Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  04/09/2014
Data da última atualização:  25/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, M. E. C.; SARGENT, S. A.; SIMS, C. A.; HUBER, D. J.; MORETTI, C. L.; CRANE, J. H.
Afiliação:  MARCIO EDUARDO CANTO PEREIRA, CNPMF; STEVEN A. SARGENT, University of Florida-IFAS; CHARLES A. SIMS, University of Florida-IFAS; DONALD J. HUBER, University of Florida-IFAS; CELSO LUIZ MORETTI, University of Florida-IFAS; JONATHAN H. CRANE, University of Florida-IFAS.
Título:  Aqueous 1-Methylcyclopropene Extends Longevity and Does Not Affect Sensory Acceptability of Guatemalan-West Indian Hybrid Avocado.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Horttechnology, v.23, n. 4, August, 2013.
ISSN:  1063-0198
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The ethylene inhibitor 1-methylcyclopropene (1-MCP) delays ripening of avocado (Persea americana) and many other fruits, but there are few reports of the influence of this ethylene inhibitor on sensory attributes. The objective of this study was to evaluate the effects of aqueous 1-MCP on fruit ripening and sensory attributes of ?Beta? avocado, a Guatemalan-West Indian hybrid. Treatment with aqueous 1-MCP at 2.77 mmolLL1 (150 mgLL1) for 1 minute effectively delayed ripening by 6 days, delaying the onset of climacteric and lowering respiration rates as compared with control. Treated fruit had greener peel and firmer pulp when ripe, and untrained sensory panelists could not detect differences in texture, flavor, and overall liking between treated and untreated fruit. Immersion of ?Beta? avocado in aqueous 1-MCP extended the shelf life to 14 days at 20 C and 84% relative humidity, an increase of 6 days (75%) as compared with untreated fruit, without compromising sensory acceptability. This technology has the potential to permit shipment of these fruit to more distant markets than currently possible.
Thesagro:  Abacate.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF30181 - 1UPCAP - DDPublicação digital
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  08/12/2020
Data da última atualização:  08/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PÉRTILLE, F.; IBELLI, A. M. G.; SHARIF, M. E.; POLETI, M. D.; FRÖHLICH, A. S.; REZAEI, S.; LEDUR, M. C.; JENSEN, P.; GUERRERO-BOSAGNA, C.; COUTINHO. L. L.
Afiliação:  FÁBIO PÉRTILLE, USP; ADRIANA MERCIA GUARATINI IBELLI, CNPSA; MAJ EL SHARIF, Linköping University; MIRELE DAIANA POLETI, USP; ANNA SOPHIE FRÖHLICH, Linköping University; SHIVA REZAEI, Linköping University; MONICA CORREA LEDUR, CNPSA; PER JENSEN, Linköping University; CARLOS GUERRERO-BOSAGNA, Linköping University; LUIZ LEHMANN COUTINHO, ESALQ.
Título:  Putative epigenetic biomarkers of stress in red blood cells of chickens reared across different biomes.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Genetics, 20 Nov 2020.
DOI:  https://doi.org/10.3389/fgene.2020.508809
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Bem-estar animal; Epigenética; Metilação de DNA.
Thesagro:  Frango; Glóbulo Vermelho; Stress.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA22034 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional