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Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/11/1998
Data da última atualização:  03/11/1998
Autoria:  COURI, S.; FARIAS, A. X.
Título:  Genetic improvement of aspergillus niger van tieghem for synthesis of pectinolytic enzyme.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Revista de Microbiologia, v.26, n.4, out./dez. 1995.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A group of 35 morphological mutants with potential for pectilolytic enzyme synthesis was obtained from conidia of aspergillus niger employing conventional techniques of induced mutation with EMS followed by UV irradiation. After 72 h of fermentation under semi-solid condition, one mutnt, A. niger 3T5B8, demonstrated high efficiency in pectinolytic enzyme synthesis. The activities measured in the enzymatic solution for change in the viscosity and the number of reducing groups (expressed as unit) were 282% and 56% respectively, above the obtained for wild A niger, and were 147% and 31% respectively, above the next most efficient mutant, a. niger 5T25A. The mutant A. niger 3T5B8 showed a marked reduction in capacity for sporulatrion, favoring the process of semi-solid fermentation. Another advantage was the absence of sector in colonies grown in complete media.
Palavras-Chave:  Enzima pectinolitica; Pectinolytic enzyme.
Thesagro:  Aspergillus Niger; Fungo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA964 - 1UPCAP - --CTAA-01711998.00121
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