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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  11/03/2003
Data da última atualização:  20/08/2020
Autoria:  REZENDE, F. C.; FRIZZONE, J. A.; OLIVEIRA, R. F.; PEREIRA, A. S.
Afiliação:  FÁTIMA CONCEIÇÃO REZENDE, UFLA; JOSÉ ANTONIO FRIZZONE, ESALQ; RICARDO FERRAZ DE OLIVEIRA, ESALQ; ANDERSON SOARES PEREIRA, CNPMA.
Título:  CO2 and irrigation in relation to yield and water use of the bell pepper crop.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, Piracicaba, v. 60, n. 1, p. 7-12, jan./mar. 2003.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Greenhouse production of vegetables is widely used throughout the world. Elevated carbon dioxide (CO2) concentrations in these closed environments can increase net photosynthesis and yield. The objective of this study was to determine the effects of atmospheric CO2 enrichment and water supply on the growth of potted bell pepper (Capsicum annuum L.) plants, cultivated under controlled environmental conditions. CO2 was applied daily, and its distribution was monitored above plant rows through micro pipes located at 3.0 m height. A drip irrigation system with one dripper per plant was used to irrigate the plants. Different volumes of irrigation water, representing fractions of the water volume (Vet) consumed by pot plants growing under no water stress conditions (0.5Vet, 0.65Vet, 1.0Vet, and 1.35Vet) with four replications, were evaluated under four different CO2 levels (atmospheric concentration of 367, 600, 800, and 1000 mmol mol-1). Total fresh fruit mass, average number of fruits, and water use efficiency were recorded. For the water deficit treatments, the greatest fresh fruit mass was obtained for the highest CO2 level environment. However, for treatments that received water volumes equal or greater than the evapotranspiration rate, the greatest total fresh fruit mass was observed at the 600 mmol mol-1 of CO2 environment. The yield increase due to CO2 was represented by increase in fruit weight and not in fruit number. Water use efficiency increased in relation to the amo... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ambiente protegido; Gás carbônico; Uso de água.
Thesagro:  Capsicum Annuum; Estufa; Irrigação; Pimentão.
Categoria do assunto:  --
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH24486 - 1ADPAP - --630.5
CNPMA6447 - 1ADDAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  20/05/2011
Data da última atualização:  20/05/2011
Autoria:  CUENCA, M. A. G.; NAZARIO, C. C.
Afiliação:  MANUEL ALBERTO GUTIERREZ CUENCA, CPATC; CRISTIANO CAMPOS NAZARIO.
Título:  Características e evolução da cultura do milho no estado de Alagoas entre 1990 e 2003.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2005.
Páginas:  31 p.
Descrição Física:  il.; color.
Série:  (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Documentos,83).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Alagoas; Nordeste.
Thesagro:  Economia; Milho.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/35105/1/doc-83.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC22323 - 1UMTFL - DD
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