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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
12/02/2016 |
Data da última atualização: |
23/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, J. K.; CAZARIN, C. B. B.; CORREA, L. C.; BATISTA, A. G.; FURLAN, C. P. B; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; CAMARGO, A. C. de; MARÓSTICA JUNIORA, M. R. |
Afiliação: |
JULIANA KELLY DA SILVA, UNICAMP; CINTHIA BAÚ BETIM CAZARIN, UNICAMP; LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; ÂNGELA GIOVANA BATISTA, UNICAMP; CIBELE PRISCILA BUSCH FURLAN; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; ADRIANO COSTA DE CAMARGO, ESALQ; MÁRIO ROBERTO MARÓSTICA JUNIOR, UNICAMP. |
Título: |
Bioactive compounds of juices from two Brazilian grape cultivars. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 95, jun. 2015. |
DOI: |
10.1002/jsfa.7309 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Grape juice consumption may prevent several chronic diseases owing to the presence of phenolic compounds, which have an important role in the reduction of oxidative stress. This study investigated the polyphenol content and antioxidant activities of grape juices from two cultivars: BRS-Cora and Isabella. Total polyphenol content (TPC), anthocyanins, antioxidant capacity (oxygenradical absorbance capacity, ferric reducing antioxidantpower and1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl), and phenolic profile (high-performance liquid chromatography with diode array and fluorescence detection ? HPLC-DAD-FLD) were determined. |
Palavras-Chave: |
Antioxidant potential; BRS-Cora; Compostos bioativos; Polifenóis; Potencial antioxidante; Suco de uva; Variedade Isabella. |
Thesagro: |
Uva. |
Thesaurus Nal: |
Bioactive compounds; Grape juice; Polyphenols. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138881/1/Giuliano-JScienceFoodAgric-v95-2015.pdf
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Marc: |
LEADER 01638naa a2200361 a 4500 001 2036811 005 2018-01-23 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1002/jsfa.7309$2DOI 100 1 $aSILVA, J. K. 245 $aBioactive compounds of juices from two Brazilian grape cultivars.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aGrape juice consumption may prevent several chronic diseases owing to the presence of phenolic compounds, which have an important role in the reduction of oxidative stress. This study investigated the polyphenol content and antioxidant activities of grape juices from two cultivars: BRS-Cora and Isabella. Total polyphenol content (TPC), anthocyanins, antioxidant capacity (oxygenradical absorbance capacity, ferric reducing antioxidantpower and1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl), and phenolic profile (high-performance liquid chromatography with diode array and fluorescence detection ? HPLC-DAD-FLD) were determined. 650 $aBioactive compounds 650 $aGrape juice 650 $aPolyphenols 650 $aUva 653 $aAntioxidant potential 653 $aBRS-Cora 653 $aCompostos bioativos 653 $aPolifenóis 653 $aPotencial antioxidante 653 $aSuco de uva 653 $aVariedade Isabella 700 1 $aCAZARIN, C. B. B. 700 1 $aCORREA, L. C. 700 1 $aBATISTA, A. G. 700 1 $aFURLAN, C. P. B 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aCAMARGO, A. C. de 700 1 $aMARÓSTICA JUNIORA, M. R. 773 $tJournal of the Science of Food and Agriculture$gv. 95, jun. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
04/03/2021 |
Data da última atualização: |
20/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Autoria/Organização/Edição de Livros |
Autoria: |
COSTA, J. R. da; COSTA, P. da; HAMMES, V. S.; AQUINO, A. M. de (ed.). |
Afiliação: |
JOANNE REGIS DA COSTA, CPAA; PATRICIA DA COSTA, CNPMA; VALERIA SUCENA HAMMES, SIRE; ADRIANA MARIA DE AQUINO, CNPAB. |
Título: |
Quality education: contributions of Embrapa. |
Título original: |
Educação de qualidade: contribuições da Embrapa. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa, 2020. |
Páginas: |
81 p. |
Descrição Física: |
PDF: il. color. |
Série: |
(Sustainable Development Goals, 4). |
ISBN: |
978-65-86056-46-4 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Translated by Paulo de Holanda Morais. |
Conteúdo: |
This book addresses the development of human capacities in the field of agribusiness and family farming, and is especially aligned with SDG 4 (Quality Education), which aims to "ensure inclusive and equitable quality education and promote lifelong learning opportunities for all". |
Thesagro: |
Agricultura Familiar; Agronegócio; Desenvolvimento Sustentável; Educação Agrícola. |
Thesaurus NAL: |
Development policy; Learning; Sustainable agriculture. |
Categoria do assunto: |
-- B Sociologia Rural |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221658/1/SDG-04.pdf
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Marc: |
LEADER 01169nam a2200289 a 4500 001 2130482 005 2021-09-20 008 2020 bl uuuu 00u1 u #d 020 $a978-65-86056-46-4 100 1 $aCOSTA, J. R. da 240 $aEducação de qualidade: contribuições da Embrapa. 245 $aQuality education$bcontributions of Embrapa.$h[electronic resource] 260 $aBrasília, DF: Embrapa$c2020 300 $a81 p.$cPDF: il. color. 490 $a(Sustainable Development Goals, 4). 500 $aTranslated by Paulo de Holanda Morais. 520 $aThis book addresses the development of human capacities in the field of agribusiness and family farming, and is especially aligned with SDG 4 (Quality Education), which aims to "ensure inclusive and equitable quality education and promote lifelong learning opportunities for all". 650 $aDevelopment policy 650 $aLearning 650 $aSustainable agriculture 650 $aAgricultura Familiar 650 $aAgronegócio 650 $aDesenvolvimento Sustentável 650 $aEducação Agrícola 700 1 $aCOSTA, P. da 700 1 $aHAMMES, V. S. 700 1 $aAQUINO, A. M. de
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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