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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  23/04/2015
Data da última atualização:  23/04/2015
Tipo da produção científica:  Circular Técnica
Autoria:  PASSOS, A. M. A. dos.
Afiliação:  ALEXANDRE MARTINS ABDAO DOS PASSOS, CPAF-RO.
Título:  Precisão na inoculação da soja.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2013.
Páginas:  4 p.
Série:  (Embrapa Rondônia. Circular Técnica, 138).
Idioma:  Português
Conteúdo:  A inoculação de sementes de soja é tida como uma das principais tecnologias a serviço da agricultura brasileira, para promover a fixação biológica de nitrogênio em lavouras de soja. Esta publicação explica como o processo de inoculação ao produtor rural, para que ele possa aproveitar ao máximo esse processo.
Palavras-Chave:  Inoculação de sementes; Tecnologia FBN.
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/122615/1/CT-138-soja.pdf
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Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO17307 - 1UMTFL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  08/01/2020
Data da última atualização:  08/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BRUNETTO, G.; ROSA, D. B.; AMBROSINI, V. G.; HEINZEN, J.; FERREIRA, P. A. A.; CERETTA, C. A.; SOARES, C. R. F. S.; MELO, G. W. B. de; SORIANI, H. H.; NICOLOSO, F. T.; FARIAS, J. G.; DE CONTI, L.; SILVA, L. O. S.; SANTANA, N.; COUTO, R. R.; JACQUES, R. J. S.; TIECHER, T. L.
Afiliação:  Gustavo Brunetto, Soil Science Department of Federal University of Santa Maria (UFSM), 97105-900, Santa Maria, RS, Brazilb; Daniel J. Rosa, Centre for Biological Sciences, Department of Microbiology, Immunology and Parasitology, Federal University of Santa Catarina, Florianopolis, SC, Brazilc; Vítor G. Ambrosini, Centre for Biological Sciences, Department of Microbiology, Immunology and Parasitology, Federal University of Santa Catarina, Florianopolis, SC, Brazil; Janaina Heinzen, Centre for Biological Sciences, Department of Microbiology, Immunology and Parasitology, Federal University of Santa Catarina, Florianopolis, SC, Brazilc; Paulo A. A. Ferreira, Soil Science Department of Federal University of Santa Maria (UFSM), 97105-900, Santa Maria, RS, Brazilb; Carlos A. Ceretta, Soil Science Department of Federal University of Santa Maria (UFSM), 97105-900, Santa Maria, RS, Brazilb; Cláudio R.F.S. Soares, Centre for Biological Sciences, Department of Microbiology, Immunology and Parasitology, Federal University of Santa Catarina, Florianopolis, SC, Brazilc; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; Hilda H. Soriani, Forestry Department, Federal University of Santa Maria, Campus Frederico Westphalen, 98400-000, Frederico Westphalen, RS, Brazil; Fernando T. Nicoloso, Biology Department, Center of Natural and Exact Sciences, Federal University of Santa Maria (RS), 97105-900 Santa Maria, RS, Brazil; Júlia G. Farias, Biology Department, Center of Natural and Exact Sciences, Federal University of Santa Maria (RS), 97105-900 Santa Maria, RS, Brazil; Lessandro De Conti, Federal Institute Farroupilha, Campus Alegrete, 97555-000, Alegrete, RS, Brazi; Lincon O. S. Silva, Soil Science Department of Federal University of Santa Maria (UFSM), 97105-900, Santa Maria, RS, Brazil; Natielo Santana, Soil Science Department of Federal University of Santa Maria (UFSM), 97105-900, Santa Maria, RS, Brazil; Rafael R. Couto, Centre for Biological Sciences, Department of Microbiology, Immunology and Parasitology, Federal University of Santa Catarina, Florianopolis, SC, Brazilc; Rodrigo J.S. Jacques, Soil Science Department of Federal University of Santa Maria (UFSM), 97105-900, Santa Maria, RS, Brazilb; Tadeu L. Tiecher, Federal Institute Farroupilha, Campus Alegrete, 97555-000, Alegrete, RS, Brazi.
Título:  Use of phosphorus fertilization and mycorrhization as strategies for reducingcopper toxicity in young grapevines.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Scientia Horticulturae, v. 248, p. 176-183, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Established vineyard soils may have high copper (Cu) contents due to the ongoing foliar applications of copper-based fungicides. In viticulture, the replacement of old vineyards with new vines is common practice, however,limited by Cu excess in soil and its toxicity to young grapevines. The application of phosphorus (P) and ar-buscular mycorrhizal fungi (AMF) inoculation are potential strategies to reduce Cu toxicity to young grapevines.This study aimed to assess the effects of phosphorus fertilization and AMF (Rhizophagus clarus) inoculation ongrowth and physiological parameters of young grapevines grown in soil with high Cu content. The experimentwas conducted in a greenhouse, where natural grassland soil was artificially contaminated by the addition of60 mg kg−1Cu. The soils were treated with and without AMF inoculation, combined with additions of 0, 40 and100 mg P kg−1. After 90 days of cultivation, grapevine plants were assessed for chlorophyllafluorescence,photosynthetic pigment contents, superoxide dismutase (SOD) activity, plant height, plant biomass, and con-centrations of Cu and P in roots and shoots. Phosphorus fertilization promoted increases in seedling growth(related to the increase of total P concentration in roots and shoots), soluble Pi concentration in leaves, and thequantum yield of the PSII (YII) (associated with a reduction in shoot Cu concentration). The AMF inoculationincreased the concentration of P in roots and shoots, soluble Pi in leave... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Arbuscular mycorrhizal fungi; Rhizophagus clarus; Vitis labrusca L.
Thesaurus NAL:  Heavy metals.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208366/1/1-s2.0-S0304423819300342-main.pdf
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Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18404 - 1UPCAP - DD
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