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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
05/02/2010 |
Data da última atualização: |
15/06/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PEREIRA, E. W. L.; FERREIRA, H. A.; COSTA, W. P. L. B. da; SALES JÚNIOR, R.; NUNES, G. H. de S.; ARAGAO, F. A. S. de. |
Afiliação: |
Elaíne Welk Lopes Pereira, UFERSA; Hailson Alves Ferreira, UFERSA; Welka Preston Leite Batista da Costa, UFERSA; Rui Sales Júnior, UFERSA; Glauber Henrique de Sousa Nunes, UFERSA; FERNANDO ANTONIO SOUZA DE ARAGAO, CNPAT. |
Título: |
Eficiência de acibenzolar-s-methyl no controle da Acidovorax avenae subsp. citrulli e efeito na qualidade de frutos de melão. |
Complemento do título: |
. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Proceedings of the Interamerican Society for Tropical Horticulture, v. 52, p. 47-51, 2008. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Acidovorax avenae subsp citrulli; Controle; Fruto do meloeiro. |
Thesagro: |
Qualidade. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00737naa a2200217 a 4500 001 1656922 005 2018-06-15 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, E. W. L. 245 $aEficiência de acibenzolar-s-methyl no controle da Acidovorax avenae subsp. citrulli e efeito na qualidade de frutos de melão. 260 $c2008 650 $aQualidade 653 $aAcidovorax avenae subsp citrulli 653 $aControle 653 $aFruto do meloeiro 700 1 $aFERREIRA, H. A. 700 1 $aCOSTA, W. P. L. B. da 700 1 $aSALES JÚNIOR, R. 700 1 $aNUNES, G. H. de S. 700 1 $aARAGAO, F. A. S. de 773 $tProceedings of the Interamerican Society for Tropical Horticulture$gv. 52, p. 47-51, 2008.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
03/05/2021 |
Data da última atualização: |
19/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
PINHEIRO, S. S.; CARDOSO, L. de M.; ANUNCIAÇÃO, P. C.; MENEZES, C. B. de; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D.; DELLA LUCIA, C. M.; SANT'ANA, H. M. P. |
Afiliação: |
SORAIA SILVA PINHEIRO, Universidade Federal de Viçosa; LEANDRO DE MORAIS CARDOSO, Universidade Federal de Juiz de Fora; PAMELLA CRISTINE ANUNCIAÇÃO, Universidade Federal de Viçosa; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; HÉRCIA STAMPINI DUARTE MARTINO, Universidade Federal de Viçosa; CERES MATTOS DELLA LUCIA, Universidade Federal de Viçosa; HELENA MARIA PINHEIRO SANT’ANA, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Water stress increased the flavonoid content in tannin-free sorghum grains. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Composition and Analysis, v. 100, 103892, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.jfca.2021.103892 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of water stress on the profile of flavonoids was evaluated in three tannin-containing (SC115, SC60, and SC720) and in three tannin-free (B.Tx635, SA 5330-MARTIN, and SC373) sorghum genotypes. Flavones, flavanones and 3-deoxyanthocyanidins were analyzed by high-performance liquid chromatography with diode array detection. The water stress x genotype interaction increased the sorghum flavones (ranging from 11.3?85.5 μg/g), flavanones (0.14?157.2 μg/g) and 3-deoxyanthocyanidins (5.2?245.3 μg/g) content. The effect of water stress on 3-deoxyanthocyanidins was related to the presence of tannin in sorghum genotypes. Water stress increased the functional potential of sorghum, especially in tannin-free genotypes, by increasing the flavone, flavanone and 3-deoxyanthocyanidin content. |
Palavras-Chave: |
Composto bioativo; Desoxianocianidina; Estresse hídrico; Flavanona; Flavona. |
Thesagro: |
Flavonóide; Sorghum Bicolor; Tanino. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01740naa a2200313 a 4500 001 2131629 005 2021-09-19 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.jfca.2021.103892$2DOI 100 1 $aPINHEIRO, S. S. 245 $aWater stress increased the flavonoid content in tannin-free sorghum grains.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe effect of water stress on the profile of flavonoids was evaluated in three tannin-containing (SC115, SC60, and SC720) and in three tannin-free (B.Tx635, SA 5330-MARTIN, and SC373) sorghum genotypes. Flavones, flavanones and 3-deoxyanthocyanidins were analyzed by high-performance liquid chromatography with diode array detection. The water stress x genotype interaction increased the sorghum flavones (ranging from 11.3?85.5 μg/g), flavanones (0.14?157.2 μg/g) and 3-deoxyanthocyanidins (5.2?245.3 μg/g) content. The effect of water stress on 3-deoxyanthocyanidins was related to the presence of tannin in sorghum genotypes. Water stress increased the functional potential of sorghum, especially in tannin-free genotypes, by increasing the flavone, flavanone and 3-deoxyanthocyanidin content. 650 $aFlavonóide 650 $aSorghum Bicolor 650 $aTanino 653 $aComposto bioativo 653 $aDesoxianocianidina 653 $aEstresse hídrico 653 $aFlavanona 653 $aFlavona 700 1 $aCARDOSO, L. de M. 700 1 $aANUNCIAÇÃO, P. C. 700 1 $aMENEZES, C. B. de 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aMARTINO, H. S. D. 700 1 $aDELLA LUCIA, C. M. 700 1 $aSANT'ANA, H. M. P. 773 $tJournal of Food Composition and Analysis$gv. 100, 103892, 2021.
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