|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
20/08/1997 |
Data da última atualização: |
13/07/2018 |
Autoria: |
GAMA, E. E. G. e; PARENTONI, S. N.; REIFSCHNEIDER, F. J. B. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CNPMS; SIDNEY NETTO PARENTONI, CNPMS. |
Título: |
Origem e importância do milho doce. |
Ano de publicação: |
1992 |
Fonte/Imprenta: |
In: A CULTURA do milho doce. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 1992. p. 5-7. |
Série: |
(EMBRAPA-CNPMS. Circular Técnica, 18). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Origem; Proveniance; Sweet corn. |
Thesagro: |
Milho Doce. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/57142/1/Circ-18-Origem-importancia.pdf
|
Marc: |
LEADER 00581naa a2200193 a 4500 001 1475805 005 2018-07-13 008 1992 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGAMA, E. E. G. e 245 $aOrigem e importância do milho doce.$h[electronic resource] 260 $c1992 490 $a(EMBRAPA-CNPMS. Circular Técnica, 18). 650 $aMilho Doce 653 $aOrigem 653 $aProveniance 653 $aSweet corn 700 1 $aPARENTONI, S. N. 700 1 $aREIFSCHNEIDER, F. J. B. 773 $tIn: A CULTURA do milho doce. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 1992. p. 5-7.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
15/06/1999 |
Data da última atualização: |
26/06/2019 |
Autoria: |
GUERRA, E. P.; DESTRO, D.; MIRANDA, L. A.; MONTALVAN, R. |
Afiliação: |
EDSON PEREZ GUERRA, Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUC-PR/Departamento de Agronomia; DEONISIO DESTRO, /Universidade Estadual de Londrina - UEL/Departamento de Agronomia; LILIAN AZEVEDO MIRANDA, Doutoranda em Ciência de Alimentos/Universidade Estadual de Londrina - UEL; RICARDO MONTALVÁN, Universidade Estadual do Oeste do Paraná - UNIOESTE/Departamento de Agronomia. |
Título: |
Performance of food-type soybean genotypes and their possibility for adaptation to brazilian latitudes. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 34, n. 4, p. 575-83, abr. 1999 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Comportamento de genótipos de soja tipo alimento e possibilidades de adaptação às latitudes brasileiras. |
Conteúdo: |
This work was conducted at the Universidade Estadual de Londrina (UEL), inLondrina, State of Parana, Brazil, with the goat to study food-type soybean (Glycine max (L.) Merrill) genotypes performance for use in cultivation or crosses. A total of 104 genotypes were analyzed: 88 were food-type with large seeds, eight were food-type with small seeds, and eight-grain types adapted cultivars. The experimental plan was in randomized complete block design with four replications, and 12 traits of agronomic importance were considered. Genetic diversity was observed in the food-type germplasm. There were some genotypes with high yield adapted to a normal period of sowing. Soybean genetic improvement programs for direct human consumption in Brazil, either by means of Asiatic pure lines or by means of the incorporation of genes for late flowering in short-day conditions in this lines is highly viable. |
Palavras-Chave: |
Agronomic characters; Caracteres agronomicos; Genetic breeding; Melhoramento genetico. |
Thesagro: |
Germoplasma; Glycine Max. |
Thesaurus NAL: |
germplasm. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/AI-SEDE/11258/1/pab440-96j.pdf
|
Marc: |
LEADER 01776naa a2200253 a 4500 001 1095333 005 2019-06-26 008 1999 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGUERRA, E. P. 245 $aPerformance of food-type soybean genotypes and their possibility for adaptation to brazilian latitudes. 260 $c1999 500 $aTítulo em português: Comportamento de genótipos de soja tipo alimento e possibilidades de adaptação às latitudes brasileiras. 520 $aThis work was conducted at the Universidade Estadual de Londrina (UEL), inLondrina, State of Parana, Brazil, with the goat to study food-type soybean (Glycine max (L.) Merrill) genotypes performance for use in cultivation or crosses. A total of 104 genotypes were analyzed: 88 were food-type with large seeds, eight were food-type with small seeds, and eight-grain types adapted cultivars. The experimental plan was in randomized complete block design with four replications, and 12 traits of agronomic importance were considered. Genetic diversity was observed in the food-type germplasm. There were some genotypes with high yield adapted to a normal period of sowing. Soybean genetic improvement programs for direct human consumption in Brazil, either by means of Asiatic pure lines or by means of the incorporation of genes for late flowering in short-day conditions in this lines is highly viable. 650 $agermplasm 650 $aGermoplasma 650 $aGlycine Max 653 $aAgronomic characters 653 $aCaracteres agronomicos 653 $aGenetic breeding 653 $aMelhoramento genetico 700 1 $aDESTRO, D. 700 1 $aMIRANDA, L. A. 700 1 $aMONTALVAN, R. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 34, n. 4, p. 575-83, abr. 1999
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|