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Registros recuperados : 149 | |
81. | | MACEDO, C. R.; FUGANTI-PAGLIARINI, R.; MARCOLINO-GOMES, J.; MOLINARI, M. D. C.; BARBOSA, D. de A.; ROSA, J. da; MARIN, S. R. R.; MERTZ-HENNING, L. M.; RECH FILHO, E. L.; NEPOMUCENO, A. L. Análise de RNASeq de genes responsivos ao déficit hídrico na fase reprodutiva da soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 10., 2019, Águas de Lindóia. Tema: Pesquisa e Inovação para o Desenvolvimento da Sociedade: resumos dos trabalhos. [S.l.]: Sociedade Brasileira de Melhoramento de Plantas, 2019. p. 43 Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Soja. |
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82. | | CRUSIOL, L. G. T.; NANNI, M. R.; FURLANETTO, R. H.; SIBALDELLI, R. N. R.; CEZAR, E.; SUN, L.; FOLONI, J. S. S.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L.; NEUMAIER, N.; FARIAS, J. R. B. Classification of soybean genotypes assessed under different water availability and at different phenological stages using leaf-based hyperspectral reflectance. Remote Sensing, v. 13, n. 2, 172, 2021. 24 p Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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83. | | MOLINARI, M. D. C.; FUGANTI-PAGLIARINI, R.; BARBOSA, D. de A.; BARBOSA, E. G. G.; KAFER, J. M.; MARIN, D. R.; MARIN, S. R. R.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L. Comparative ABA-responsive transcriptome in soybean cultivars submitted to different levels of drought. Plant Molecular Biology Reporter, v. 41, p. 260-276, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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84. | | LIMA, L. F. S. de; FERREIRA, L. C.; FUGANTI-PAGLIARINI, R.; MARIN, S. R. R.; OLIVEIRA, M. C. N. de; MERTZ-HENNING, L. M.; FARIAS, J. R. B.; NEUMAIER, N.; NAKASHIMA, K.; NUNES, L. M.; NEPOMUCENO, A. L. Agronomic evaluation of genetically modified soybean genotypes in response to water deficit. Global Science and Technology, v. 11, n.1, p. 77-88, Jan./Apr. 2018. Título em português: Avaliações agronômicas de soja geneticamente modificada em resposta ao déficit hídrico. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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85. | | QUEIROZ, A. A.; MARINHO, J. P.; CARANHATO, A. L. H.; BARBOSA, D. A.; MOLINARI, M.; ALMEIDA, L. C. M.; SANTOS, E. D.; SOUZA, K. R.; ANDREATA, E. C.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L. Avaliação de germinação dos genótipos de soja sob diferentes potenciais osmóticos induzidos por polietilenoglicol 8000. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 12., 2017, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2017. p. 177-184. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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86. | | SILVA, M. H. P.; CRUZ, G. E. N.; FUHRMANN, M. B.; ANDREATTA, E. C.; MOLINARI, M. D. C.; MARIN, S. R. R.; NEPOMUCENO, A. L.; MERTZ-HENNING, L. M. Avaliação de plantas transgênicas de soja superexpressando o gene AtNCED3 sob estresses hídricos. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 14., 2019, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2019. 163 p. (Embrapa Soja. Documentos, 415). p. 87-91. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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87. | | MOLINARI, M. D. C.; FUGANTI-PAGLIARINI, R.; BARBOSA, D. de A.; MARIN, S. R. R.; MARIN, D. R.; RECH FILHO, E. L.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L. Flowering process in soybean under water deficit conditions: a review on genetic aspects. Genetics and Molecular Biology, v. 45, n. 1, e20210016, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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88. | | MOLINARI, M. D. C.; FUGANTI-PAGLIARINI, R.; MARCOLINO-GOMES, J.; BARBOSA, D. de A.; MARIN, S. R. R.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L.; RECH FILHO, E. L. Flower and pod genes involved in soybean sensitivity to drought. Journal of Plant Interactions, v. 16, n. 1, p. 187-200, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Soja. |
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89. | | MOLINARI, M. D. C.; FUGANTI-PAGLIARINI, R.; YU, Y.; FLORENTINO, L. H.; MERTZ-HENNING, L. M.; LIMA, R. N.; BITTENCOURT, D. M. de C.; FREIRE, M. O.; RECH FILHO, E. L. Exploring the proteomic profile of soybean bran: unlocking the potential for improving protein quality and quantity. Plants, v. 12, n. 14, 2023. 2704. Na publicação: Liliane Marcia Mertz-Henning; Elibio Rech. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Soja. |
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90. | | BARBOSA, D. A.; MOLINARI, M. D. C.; FUGANTI-PAGLIARINI, R.; MARIN, S. R. R.; CARNEIRO, E. A.; QUEIROZ, A. A.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEUMAIER, N.; NEPOMUCENO, A. L. Eficiência de transformação via Agrobacterium tumefaciens e análise de segregação de eventos transgênicos obtidos a partir de diferentes genótipos de soja. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA, 36., 2017, Londrina, PR. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2017. p. 173-175. (Embrapa Soja. Documentos, 388). Editado por Alvadi Antonio Balbinot Junior, Fernando Augusto Henning, Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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91. | | MERTZ-HENNING, L. M.; FERREIRA, L. C.; HENNING, F. A.; MANDARINO, J. M. G.; SANTOS, E. D.; OLIVEIRA, M. C. N. de; NEPOMUCENO, A. L.; FARIAS, J. R. B.; NEUMAIER, N. Effect of water deficit-induced at vegetative and reproductive stages on protein and oil content in soybean grains. Agronomy, v. 8, n. 3, 2018. 11 p. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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92. | | MARINHO, J. P.; COUTINHO, I. D.; LAMEIRO, R. da F.; MARIN, S. R. R.; COLNAGO, L. A.; NAKASHIMA, K.; YAMAGUCHI-SHINOZAQUI, K.; NEPOMUCENO, A. L.; MERTZ-HENNING, L. M. Metabolic alterations in conventional and genetically modified soybean plants with GmDREB2A;2 FL and GmDREB2A;2 CA transcription factors during water deficit. Plant Physiology and Biochemistry, v. 140, p. 122-135, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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93. | | CRUSIOL, L. G. T.; NANNI, M. R.; SIBALDELLI, R. N. R.; FURLANETTO, R. H.; GONCALVES, S. L.; FOLONI, J. S. S.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L.; NEUMAIER, N.; FARIAS, J. R. B. Monitoramento da umidade do solo por meio da reflectância hiperespectral de folhas de soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 9., 2022, Foz do iguaçu, PR. Desafios para a produtividade sustentável no Mercosul: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2022. Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, Adeney de Freitas Bueno, editores técnicos. resumo 37. p. 54. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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94. | | SILVA, T. W.; MARINHO, J. P.; BARBOSA, D. A.; PASSOS, G. P.; FERREIRA, L. C.; MORAES, L. A. C.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L.; FARIAS, J. R. B.; NEUMAIER, N. Mecanismos de resposta da cultivar de soja BR 16 submetida ao déficit hídrico. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 10., 2015, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2015. p. 239-245. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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95. | | JOAQUIM, P. I. L.; MOLINARI, M. D. C.; MARIN, S. R. R.; BARBOSA, D. A.; VIANA, A. J. C.; RECH FILHO, E. L.; HENNING, F. A.; NEPOMUCENO, A. L.; MERTZ-HENNING, L. M. Nitrogen compounds transporters: candidates to increase the protein content in soybean seeds. Journal of Plant Interactions, v. 17, n. 1, p. 309-318, 2022. Na publicação: Elibio L. Rech. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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96. | | JOAQUIM, P. I. L.; MOLINARI, M. D. C.; MARIN, S. R. R.; BARBOSA, D. A.; VIANA, A. J. C.; RECH, E. L.; HENNING, F. A.; NEPOMUCENO, A. L.; MERTZ-HENNING, L. M. Nitrogen compounds transporters: candidates to increase the protein content in soybean seeds. Journal of Plant Interactions, v. 17, n. 1, p. 309-318, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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97. | | CRUSIOL, L. G. T.; CARVALHO, J. de F. C.; SIBALDELLI, R. N. R.; NEIVERTH, W.; RIO, A. do; FERREIRA, L. C.; PROCOPIO, S. de O.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L.; NEUMAIER, N.; FARIAS, J. R. B. NDVI variation according to the time of measurement, sampling size, positioning of sensor and water regime in different soybean cultivars. Precision Agriculture, v. 18, n. 4. p. 470-490, Aug. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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98. | | CRUSIOL, L. G. T.; CARVALHO, J. de F. C.; SIBALDELLI, R. N. R.; NEIVERTH, W.; RIO, A. do; FERREIRA, L. C.; PROCOPIO, S. de O.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L.; NEUMAIER, N.; FARIAS, J. R. B. NDVI variation according to the time of measurement, sampling size, positioning of sensor and water regime in different soybean cultivars. Precision Agriculture, v. 18, n. 4. p. 470-490, Aug. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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99. | | CRUSIOL, L. G. T.; SIBALDELLI, R. N. R.; NEIVERTH, W.; FERREIRA, L. C.; PROCOPIO, S. de O.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L.; NEUMAIER, N.; FARIAS, J. R. B. NDVI variation according to the time of measurement, sampling size, positioning of sensor and water regime in different soybean cultivars. Precision Agriculture, Dordrecht, NL, ago. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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100. | | CRUSIOL, L. G. T.; NANNI, M. R.; FURLANETTO, R. H.; SILVA, G. F. C.; SILVA, M. C.; SIBALDELLI, R. N. R.; MERTZ-HENNING, L. M.; NEPOMUCENO, A. L.; NEUMAIER, N.; FARIAS, J. R. B. Sensoriamento remoto aplicado ao monitoramento do déficit hídrico na cultura da soja. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 12., 2017, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2017. p. 119-127. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 149 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
26/07/2022 |
Data da última atualização: |
26/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
PRESTES, A. A.; HELM, C. V.; ESMERINO, E. A.; SILVA, R.; CRUZ, A. G. da; PRUDENCIO, E. S. |
Afiliação: |
AMANDA A. PRESTES, Federal University of Santa Catarina; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; ERICK A. ESMERINO, Federal Institute of Rio de Janeiro; RAMON SILVA, Federal Institute of Rio de Janeiro; ADRIANO G. DA CRUZ, Federal Institute of Rio de Janeiro; ELANE S. PRUDENCIO, Federal University of Santa Catarina. |
Título: |
Potential properties of guabiroba (Campomanesia xanthocarpa O. Berg) processing: a native brazilian fruit. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Advances in Food Technology and Nutritional Sciences, v. 8, n. 1, p. 1-13, 2022. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Guabiroba (Campomanesia xanthocarpa O. Berg) is a native Brazilian fruit with an important nutritional value and a great economic potential for processing. This fruit is a source of fibers, carbohydrates, potassium, and bioactive compounds, such as polyphenols, carotenoids, and Vitamin C. The phytochemicals of guabiroba are elucidated regarding their high antioxidant activity, which is related to human health benefits when introduced into a dietary routine. In addition, the antioxidant property of this native fruit can act as a natural preservative against oxidative and enzymatic reactions, and microbiological spoilage, extending the shelf-life of food. Thus, the addition of guabiroba in the development of new products, in addition to improving the functionality of the food, can reduce the use of chemical additives. Studies related to encouraging the use of guabiroba in food formulation, as well as the use of emerging technologies in the processing of this native fruit, become the basis of this review that aims to expand the knowledge of this Brazilian fruit and enhance its application in the food industry. |
Palavras-Chave: |
Emerging technologies; Gavirova; Myrtaceae family; Technological approach. |
Thesagro: |
Guabiroba. |
Thesaurus NAL: |
Campomanesia xanthocarpa; New products. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144943/1/AFTNS-2022-PotentialPropertiesGuabiroba.pdf
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Marc: |
LEADER 01939naa a2200265 a 4500 001 2144943 005 2022-07-26 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPRESTES, A. A. 245 $aPotential properties of guabiroba (Campomanesia xanthocarpa O. Berg) processing$ba native brazilian fruit.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aGuabiroba (Campomanesia xanthocarpa O. Berg) is a native Brazilian fruit with an important nutritional value and a great economic potential for processing. This fruit is a source of fibers, carbohydrates, potassium, and bioactive compounds, such as polyphenols, carotenoids, and Vitamin C. The phytochemicals of guabiroba are elucidated regarding their high antioxidant activity, which is related to human health benefits when introduced into a dietary routine. In addition, the antioxidant property of this native fruit can act as a natural preservative against oxidative and enzymatic reactions, and microbiological spoilage, extending the shelf-life of food. Thus, the addition of guabiroba in the development of new products, in addition to improving the functionality of the food, can reduce the use of chemical additives. Studies related to encouraging the use of guabiroba in food formulation, as well as the use of emerging technologies in the processing of this native fruit, become the basis of this review that aims to expand the knowledge of this Brazilian fruit and enhance its application in the food industry. 650 $aCampomanesia xanthocarpa 650 $aNew products 650 $aGuabiroba 653 $aEmerging technologies 653 $aGavirova 653 $aMyrtaceae family 653 $aTechnological approach 700 1 $aHELM, C. V. 700 1 $aESMERINO, E. A. 700 1 $aSILVA, R. 700 1 $aCRUZ, A. G. da 700 1 $aPRUDENCIO, E. S. 773 $tAdvances in Food Technology and Nutritional Sciences$gv. 8, n. 1, p. 1-13, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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