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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  26/01/2015
Data da última atualização:  28/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, A. V. de; SANTOS, U. S. dos; SOUZA, M. D. de; BISPO, L. dos P.; ALMEIDA, J. R. G. da S.
Afiliação:  ANA VALERIA VIEIRA DE SOUZA, CPATSA; UILIANE SOARES DOS SANTOS, Pós-graduação da Universidade Estadual de Feira de Santana/BA; MAZIELE DIAS DE SOUZA, Universidade Estadual de Pernambuco; LUMA DOS PASSOS BISPO, Universidade Estadual de Pernambuco; JACKSON ROBERTO G. DA SILVA ALMEIDA, Professor da UNIVASF.
Título:  Chemical composition of the essential oil of leaves of Croton conduplicatus Kunth.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO IBEROAMERICANO DE PLANTAS MEDICINAIS, 7.; SIMPÓSIO IBEROAMERICANO DE INVESTIGAÇÃO EM CÂNCER, 2., 2014, Ilhéus. A biodiversidade iberoamericana como fonte de produtos naturais bioativos. Ilhéus: UESB: UESC, 2014.
Descrição Física:  1 Pen drive.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Objectives to elucidate the chemical composition of the essential oil from leaves of C. conduplicatus collected in dry and rainy season. Methods: Fresh leaves of Croton conduplicatus Kunth. were collected in Petrolina-PE.
Palavras-Chave:  Bioma caatinga; Croton conduplicatus; Natural resource; Quebra-faca.
Thesagro:  Composição Química; Óleo Essencial; Recurso natural.
Thesaurus Nal:  Chemical composition; Essential oils; Natural resources.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116499/1/Ana-Valeria-1-cpatsa.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA54276 - 1UPCRA - CD951
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  04/02/2016
Data da última atualização:  16/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  MONTE, A. P. O. do; LOIOLA FILHO, J. B.; SOUZA, T. T. dos S.; MIRANDA, M. de S.; MAGALHÃES, L. C.; BARROS, C. H. S. C.; SILVA, A. A. de A.; SANTOS, A. O.; GUIMARÃES, A. de S. L.; COSTA, J. M. da S.; SOUSA, P. H. F. de; NOGUEIRA, D. M.; CORDEIRO, M. F.; LOPES JÚNIOR, E. S.
Afiliação:  ALANE PAINS OLIVEIRA DO MONTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; JOÃO BOSCO LOIOLA FILHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; THAIS THATIANE DOS SANTOS SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; MAYARA DE SOUZA MIRANDA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; LÍVIA CORREIA MAGALHÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; CELSO HENRIQUE SOUZA COSTA BARROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; ANA ARLETE DE AMORIM SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; ADRIANO OLIVEIRA SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; AIONNE DE SOUZA LEITE GUIMARÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; JONATHAN MAIA DA SILVA COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; PEDRO HUMBERTO FÉLIX DE SOUSA, UNIVERSIDADE DO ESTADO DA BAHIA; DANIEL MAIA NOGUEIRA, CPATSA; MABEL FREITAS CORDEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; EDILSON SOARES LOPES JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO.
Título:  Addition of sucrose on cryoprotectant solution of vitrification enhances the quality of Dorper sheep embryos produced in vivo.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 36, n. 6, p. 4257-4268, 2015.
DOI:  10.5433/1679-0359.2015v36n6Supl2p4257
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the efficacy of adding sucrose in vitrification solution of ovine embryos produced in vivo. Forty Dorper ewes were selected and superovulated. Immediately prior to the embryo collection by laparotomy, a laparoscopy was erformed to verify the superovulatory response. The recovered flushing was followed by embryo evaluation and embryos were divided in two experimental groups where embryos from Control group were submitted to a traditional vitrification protocol and embryos from ucrose group to a modified vitrification protocol with sucrose. After warming, embryos were again divided regarding cryoprotectant removal (Indirect) or not (Direct). The embryo quality was classified as embryos of degrees I (excellent or good), II (regular), III (poor) and IV (dead or degenerate). It was also verified the homogeneity of mass, occurrence of embryonic mass retraction and rupture of pellucid zone. The results were expressed as percentages and were subjected to Chi-square test with P < 0.05. The embryos vitrified in the presence of sucrose had lower proportions of lower-quality embryos after warming (22.20 vs. 44.50%), higher percentages of homogeneous embryos after warming (63.89 vs. 38.89 %) while concerning other parameters there was no difference between these groups. It can be concluded that the addition of 0.4 M sucrose during vitrification improves the embryo quality.
Palavras-Chave:  Múltipla ovulação; Raça Dorper.
Thesagro:  Açúcar; Criopreservação; Embrião Animal; Ovelha; Ovino; Ovulação; Produção animal.
Thesaurus NAL:  Animal production; Cryopreservation; Embryo (animal); Ewes; Ovulation; Sucrose.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138458/1/Daniel-2015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA55416 - 1UPCAP - DD
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