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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  06/10/2011
Data da última atualização:  03/03/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEDROSA, F. O.; MONTEIRO, R. A.; WASSEM, R.; CRUZ, L. M.; AYUB, R. A.; COLAUTO, N. B.; FERNANDEZ, M. A.; FUNGARO, M. H. P; GRISARD, E. C.; CUNHA, M. H. da; MADEIRA, H. M. F.; NODARI, R. O.; OSAKU, C. A.; PETZLERLER, M. L.; TERENZI, H.; VIEIRA, L G. E.; STEFFENS, M. B. R.; WEISS, V. A.; PEREIRA, L. F. P.; ALMEIDA, M. I. M.; ALVEZ, L. R.; MARIN, A.; ARAUJO, L. M.; BALSANELLI, E.; BAURA, V. A.; CHUBATSU, L. S.; FAORO, H.; FAVETTI, A.; FRIEDERMANN, G.; GLIENKE, C.; KARP, S.; KAVA-CORDEIRO, V.; RAITTZ R, T.; RAMOS, H. J. O.; RIBEIRO, E. M. S. F.; RIGO, L. U.; ROCHA, S. N.; SCHWAB, S.; SILVA, A. G.; SOUZA, E. M.; TANDRA-SFEIR, M. Z.; TORRES, R. A.; DABUL, A. N. G.; SOARES, M. A. M.; GASQUES, L. S.; GIMENES, C. C. T.; VALLE, J. S.; CIFERRI, R. R.; CORREA, L. C.; MURACE, N. K.; PAMPHILE, J. A.; PATUSSI, E. V.; PRIOLI, A. J.; PRIOLI, S. M. A.; ROCHA, C. L. M. S. C.; ARANTES, O. M. N.; FURLANETO, M. C.; GODOY, L. P.; OLIVEIRA, C. E. C.; SATORI, D.; VILAS-BOAS, L. A.; WARANABE, M. A. E.; DAMBROS, B. P.; GUERRA, M. P.; MATHIONI, S. M.; SANTOS, K. L.; STEINDEL, M.; VERNAL, J.; CHUEIRE, L. M. de O.; BARCELLOS, F. G.; CAMPO, R. J.; NICOLÁS, M. F.; PEREIRA-FERRARI, L.; SILVA, J. L. C.; GIOPPO, N. M. R.; MARGARIDO, V. P.; MENCK-SOARES, M. A.; PINTO, F. G. S.; SIMÃO R. C. G.; TAKAHASHI, E. K.; YATES, M. G.; SOUZA, E. M.
Afiliação:  FÁBIO O. PEDROSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ROSE ADELE MONTEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ROSELI WASSEM, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; LEONARDO M. CRUZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; RICARDO A. AYUB, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; NELSON B. COLAUTO, UNIVERSIDADE PARANAENSE; MARIA APARECIDA FERNANDEZ, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; MARIA HELENA P. FUNGARO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; EDMUNDO C. GRISARD, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO; HUMBERTO M. F. MADEIRA, PONTIFÍCA UNIVERSIDADE DO PARANÁ; RUBENS O. NODARI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; CLARICE A. OSAKU, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; MARIA LUIZA PETZLERLER, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; HERNÁN TERENZI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; LUIZ G. E. VIEIRA, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; MARIA BERENICE R. STEFFENS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; VINICIUS A. WEISS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; LUIZ F. P. PEREIRA, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; MARINA I. M. ALMEIDA, UNIVERSIDADE DO PARANÁ; LYSANGELA R. A., UNIVERSIDADE DO PARANÁ; ANELIS MARIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; LUIZA MARIA ARAUJO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; EDUARDO BALSANELLI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; VALTER A. BAURA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; LEDA S. CHUBATSU, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; HELISSON FAORO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; AUGUSTO FAVETTI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; GERALDO FRIEDERMANN, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; CHIRLEI GLIENKE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; SUSAN KARP, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; VANESSA KAVA-CORDEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ROBERTO T. RAITTZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; HUMBERTO J. O. RAMOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ENILZE MARIA S. F. RIBEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; LIU UN RIGO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; SAUL N. ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; STEFAN SCHWAB, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ANILDA G. SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; ELIEL M. SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; MICHELLE Z. TANDRA-SFEIR, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; RODRIGO A. TORRES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; AUDREI N. G. DABUL, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; MARIA ALBERTINA M. SOARES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; LUCIANO S. GASQUES, UNIVERSIDADE PARANAENSE; CIELA C. T. GIMENES, UNIVERSIDADE PARANAENSE; JULIANA S. VALLE, UNIVERSIDADE PARANAENSE; RICARDO R. CIFERRI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; LUIZ C. CORREA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; NORMA K. MURACE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; JOÃO A. PAMPHILE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; ELIANA VALÉRIA PATUSSI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; ALBERTO J. PRIOLI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; SONIA MARIA A. PRIOLI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; CARMEM LÚCIA M. S. C. ROCHA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; OLÍVIA MÁRCIA N. ARANTES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; MÁRCIA CRISTINA FULANETO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; LEANDRO P. GODOY, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; CARLOS E. C. OLIVEIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; DANIELE SATORI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; LAURIVAL A. VILAS-BOAS, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; MARIA ANGÉLICA E. WATANABE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE LONDRINA; BIBIANA PAULA DAMBROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; MIGUEL P. GUERRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; SANDRA MARISA MATHIONI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; KARINE LOUISE SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; MARIO STEINDEL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; JAVIER VERNAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; LIGIA MARIA DE OLIVEIRA CHUEIRE, CNPSO; FERNANDO G. BARCELLOS, EMBRAPA SOJA; RUBENS J. CAMPO, EMBRAPA SOJA; MARISA FABIANA NICOLÁS, EMBRAPA SOJA; LILIAN PEREIRA-FERRARI, PONTIFÍCA UNIVERSIDADE CATÓLICA DO PARANÁ; JOEL L. SA CONCEIÇÃO SILVA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; NERIDA M. R. GIOPPO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; VLADIMIR P. MARGARIDO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; MARIA AMÉLIA MENCK-SOARES, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; FABIANA GISELE S. PINTO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; RITA DE CÁSSIA G. SIMÃO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO OESTE DO PARANÁ; ELIZABETE K. TAKAHASHI, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; MARSHALL G. YATES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ; EMANUEL M. SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PARANÁ.
Título:  Genome of herbaspirillum seropedicae strain SmR1, a specialized diazotrophic endophyte of tropical grasses.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  PLoS Genetics, v. 7, n. 5, p. 1-10, may 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The molecular mechanisms of plant recognition, colonization, and nutrient exchange between diazotrophic endophytes and plants are scarcely known. Herbaspirillum seropedicae is an endophytic bacterium capable of colonizing intercellular spaces of grasses such as rice and sugar cane. The genome of H. seropedicae strain SmR1 was sequenced and annotated by The Paraná State Genome Programme?GENOPAR. The genome is composed of a circular chromosome of 5,513,887 bp and contains a total of 4,804 genes. The genome sequence revealed that H. seropedicae is a highly versatile microorganism with capacity to metabolize a wide range of carbon and nitrogen sources and with possession of four distinct terminal oxidases. The genome contains a multitude of protein secretion systems, including type I, type II, type III, type V, and type VI secretion systems, and type IV pili, suggesting a high potential to interact with host plants. H. seropedicae is able to synthesize indole acetic acid as reflected by the four IAA biosynthetic pathways present. A gene coding for ACC deaminase, which may be involved in modulating the associated plant ethylene-signaling pathway, is also present. Genes for hemagglutinins/hemolysins/adhesins were found and may play a role in plant cell surface adhesion. These features may endow H. seropedicae with the ability to establish an endophytic life-style in a large number of plant species.
Thesagro:  Genoma.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB37724 - 1UPCAP - PP2011.001402011.00140
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  01/02/2017
Data da última atualização:  08/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CRUZ, J. L.; ALVES, A. A. C.; LECAIN, D. R.; ELLIS, D. D.; MORGAN, J. A.
Afiliação:  JAILSON LOPES CRUZ, CNPMF; ALFREDO AUGUSTO CUNHA ALVES, CNPMF; DANIEL R. LECAIN, USDA-ARS; DAVID D. ELLIS, International Potato Center; JACK A. MORGAN, USDA-ARS.
Título:  Elevated CO2 concentrations alleviate the inhibitory effect of drought on physiology and growth of cassava plants.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, v. 210 p. 122?129, 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Due to the rise in anthropogenic greenhouse gas concentrations, the earth's climate is expected to change, with precipitation being reduced in some areas resulting in growth-limiting drought and, as a consequence, reduced plant productivity. We investigated the physiological and growth responses of cassava (Manihot esculenta Crantz) to approximate present-day ambient (390 ?L L?1) and elevated (750 ?L L?1) atmospheric CO2 concentrations under well-watered and water deficit conditions, aiming at understanding how cassava would face those problems. Water deficits led to reductions in the Leaf Elongation Rate of plants grown at ambient as well as CO2-enriched concentrations. However, plants grown at 750 ?L L?1 of CO2 maintained leaf growth two days longer than plants grown at 390 ?L L?1. Three Days After Withholding Water (DAWW), photosynthesis and stomatal conductance were reduced in plants grown under ambient CO2, while in plants under an elevated CO2 concentration, these physiological functions remained similar to that of control plants grown under good water availability. Five DAWW plants grown with 750 ?L L?1 continued to have enhanced gas exchange compared with plants grown under 390 ?L L?1. Under drought stress, the instantaneous transpiration efficiency was always greatest for plants grown under elevated CO2. The positive response of elevated CO2 levels on total dry mass was 61% in the water-stressed plants and only 20% for the plants grown under good water availability.... Mostrar Tudo
Thesagro:  Mandioca.
Thesaurus NAL:  Cassava.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF31853 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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