Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  05/09/2007
Data da última atualização:  21/07/2008
Autoria:  BORDIGNON, J. R.
Título:  Soybean responses to atmospheric increases in carbon dioxide (CO2) and ozone (O3).
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  2006.
Páginas:  213 f.
Idioma:  Inglês
Notas:  Dissertation (Doctor in Philosophy in Food Science and Human Nutrition) - University of Illinois at Urbana-Champaing.
Conteúdo:  Atmospheric concentration of carbon dioxide (CO) has been increasing steadily since the industrial revolution and is expected to double by the middle of this century. Ozone (03), a secondary air pollutant, has become an issue in the last decades for its damaging effects on humans as well on animaIs and plants. The effects of elevated carbon dioxide ([CO2] = 550 µmol mol -¹ ozone ([03] = 1.2 x ambient) and their combination were evaluated in three soybean cultivars from maturation group (MG) II (Corsoy-79, Dwight and Loda) and three cultivars from MG III (Pana, Pioneer 93B15 and Williams), using a FACE (Free Air Concentration Enrichment) facility (www.soyface.uiuc.edu). Elevated [CO2] caused an improvement in final plant height and yield components (number of nodes, pods and seeds per plant; seed volume and seed weight), while elevated [03] had an opposite effect. Plants grown under elevated [CO2] alone or in combination with elevated [03] experienced also a delay in senescence and seeds of Loda and Pana demonstrated seed chlorophyll retention at harvest. No changes in seed N or fatty acid content were found due to treatment; however,variation among the years of evaluation was observed. Seed size was strongly correlated to seed C content but not to seed N. Total seed isoflavone content response to treatments was cultivardependent, with elevated [CO2] causing an increase in Dwight and Loda and elevated [03] causing a decrease in Corsoy and Loda. Isoflavone concentration also v... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO27506 - 1ADDTS - --11/0611/06
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  20/05/1993
Data da última atualização:  20/10/2015
Autoria:  CRUZ, E. R. da.
Afiliação:  EMBRAPA-DDM.
Título:  Possíveis áreas e formas de atuação das equipes de economia das unidades operacionais da EMBRAPA.
Ano de publicação:  1976
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: EMBRAPA-DDM, 1976.
Páginas:  4 p.
Idioma:  Português
Notas:  Trabalho apresentado no 1. Encontro de Pós-Graduados da EMBRAPA, Brasília, julho 1975.
Palavras-Chave:  EMBRAPA.
Thesagro:  Economia Agrícola.
Thesaurus NAL:  agricultural economics.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98107/1/Possiveis-areas-e-formas-de-atuacao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE11788 - 1UMTFL - PPE00461DDME00461
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional