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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  23/09/2009
Data da última atualização:  17/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FITZGERALD, M. A.; BERGMAN, C. J.; RESURRECCION, A. P.; MÖLLER, J.; JIMENEZ, R.; REINKE, R. F.; MARTIN, M.; BLANCO, P.; MOLINA, F.; CHEN, M.; KURI, V.; ROMERO, M. V.; HABIBI, F.; UMEMOTO, T.; JONGDEE, S.; GRATEROL, E.; REDDY, K. R.; BASSINELLO, P. Z.; SIVAKAMI, R.; RANI, N. S.; DAS, S.; WANG, Y. J.; INDRASARI, S. D.; RAMLI, A.; AHMAD, R.; DIPTI, S. S.; XIE, L.; LANG, N. T.; SINGH, P.; TORO, D. C.; TAVASOLI, F.; MESTRES, C.
Afiliação:  PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF.
Título:  Addressing the dilemmas of measuring amylose in rice.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Cereal Chemistry, v. 86, n. 5, p. 492-498, Sept./Oct. 2009.
DOI:  https://doi.org/10.1094/CCHEM-86-5-0492
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Amylose content is a parameter that correlates with the cooking behavior of rice. It is measured at the earliest possible stages of rice improvement programs to enable breeders to build the foundations of appropriate grain quality during cultivar development. Amylose is usually quantified by absorbance of the amylose-iodine complex. The International Network for Quality Rice (INQR) conducted a survey to determine ways that amylose is measured, reproducibility between laboratories, and sources of variation. Each laboratory measured the amylose content of a set of 17 cultivars of rice. The study shows that five different versions of the iodine binding method are in use. The data show that repeatability was high within laboratories but reproducibility between laboratories was low. The major sources of variability were the way the standard curve was constructed and the iodine binding capacity of the potato amylose used to produce the standard. Reproducibility is much lower between laboratories using a standard curve of potato amylose alone compared with those using calibrated rice cultivars. This study highlights the need to standardize the way amylose is measured, and presents research avenues for doing so.
Thesagro:  Amilose; Arroz; Oryza sativa.
Thesaurus Nal:  Amylose; Rice.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF29184 - 1UPCAP - DD20092009
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  17/02/2009
Data da última atualização:  17/10/2022
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Autoria:  JESUS, C. R. de; PEREIRA, J. D. B.; OLIVEIRA, M. N. de; SILVA, R. A. da; SOUZA FILHO, M. F.; COSTA NETO, S. V. da; MARINHO, C. F.; ZUCCHI, R. A.
Afiliação:  CRISTIANE RAMOS DE JESUS BARROS, CPAF-AP; JÚLIA DANIELA B. PEREIRA, Bolsista/CPAF-AP; MANOELA NOBRE DE OLIVEIRA, Bolsista/CPAF-AP; RICARDO ADAIME DA SILVA, CPAF-AP; MIGUEL F. SOUZA FILHO, Instituto Biológico; SALUSTIANO V. DA COSTA NETO, Instituto de Pesquisas Científicas e Tecnológicas do Amapá; CLAUDIA F. MARINHO, ESALQ; ROBERTO A. ZUCCHI, ESALQ.
Título:  New records of fruit flies (Diptera: Tephritidae), Wild Hosts and parasitoids (Hymenoptera: Braconidae) in the Brazilian Amazon.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Neotropical Entomology, v. 37, n. 6, p. 733-734, Dec. 2008.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Novos registros de moscas-das-frutas (Diptera: Tephritidae), hospedeiros silvestres e parasitóides (Hymenoptera: Braconidae) na Amazônia brasileira.
Conteúdo:  Anastrepha anomala Stone foi obtida de frutos de Parahancornia amapa (Huber) Ducke (Apocynaceae) e Anastrepha hastata Stone de Cheiloclinium cognatum (Miers.) (Hippocrateaceae) no Amapá, sendo obtidos dois braconídeos, Doryctobracon sp. e Opius bellus Gahan, dessa espécie. Este é o primeiro registro de P. amapa como hospedeiro de moscas-das-frutas. C. cognatum é o primeiro hospedeiro conhecido de A. hastata e os braconídeos são também os primeiros registros de parasitóides dessa espécie.
Palavras-Chave:  Amapá; Cheiloclinium cognatum; Parahancornia amapa.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/353233/1/New-Records-of-Fruit-Flies.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AP14398 - 1UPCAP - PP0017400174
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