Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  25/05/2021
Data da última atualização:  14/01/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RODRIGUES, F. A. M.; SANTOS, S. B. F. DOS; LOPES, M. M. D. A.; GUIMARÃES, D. J. S.; SILVA, E. de O.; SOUZA FILHO, M. de S. M. de; MATTOS, A. L. A.; SILVA, L. M. R. DA; AZEREDO, H. M. C. de; RICARDO, N. M. P. S.
Afiliação:  FRANCISCO ALESSANDRO MARINHO RODRIGUES, Laboratory of Polymers and Materials Innovation, Department of Organic and Inorganic Chemistry, Federal University of Ceará; SARAH BRENDA FERREIRA DOS SANTOS, Laboratory of Polymers and Materials Innovation, Department of Organic and Inorganic Chemistry, Federal University of Ceará; MÔNICA MARIA DE ALMEIDA LOPES, Embrapa Agroindústria Tropical; DIANA JESSICA SOUZA GUIMARÃES, Embrapa Agroindústria Tropical; Department of Food Engineering, Federal University of Ceará; EBENEZER DE OLIVEIRA SILVA, CNPAT; MEN DE SA MOREIRA DE SOUZA FILHO, CNPAT; ADRIANO LINCOLN ALBUQUERQUE MATTOS, CNPAT; LARISSA MORAIS RIBEIRO DA SILVA, Department of Food Engineering, Federal University of Ceará; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT; NÁGILA MARIA PONTES SILVA RICARDO, Laboratory of Polymers and Materials Innovation, Department of Organic and Inorganic Chemistry, Federal University of Ceará.
Título:  Antioxidant films and coatings based on starch and phenolics from Spondias purpurea L.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  International Journal of Biological Macromolecules, v. 182, July, p. 354-365, 2021.
DOI:  DOI: 10.1016/j.ijbiomac.2021.04.012
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Active food packaging; Ciriguela; Edible coatings; Embalagem de alimentos ativos; Filmes de amido; Revestimentos comestíveis; Starch films; Tropical fruits.
Thesagro:  Fruta Tropical.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT16694 - 1UPCAP - DDART21033
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  28/09/2022
Data da última atualização:  28/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  ALVAREZ, C.; ÁLVAREZ, C. R.; COSTANTINI, A. O.; ALVES, B. J. R.
Afiliação:  INTA; Universidad de Buenos Aires; ALEJANDRO O. COSTANTINI, INTA; BRUNO JOSE RODRIGUES ALVES, CNPAB.
Título:  Soil nitrous oxide emissions in a maize (Zea mays L.) crop in response to nitrogen fertilisation.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Soil Research, Published online: 13 June 2022.
ISSN:  1838-675X
DOI:  https://doi.org/10.1071/SR21094
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Context: An appropriate use of the fertiliser technology may lead to a more efficient N absorption and to the reduction of economic and environmental costs. Aims: This study sought to quantify N2O emissions generated from soil and the residual nitrate (NO3?) up to 2 m depth in field conditions in a maize crop under supplementary irrigation and fertilised with two nitrogen (N) sources (UAN and urea) at increasing N rates (0, 80, 160 and 250 kg N ha?1) in the Semi-arid Argentine Pampas. Methods: Throughout the crop cycle, emissions were monitored daily with static chambers during the first week after fertilisation; then sampling frequency was gradually reduced until the end of the experiment. Key results: There were no yield responses to the use of different sources and N rates. Crop N uptake saturated at 80 kg N ha?1, reaching 300?310 kg N ha?1. Residual NO3? increased significantly with the highest rates of N fertiliser. Total N2O emissions differed significantly only among fertiliser rates. The N2O emissions were lower at 80 than at 160 and 250 kg N ha?1. Conclusions: The N2O emissions measured were lower than those calculated by the IPCC, even when only direct emissions were considered. No grain yield increase was observed due to N fertilisation, with a non-limiting supply of N-NO3? at the beginning of the crop cycle and of N from mineralisation. Implications: This excess of N can generate negative environmental effects due to higher emissions of N2O and residual N-NO3? th... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Argentinean Pampa; Environmental effects; Maize yield; Nitrate leaching.
Thesaurus NAL:  Greenhouse gases; Irrigation; Urea.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB42022 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional