | SANTOS, F. C.; TECHIO, V. H.; FREITAS, A. S.; CASTRO, E. M. de; DAVIDE, L. C.; SOUZA SOBRINHO, F. de. Adaptive leaf anatomical characteristics of Brachiaria ruziziensis (Poaceae) genotypes in different environments. Acta Scientiarum. Biological Sciences, v. 35, n. 4, p. 579-584, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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15. | | SANTOS, F. C.; FREITAS, A. S.; CASTRO, E. M. de; DAVIDE, L. C.; SOUZA SOBRINHO, F. de; TECHIO, V. H. Leaf anatomy and nutritive values of Brachiaria ruziziensis genotypes. New Zealand Journal of Agricultural Research, v. 57, n. 2, p. 128-135, 2014. 8 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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18. | | FREITAS, A. S.; LOPES, A. B.; STEPHAN, M. P.; CORNEJO, F. E. P.; FURTADO, A. A. L. Composição química e protéico-molecular da farinha de resíduos de camarão-sete-barbas (Xiphopenaeus Kroyeri). Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 20, n. 1, p. 111-120, jan./jun. 2002. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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19. | | STRÖHER, J. A.; CAXAMBU, S.; FREITAS, A. S. de; ERHARDT, M. M.; SANTOS JUNIOR, L. C. O. dos. Avaliação socioeconômica e parâmetros de qualidade do leite cru refrigerado de pequenas propriedades leiteiras do Vale do Taquari, RS. Cadernos de Ciência & Tecnologia, v. 40, e27206, 2023. Título em inglês: Socioeconomic evaluation and quality parameters of refrigerated raw milk from small dairy farms of Vale do Taquari, RS. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 40 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
23/04/2013 |
Data da última atualização: |
19/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
BENEVIDES, L. de J.; SILVA NETO, A. M. da; DIAS, V. S.; BENEVIDES, C. M. de J.; LOPES, M. V.; JOACHIM-BRAVO, I. S.; OLIVEIRA, G. B. de; NASCIMENTO, A. S. do. |
Afiliação: |
LEANDRO DE JESUS BENEVIDES, Escola Bahiana de Medicina e Saúde Pública; ALBERTO MOREIRA DA SILVA NETO, UFBA; VANESSA SIMÕES DIAS, UFBA; CLÍCIA MARIA DE JESUS BENEVIDES, UNEB; MARIANGELA VIEIRA LOPES, UNEB; IARA SORDI JOACHIM-BRAVO, UFBA; GIVANILDO BEZERRA DE OLIVEIRA, UFRB; ANTONIO SOUZA DO NASCIMENTO, CNPMF. |
Título: |
Low-cost artificial diets for the Mediterranean fruit fly, Ceratitis capitata Wiedemann (Diptera: Tephritidae). |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Magistra, Cruz das Almas-BA, v. 24, número especial, p. 01-07, dez. 2012. |
ISSN: |
2236-4420 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Semana Entomológica da Bahia (SINSECTA), 03 a 09 de dezembro de 2012. |
Conteúdo: |
The use of agro-industrial byproducts in the production of animal diets has become very popular as these are often low-cost raw-materials with high nutritive value. The present work evaluated diets incorporating agro-industrial byproducts for the mass rearing of the Mediterranean fruit fly used in Sterile Insect Technique (SIT) control programs. Diets were elaborated using industrial sub-products (shrimp heads, okara, and fresh commercial yeast) that were subjected to enzymatic hydrolysis or autolysis and subsequently used for biological testing (of egg production) with a laboratory line of Ceratitis capitata Wiedemann. The diets that promoted the greatest levels of egg production all contained yeast. Among these yeast-containing diets, the average production of eggs/female/day varied from 197.75±40.97 to 325.15±54.45; the diet containing autolyzed fresh yeast (AFY) was most similar (325.15±54.45) to the commercial control diet (365.85± 66.02) in terms of egg production. Based on these results, the autolyzed fresh yeast diet was determined to be best for mass-rearing Mediterranean fruit fly. |
Palavras-Chave: |
Fruit fly. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01931naa a2200241 a 4500 001 1956431 005 2023-05-19 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2236-4420 100 1 $aBENEVIDES, L. de J. 245 $aLow-cost artificial diets for the Mediterranean fruit fly, Ceratitis capitata Wiedemann (Diptera$bTephritidae).$h[electronic resource] 260 $c2012 500 $aSemana Entomológica da Bahia (SINSECTA), 03 a 09 de dezembro de 2012. 520 $aThe use of agro-industrial byproducts in the production of animal diets has become very popular as these are often low-cost raw-materials with high nutritive value. The present work evaluated diets incorporating agro-industrial byproducts for the mass rearing of the Mediterranean fruit fly used in Sterile Insect Technique (SIT) control programs. Diets were elaborated using industrial sub-products (shrimp heads, okara, and fresh commercial yeast) that were subjected to enzymatic hydrolysis or autolysis and subsequently used for biological testing (of egg production) with a laboratory line of Ceratitis capitata Wiedemann. The diets that promoted the greatest levels of egg production all contained yeast. Among these yeast-containing diets, the average production of eggs/female/day varied from 197.75±40.97 to 325.15±54.45; the diet containing autolyzed fresh yeast (AFY) was most similar (325.15±54.45) to the commercial control diet (365.85± 66.02) in terms of egg production. Based on these results, the autolyzed fresh yeast diet was determined to be best for mass-rearing Mediterranean fruit fly. 653 $aFruit fly 700 1 $aSILVA NETO, A. M. da 700 1 $aDIAS, V. S. 700 1 $aBENEVIDES, C. M. de J. 700 1 $aLOPES, M. V. 700 1 $aJOACHIM-BRAVO, I. S. 700 1 $aOLIVEIRA, G. B. de 700 1 $aNASCIMENTO, A. S. do 773 $tMagistra, Cruz das Almas-BA$gv. 24, número especial, p. 01-07, dez. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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