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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  09/12/2015
Data da última atualização:  21/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BIASOTO, A. C. T.; MARQUES, E. J. N.; FREITAS, S. T. de; NASSUR, R. de C. M. R; OLIVEIRAM W, P. de; MEDEIROS, E. P. de.
Afiliação:  ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; EMANUEL JOSÉ NASCIMENTO MARQUES, UFPE; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; RITA DE CÁSSIA MIRELA RESENDE NASSUR; WALKIA POLLIANA DE OLIVEIRA; EVERALDO PAULO DE MEDEIROS, CNPA.
Título:  Determination of sensory descriptors in tropical red wine using visible/near infrared (Vis/NIR) spectroscopy.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON NEAR INFRARED SPECTROSCOPY, 17., 2015, Foz do Iguassu. Book of abstracts. [S.l]: International Council for Near Infrared Spectroscopy, 2015.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to develop and validate models to determine wine sensory profile using visible/near infrared (Vis/NIR) spectroscopy.
Palavras-Chave:  Avaliação sensorial; Perfil de vinho; Vis NIR; Vitivinicultura; Wine sensory.
Thesagro:  Uva; Vinho.
Thesaurus Nal:  Grapes.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135213/1/Sergio-3.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA55163 - 1UPCRA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  02/09/1998
Data da última atualização:  02/09/1998
Autoria:  SCOTTI, M. R. M. M. L.; CARVALHO-SILVA, D.R.; VARGAS, M. A. T.; NEVES, M. C.; DOBEREINER, J.
Título:  Changes in electrophoretic profiles of lipopolysaccharides from competitive strains of Bradyrhizobium spp. induced by soybean roots.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Journal of Applied Microbiology, London, v.83, p.552-560, 1997.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The soybean Bradyrhizobium strain Semia 566 was introduced into soils of the Cerrados (Brazilian edaphic savannas) in the late 1960s. Then, nodule occupancy by this strain was not greater than 2%. Recently, this serogroup has been found in approximately 60% of nodules formed on soybeans cultivated in the Cerrados, replacing the strains 29W and Semia 587, the Brazilian commercial inoculant for soybean. Although some re-isolates of Semia 566, adapted to Cerrado soils, were more competitive than 29W under both field and aseptic conditions, they did not differ from the parental strain, based on their lipopolysaccharide (LPS) electrophoretic profile. The only exceptions were the isolates 4A-5 and CPAC-15 which presented an additional polysaccharidic band of low molecular weight of higher mobility. On the other hand, this same band may be induced and intensified in LPS extracted from competitive strains (29W, 220, 204, 370, 372, 516, 122 and CPAC-15) after bacterial contact with soybean roots for 6 or 12 h. In addition, a 29W Tn5 mutant with a phenotype of delayed nodulation showed a delayed induction of this polysaccharidic band. Conversely, the LPS of less competitive strains was not modified or showed a weak intensification of this band. As this band alteration was correlated with the concurrent elevation of dominance in nodules, it may be suggested tha LPS plays a role in the competitive ability of rhizobia strains for nodulation.
Thesagro:  Cerrado; Glycine Max; Soja.
Thesaurus NAL:  Bradyrhizobium; soybeans.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC11310 - 1UPCSP - --CRI4605CRI4605
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