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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
19/12/2012 |
Data da última atualização: |
23/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
RESENDE, J. C. de; HOTT, M. C.; BORGES, C. A. V.; NASCIF, C.; MOREIRA, R. M.; RESENDE FILHO, I. D. P. DE. |
Afiliação: |
JOAO CESAR DE RESENDE, CNPGL; MARCOS CICARINI HOTT, CNPGL; CRISTIANO AMANCIO VIEIRA BORGES, CNPGL; CHRISTIANO NASCIF, SEBRAE; RAFAELA MAIA MOREIRA, UFSJ; ITAMAR DUTRA P. DE RESENDE FILHO, UFV. |
Título: |
Relação entre a presença física do produtor de leite na fazenda e o lucro da atividade leiteira. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 11.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 11.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 12., 2012, Goiânia. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2012. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Educampo; Mão de obra; Pecuária leiteira; Taxa de retorno. |
Thesagro: |
Custo de Produção; Gestão. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/943066/1/Relacao-entre-a-presenca-fisica-do-produtor-de-leite.pdf
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Marc: |
LEADER 00862nam a2200229 a 4500 001 1943066 005 2024-02-23 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRESENDE, J. C. de 245 $aRelação entre a presença física do produtor de leite na fazenda e o lucro da atividade leiteira.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 11.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 11.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 12., 2012, Goiânia. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite$c2012 650 $aCusto de Produção 650 $aGestão 653 $aEducampo 653 $aMão de obra 653 $aPecuária leiteira 653 $aTaxa de retorno 700 1 $aHOTT, M. C. 700 1 $aBORGES, C. A. V. 700 1 $aNASCIF, C. 700 1 $aMOREIRA, R. M. 700 1 $aRESENDE FILHO, I. D. P. DE
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
23/02/2015 |
Data da última atualização: |
16/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
MARINHO, R. M.; COSTA, R. G.; BOMFIM, M. A. D.; CRUZ, S. E. B. S.; BELTRÃO, E. M.; SOUSA, Y. R. F. de; SCHULER, A. R. P.; MAGNANI, M.; QUEIROGA, R. de C. R. do E. |
Afiliação: |
Renata Mesquita Marinho, UFPB - Bananeiras, PB; Roberto Germano Costa, UFPB - Bananeiras, PB; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; Sandra Elizabeth Beltrão Santa Cruz, UFPB - Bananeiras, PB; Edvaldo Mesquita Beltrão, UFPB - Bananeiras, PB; Yasmim Regis Formiga de Sousa, Centro de Tecnologia - Recife, PE; Alexandre Ricardo Pereira Schuler, Centro de Tecnologia - Recife, PE; Marciane Magnani, UFPB - João Pessoa, PB; Rita de Cássia Ramos do Egypto Queiroga, UFPB - João Pessoa, PB. |
Título: |
Diet with detoxified castor meal increase unsaturated fatty acids in goat milk and cheese. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
World Journal of Agricultural Sciences, v. 2, n. 5, p. 91-97, Jul. 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: By-products of industrial processes nutritionally rich as castor meal have been used as an energy source in feed for goats in order to increase the lipid characteristics of milk and dairy products. The present study was conducted to evaluate the physicochemical, microbiological and sensory properties of goat cheese "Coalho Type" made from milk of goats submitted to diets with increasing levels (33, 67 and 100%) of detoxified castor meal, replacing soybean meal. The cheeses produced showed no changes in sensory attributes (P>0.05). However, the diet with different levels of detoxified castor meal promoted an increase in the levels of unsaturated fatty acids in milk and cheese, especially the C6:0; C10:0; C14:0; C16:0; C18:1 and C18:3 profile, whereas reduced contents of saturated fatty acids were observed (P<0.05). The results suggest detoxified castor meal as a promising alternative for use in the diet of dairy goats in total replacement of soybean meal. |
Palavras-Chave: |
Alternative feedstuff; Cheese; Detoxification; Milk products. |
Thesagro: |
Ácido graxo; Alimento alternativo; Caprino; Desintoxicação; Dieta; Farelo; Leite de cabra; Mamona; Nutrição animal; Produto derivado do leite; Queijo; Ricinus Communis; Soja; Subproduto. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Byproducts; Castor beans; Fatty acids; Goat milk; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/118488/1/CNPC-2014-Diet.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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