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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
30/11/2011 |
Data da última atualização: |
27/04/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ASSIS, J. S. de; SANTOS, A. C. B. dos; SILVA, S. dos A. B. e; LOPES, P. R. C. |
Afiliação: |
JOSTON SIMAO DE ASSIS, CPATSA; ANA CLAUDIA BARROS DOS SANTOS; SIBERY DOS ANJOS BARROS E SILVA; PAULO ROBERTO COELHO LOPES, CPATSA. |
Título: |
Vida útil e qualidade pós-colheita de maçãs cvs. Eva e Princesa em armazenamento refrigerado. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA DE FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 3., 2011, Nova Friburgo. Anais... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria Tropical, 2011. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do presente trabalho foi avaliar a vida útil e a qualidade pós-colheita de maçãs cvs. Eva e Princesa, produzidas no Submédio São Francisco e submetidas a armazenamento refrigerado. |
Palavras-Chave: |
Armazenamento refrigerado; Eva; Princesa; Vida útil. |
Thesagro: |
Maçã; Pós-Colheita; Qualidade; Variedade. |
Thesaurus Nal: |
Apples; Postharvest physiology; Postharvest technology. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/48530/1/Joston1-2011.pdf
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Marc: |
LEADER 01114nam a2200289 a 4500 001 1907905 005 2023-04-27 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aASSIS, J. S. de 245 $aVida útil e qualidade pós-colheita de maçãs cvs. Eva e Princesa em armazenamento refrigerado. 260 $aIn: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA DE FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 3., 2011, Nova Friburgo. Anais... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria Tropical$c2011 300 $c1 CD-ROM. 520 $aO objetivo do presente trabalho foi avaliar a vida útil e a qualidade pós-colheita de maçãs cvs. Eva e Princesa, produzidas no Submédio São Francisco e submetidas a armazenamento refrigerado. 650 $aApples 650 $aPostharvest physiology 650 $aPostharvest technology 650 $aMaçã 650 $aPós-Colheita 650 $aQualidade 650 $aVariedade 653 $aArmazenamento refrigerado 653 $aEva 653 $aPrincesa 653 $aVida útil 700 1 $aSANTOS, A. C. B. dos 700 1 $aSILVA, S. dos A. B. e 700 1 $aLOPES, P. R. C.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia; Embrapa Solos; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/10/2017 |
Data da última atualização: |
10/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
DIAS, J. R. M.; WADT, P. G. S.; PARTELLI, F. L.; ESPINDULA, M. C.; PEREZ, D. V.; SOUZA, F. R.; BERGAMIN, A. C.; DELARMELINDA, E. A. |
Afiliação: |
Jairo Rafael Machado Dias, Universidade Federal de Rondônia/Departamento de Agronomia; PAULO GUILHERME SALVADOR WADT, CPAF-Rondonia; Fábio Luiz Partelli, Universidade Federal do Espírito Santo; MARCELO CURITIBA ESPINDULA, CPAF-Rondonia; DANIEL VIDAL PEREZ, CNPS; Fábio Régis Souza, Universidade Federal de Rondônia/Departamento de Agronomia; Anderson Cristian Bergamin, Universidade Federal de Rondônia/Departamento de Agronomia; Elaine Almeida Delarmelinda, Universidade Federal de Rondônia/Departamento de Agronomia. |
Título: |
Normal nutrient ranges and nutritional monitoring of 'Pêra' orange trees based on the CND method in different fruiting stages. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 776-785, ago. 2017. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S0100-204X2017000900010 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Faixas normais de nutrientes e monitoramento nutricional de laranjeiras 'Pêra' com uso do método CND em diferentes estádios de frutificação. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to determine reference values for evaluating the nutritional status of 'Pêra' orange (Citrus sinensis) trees in different fruiting stages, using the compositional nutrient diagnosis (CND) method. The study used 243 leaf samples from 81 plots, with samplings performed in plants bearing fruits with three and six months of age, and also in the main harvest (nine months). Plots with productivity higher than 30 Mg ha-1 were selected for the establishment of reference standards. Three normal ranges were evaluated for each nutrient in the reference population, comprehended by the confidence interval (CI) of the foliar content averages, by the mean±standard deviation (±SD), and by the mean±?SD. Regardless of the normal range of nutrients used, the leaf sampling periods interfered with the nutritional status of 'Pêra' orange tree. The normal ranges obtained from the criteria CI and ±?SD of the nutrient contents observed in the reference population frequently provided similar nutritional diagnoses. Zn, Ca, and Fe are the elements that most often limit the production of 'Pêra' orange in the state of Amazonas, Brazil. |
Palavras-Chave: |
Amostragem foliar; Índice de balanço nutricional; Nutritional balance index; População de referência; Reference population. |
Thesagro: |
Citrus Limonia; Citrus Sinensis. |
Thesaurus NAL: |
Diagnosis and Recommendation Integrated System. |
Categoria do assunto: |
-- P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165403/1/Normal-nutrient-range-and-nutrtional.pdf
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Marc: |
LEADER 02404naa a2200325 a 4500 001 2134211 005 2021-09-10 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/S0100-204X2017000900010$2DOI 100 1 $aDIAS, J. R. M. 245 $aNormal nutrient ranges and nutritional monitoring of 'Pêra' orange trees based on the CND method in different fruiting stages. 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Faixas normais de nutrientes e monitoramento nutricional de laranjeiras 'Pêra' com uso do método CND em diferentes estádios de frutificação. 520 $aThe objective of this work was to determine reference values for evaluating the nutritional status of 'Pêra' orange (Citrus sinensis) trees in different fruiting stages, using the compositional nutrient diagnosis (CND) method. The study used 243 leaf samples from 81 plots, with samplings performed in plants bearing fruits with three and six months of age, and also in the main harvest (nine months). Plots with productivity higher than 30 Mg ha-1 were selected for the establishment of reference standards. Three normal ranges were evaluated for each nutrient in the reference population, comprehended by the confidence interval (CI) of the foliar content averages, by the mean±standard deviation (±SD), and by the mean±?SD. Regardless of the normal range of nutrients used, the leaf sampling periods interfered with the nutritional status of 'Pêra' orange tree. The normal ranges obtained from the criteria CI and ±?SD of the nutrient contents observed in the reference population frequently provided similar nutritional diagnoses. Zn, Ca, and Fe are the elements that most often limit the production of 'Pêra' orange in the state of Amazonas, Brazil. 650 $aDiagnosis and Recommendation Integrated System 650 $aCitrus Limonia 650 $aCitrus Sinensis 653 $aAmostragem foliar 653 $aÍndice de balanço nutricional 653 $aNutritional balance index 653 $aPopulação de referência 653 $aReference population 700 1 $aWADT, P. G. S. 700 1 $aPARTELLI, F. L. 700 1 $aESPINDULA, M. C. 700 1 $aPEREZ, D. V. 700 1 $aSOUZA, F. R. 700 1 $aBERGAMIN, A. C. 700 1 $aDELARMELINDA, E. A. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 9, p. 776-785, ago. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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