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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, R. V.; SILVA, C. E. de R. e. Solubilizacao de fosfato naturais atraves da oxidacao microbiologica de enxofre. Recife: IPA, 1984. 7p. (IPA. Comunicado Tecnico, 18).

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, R. V. SILVA, C. E. de R. e. Solubilizacao de fosfatos naturais atraves da oxidacao microbiologica de enxofre. Recife: IPA, 1984. 7p. (IPA. Comunicado Tecnico, 018).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBORGES, W. L.; SILVA, C. E. de R. e; XAVIER, G. R.; RUMJANEK, N. G. Nodulação e fixação biológica de nitrogênio de acessos de amendoim com estirpes nativas de rizóbios. Revista Brasileira de Ciências Agrárias, Recife, v. 2, n. 1, p. 32-37, jan./mar. 2007. Parceria: UFRPE

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Algodão.

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4.Imagem marcado/desmarcadoTOWNSEND, C. R.; NABINGER, C.; SCHIMITT, F.; SILVA, C. E. de; KUNRATH, T. R.; SILVEIRA, M. D. da. Resposta de gramíneas do gênero Paspalum á disponibilidade de nitrogênio. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 46., 2009, Maringá. Inovação científica e tecnológica em zootecnia: anais de resumos

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  12/07/2023
Data da última atualização:  13/07/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  DUARTE, G.; FELBERG, I.; CALADO, V.; DE PAULA, J.; JESUS, M. S. C. de; DELIZA, R.; MIGUEL, M. A. L.; FARAH, A.
Afiliação:  GISELLE DUARTE, UFRJ; IFRJ; ILANA FELBERG, CTAA; VERONICA CALADO, UFRJ; JULIANA DE PAULA, UFRJ; MONALISA SANTANA COELHO DE JESUS, CTAA; ROSIRES DELIZA, CTAA; MARCO ANTONIO L. MIGUEL, UFRJ; ADRIANA FARAH, UFRJ.
Título:  Fermented Soy-coffee Pudding Dessert Containing Probiotics: Product Formulation and Evaluation of Compositional Changes during Fermentation.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of Food and Nutrition Research, v. 11, n. 5, p. 333-344. 2023
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed at developing a probiotic fermented soymilk-based dessert containing coffee and soybean hull. Nine fermented formulations were elaborated with 10% powdered soymilk (w/v), varying percentages of sugar, arabica soluble coffee, and soy hull. They were fermented with probiotic strains of Lactobacilli and Bifidobacteria (106 CFU/mL). One hundred and twenty-nine adults from Rio de Janeiro/RJ and Curitiba/PR, Brazil, evaluated the acceptance of the formulated products. The final formulation was physicochemically characterized. During 6h fermentation, the probiotics count increased from 106 to 108 in both strains. The well-accepted formulation contained 15% sucrose, 1% soy hull, and 0.5 or 1.5 % soluble coffee (score: 6.6±1.5 on a 9-point-scale). Alternatively, sucrose can be replaced by other types of sweeteners. Young people (n=45) who drank 2-4 cups of coffee per day liked the product the most (score: 7.1±1.4). While fermentation did not affect the total soy isoflavones content, it decreased the content of coffee chlorogenic acids by 32.6% but produced bioavailable phenolic acids as metabolites. A decrease in the content of flatus-producing oligosaccharides was also observed. In conclusion, probiotics fermentation and the addition of arabica soluble coffee made possible the development of a well-accepted and potentially healthy beany-flavor-free, dairy-free, pudding-like dessert.
Palavras-Chave:  Dairy-free; Soy hull; Vegan.
Thesaurus NAL:  Phenolic compounds; Probiotics; Soymilk; Vegan diet.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15527 - 1UPCAP - DD
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