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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  24/05/1996
Data da última atualização:  24/05/1996
Autoria:  PIZARRO, E. A.; AMARAL, R.; VERA, R. R.
Título:  Panicum maximum: efecto de la epoca de diferimento em produccion y calidad.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  In: REUNION SABANAS, 1., 1992, Brasilia, DF. Red Internacional de Evaluacion de Pastos Tropicales - RIEPT. Brasilia: EMBRAPA-CPAC / [Cali]: CIAT, 1992.
Páginas:  p.675-677.
Idioma:  Espanhol
Palavras-Chave:  Feed grasses; Production; Quality.
Thesagro:  Capim Colonião; Cerrado; Gramínea Forrageira; Panicum Maximum; Produção; Qualidade.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC8693 - 1UPCPL - --CRI3974CRI3974
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  09/05/2018
Data da última atualização:  09/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  VASCONCELOS, O. C.; DACANAL, C.; TURCO, S. H. N.; FREITAS, S. T. de; RAMOS, C. M. C.; LIMA, P. M. L. de.
Afiliação:  OSVALDO C. VASCONCELOS, UNIVASF; CRISTIANE DACANAL, UNIVASF; SÍLVIA H. N. TURCO, UNIVASF; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; CLÓVIS M. C. RAMOS, UNIVASF; PAULA M. L. DE LIMA, UNIVASF.
Título:  Environmental variables in packing houses and their effects on the quality of grapes.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 22, n. 2, p. 125-130, 2018.
ISSN:  1807-1929
DOI:  10.1590/1807-1929/agriambi.v22n2p125-130
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to characterize the thermal environment in the selection and packing areas of a packing house and its effects on the quality of table grapes produced in the São Francisco Valley, Brazil. The thermal environment was monitored during the winter and summer seasons. The highest value of air temperature (Tair) and the lowest relative humidity (RH) observed in the packing house were 35 °C and 40.0%, respectively, obtained during the summer, for 8 h. After observing the thermal environment data of the packing house, simulations were performed to evaluate the effect of the ideal environmental storage conditions and observed thermal conditions on the postharvest quality of ?Thompson? grapes. Grapes were harvested and stored directly at the ideal temperature and RH of 0 °C and 90%, respectively, or previously exposed to a temperature of 35 °C and RH of 40% for 8 h, the thermal environment observed in the evaluated packing house, followed by storage at 0 °C and 90% RH. Fruit exposure to high temperature and low RH before the ideal storage conditions resulted in higher loss of berry firmness and weight, along with increased soluble solids and dry matter content of rachis and berry. Based on these results, the environmental conditions observed in the packing house result in berry dehydration, which accelerates the loss of fruit quality during storage.
Palavras-Chave:  Ambiência; Casa de embalagem; Espacialização pós-colheita; Vale do São Francisco.
Thesagro:  Armazenamento; Controle de Qualidade; Pós-Colheita; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Grapes; Packing houses; Postharvest technology.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176536/1/Sergio1-2018.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57361 - 1UPCAP - DD
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