Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  17/03/2008
Data da última atualização:  22/03/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  SOUZA, V. A. B. de; SANTOS, K. S.; CARVALHO, M. G. de; COSTA, J. M. C. da; MEIRA, T. R.
Título:  Características físicas de frutos e amêndoas de sapucaia (Lecythis pisonis L.).
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza. Anais... Fortaleza: SBAAL, 2007.
Páginas:  2 p.
Idioma:  Português
Notas:  1 CD-ROM.
Palavras-Chave:  Sapucaia.
Thesagro:  Amêndoa; Lecythis Pisonis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN21625 - 1UPCPL - --S 166/082008.00166
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Pantanal; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  28/10/2013
Data da última atualização:  16/12/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  DAIRIKI, J. K.; BORGHESI, R.; DIAS, C. T. dos S.; CYRINO, J. E. P.
Afiliação:  JONY KOJI DAIRIKI, CPAA; RICARDO BORGHESI, CPAP; Carlos Tadeu dos Santos Dias, Universidade de São Paulo; José Eurico Possebon Cyrino, ESALQ.
Título:  Lysine and arginine requirements of Salminus brasiliensis.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 8, p. 1012-1020, ago. 2013.
DOI:  10.1590/S0100-204X2013000800029
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  The objective of this work was to determine the dietary lysine (DL) and dietary arginine (DA) requirements of dourado (Salminus brasiliensis), through dose?response trials using the amino acid profiles of whole carcasses as a reference. Two experiments were carried out in a completely randomized design (n=4). In the first experiment, groups of 12 feed?conditioned dourado juveniles (11.4±0.2 g) were stocked in 60 L cages placed in 300 L plastic indoor tanks in a closed circulation system. Fish were fed for 60 days on diets containing 1.0, 1.5, 2.0, 2.5, 3.0, or 3.5 % dietary lysine. In the second experiment, dourado juveniles (27.0±0.8 g) were fed for 60 days on semipurified diets containing arginine at 1.0, 1.5, 2.0, 2.5 or 3.0%, in similar conditions to those of the first experiment. Optimal DL requirements, as determined by broken?line analysis method for final weight, weight gain and specific growth rate, were 2.15% DL or 5% lysine in dietary protein, and 1.48% DA or 3.43% arginine in dietary protein. The best feed conversion ratio is attained with 2.5% DL or 5.8% lysine in dietary protein and 1.4% DA or 3.25% arginine in dietary protein.
Palavras-Chave:  Amino acid; Dose-reposta; Dose-resposta; Regressão.
Thesagro:  Aminoácido; Dourado.
Thesaurus NAL:  Amino acids; Salminus brasiliensis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91743/1/Dairiki-et-al-lysine-and-arginine-requirements-of-dourado-PAB-2013-definitivo.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92619/1/10837-79331-1-PB.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162134/1/Lysine-and-arginine-requirements.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE55388 - 1UPEAP - PP630.72081P474
CPAA25954 - 1UPCAP - PP
CPAP58862 - 1UPCAP - PPSP1778917789
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional