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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  26/06/2017
Data da última atualização:  26/06/2017
Autoria:  ZOCCHE, R. G. S.; JACOBS, S. A.; SAMPAIO, N. V.; SOUZA, V. Q. de; CARVALHO, I. R.; NARDINO, M.; RIZZON, L. A.; ROMBALDI, C. V.
Afiliação:  Renata Gimenez Sampaio Zocche, Universidade Federal do Pampa; Suziane Antes Jacobs, Universidade Federal do Pampa; Norton Victor Sampaio, Universidade Federal do Pampa; Velci Queiróz de Souza, Universidade Federal do Pampa; Ivan Ricardo Carvalho, Universidade Federal de Pelotas; Maicon Nardino, Universidade Federal de Pelotas; Luiz Antenor Rizzon, CNPUV; Cesar Valmor Rombaldi, Universidade Federal de Pelotas.
Título:  Wines produced with 'Cabernet Sauvignon' grapes from the region of Bagé in the state of Rio Grande do Sul, Brazil.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 5, p. 311-318, maio, 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Vinhos produzidos com a uva 'Cabernet Sauvignon' da região de Bagé, no Rio Grande do Sul.
Conteúdo:  The objective of this work was to characterize 'Cabernet Sauvignon' wines made from grapes cultivated in the region of Bagé, RS, Brazil, during three crop seasons. A randomized complete block design was carried out with three treatments and three replicates. The evaluations were performed for the 2004, 2007, and 2008 growing seasons. 'Cabernet Sauvignon' wines of the 2004, 2008, and 2009 harvests differed for the following parameters: density, alcoholic content, total acidity, pH, reducing sugars, OD 420, 520, and 620, color intensity, total anthocyanins, total polyphenols, sodium, calcium, magnesium, manganese, copper, iron, rubidium, phosphorus, methanol, propanol, 2-methyl-l-propanol, 2, 3 - methyl-l-butanol, and sum of alcohols. 'Cabernet Sauvignon' has potential to be produced in the Bagé region, and to help it to become a wine growing region in Brazil.
Palavras-Chave:  Características físico-químicas; Color stability; Estabilidade de cor; Physicochemical characters.
Thesagro:  Enologia; Potássio; Viticultura.
Thesaurus Nal:  Potassium; Viticulture; Winemaking.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/161073/1/Wines-produced-with-Carbenet-Sauvignon.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE61403 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  15/12/2009
Data da última atualização:  08/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - B
Autoria:  KELLER, M.; VARNER, R.; DIAS, J. D.; SILVA, H.; CRILL, P.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; ASNER, G. P.
Afiliação:  MICHAEL KELLER, International Institute of Tropical Forestry, USDA Forest Service / University of New Hampshire; RUTH VARNER, University of New Hampshire; JADSON D. DIAS, Fundação Floresta Tropical; HUDSON SILVA, University of New Hampshire / Fundação Floresta Tropical; PATRICK CRILL, University of New Hampshire / Stockholm University; RAIMUNDO COSME DE OLIVEIRA JUNIOR, CPATU; GREGORY P. ASNER, Stanford University.
Título:  Soil-atmosphere exchange of nitrous oxide, nitric oxide, methane, and carbon dioxide in logged and undisturbed forest in the Tapajos National Forest, Brazil.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Earth Interactions, v. 9, n. 23, p. 1-28, Nov. 2005.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Selective logging is an extensive land use in the Brazilian Amazon region. The soil?atmosphere fluxes of nitrous oxide (N2O), nitric oxide (NO), methane (CH4), and carbon dioxide (CO2) are studied on two soil types (clay Oxisol and sandy loam Ultisol) over two years (2000?01) in both undisturbed forest and forest recently logged using reduced impact forest management in the Tapajos National Forest, near Santarem, Para, Brazil. In undisturbed forest, annual soil?atmosphere fluxes of N2O (mean ± standard error) were 7.9 ± 0.7 and 7.0 ± 0.6 ng N cm?2 h?1 for the Oxisol and 1.7 ± 0.1 and 1.6 ± 0.3 ng N cm?2 h?1 for the Ultisol for 2000 and 2001, respectively. The annual fluxes of NO from undisturbed forest soil in 2001 were 9.0 ± 2.8 ng N cm?2 h?1 for the Oxisol and 8.8 ± 5.0 ng N cm?2 h?1 for the Ultisol. Consumption of CH4 from the atmosphere dominated over production on undisturbed forest soils. Fluxes averaged ?0.3 ± 0.2 and ?0.1 ± 0.9 mg CH4 m?2 day?1 on the Oxisol and ?1.0 ± 0.2 and ?0.9 ± 0.3 mg CH4 m?2 day?1 on the Ultisol for years 2000 and 2001. For CO2 in 2001, the annual fluxes averaged 3.6 ± 0.4 ?mol m?2 s?1 on the Oxisol and 4.9 ± 1.1 ?mol m?2 s?1 on the Ultisol. We measured fluxes over one year each from two recently logged forests on the Oxisol in 2000 and on the Ultisol in 2001. Sampling in logged areas was stratified from greatest to least ground disturbance covering log decks, skid trails, tree-fall gaps, and forest matrix. Areas of strong soil compaction, esp... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Trace gas.
Thesagro:  Floresta Tropical.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/103525/1/ei1252E1.pdf
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Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU41963 - 1UPCAP - DD
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