|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/01/2015 |
Data da última atualização: |
28/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SOUZA, A. V. de; SANTOS, U. S. dos; SOUZA, M. D. de; BISPO, L. dos P.; ALMEIDA, J. R. G. da S. |
Afiliação: |
ANA VALERIA VIEIRA DE SOUZA, CPATSA; UILIANE SOARES DOS SANTOS, Pós-graduação da Universidade Estadual de Feira de Santana/BA; MAZIELE DIAS DE SOUZA, Universidade Estadual de Pernambuco; LUMA DOS PASSOS BISPO, Universidade Estadual de Pernambuco; JACKSON ROBERTO G. DA SILVA ALMEIDA, Professor da UNIVASF. |
Título: |
Chemical composition of the essential oil of leaves of Croton conduplicatus Kunth. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO IBEROAMERICANO DE PLANTAS MEDICINAIS, 7.; SIMPÓSIO IBEROAMERICANO DE INVESTIGAÇÃO EM CÂNCER, 2., 2014, Ilhéus. A biodiversidade iberoamericana como fonte de produtos naturais bioativos. Ilhéus: UESB: UESC, 2014. |
Descrição Física: |
1 Pen drive. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Objectives to elucidate the chemical composition of the essential oil from leaves of C. conduplicatus collected in dry and rainy season. Methods: Fresh leaves of Croton conduplicatus Kunth. were collected in Petrolina-PE. |
Palavras-Chave: |
Bioma caatinga; Croton conduplicatus; Natural resource; Quebra-faca. |
Thesagro: |
Composição Química; Óleo Essencial; Recurso natural. |
Thesaurus Nal: |
Chemical composition; Essential oils; Natural resources. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116499/1/Ana-Valeria-1-cpatsa.pdf
|
Marc: |
LEADER 01239nam a2200289 a 4500 001 2006733 005 2023-12-28 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, A. V. de 245 $aChemical composition of the essential oil of leaves of Croton conduplicatus Kunth. 260 $aIn: SIMPÓSIO IBEROAMERICANO DE PLANTAS MEDICINAIS, 7.; SIMPÓSIO IBEROAMERICANO DE INVESTIGAÇÃO EM CÂNCER, 2., 2014, Ilhéus. A biodiversidade iberoamericana como fonte de produtos naturais bioativos. Ilhéus: UESB: UESC$c2014 300 $c1 Pen drive. 520 $aObjectives to elucidate the chemical composition of the essential oil from leaves of C. conduplicatus collected in dry and rainy season. Methods: Fresh leaves of Croton conduplicatus Kunth. were collected in Petrolina-PE. 650 $aChemical composition 650 $aEssential oils 650 $aNatural resources 650 $aComposição Química 650 $aÓleo Essencial 650 $aRecurso natural 653 $aBioma caatinga 653 $aCroton conduplicatus 653 $aNatural resource 653 $aQuebra-faca 700 1 $aSANTOS, U. S. dos 700 1 $aSOUZA, M. D. de 700 1 $aBISPO, L. dos P. 700 1 $aALMEIDA, J. R. G. da S.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
04/02/2016 |
Data da última atualização: |
16/04/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MONTE, A. P. O. do; LOIOLA FILHO, J. B.; SOUZA, T. T. dos S.; MIRANDA, M. de S.; MAGALHÃES, L. C.; BARROS, C. H. S. C.; SILVA, A. A. de A.; SANTOS, A. O.; GUIMARÃES, A. de S. L.; COSTA, J. M. da S.; SOUSA, P. H. F. de; NOGUEIRA, D. M.; CORDEIRO, M. F.; LOPES JÚNIOR, E. S. |
Afiliação: |
ALANE PAINS OLIVEIRA DO MONTE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; JOÃO BOSCO LOIOLA FILHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; THAIS THATIANE DOS SANTOS SOUZA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; MAYARA DE SOUZA MIRANDA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; LÍVIA CORREIA MAGALHÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; CELSO HENRIQUE SOUZA COSTA BARROS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; ANA ARLETE DE AMORIM SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; ADRIANO OLIVEIRA SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; AIONNE DE SOUZA LEITE GUIMARÃES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; JONATHAN MAIA DA SILVA COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; PEDRO HUMBERTO FÉLIX DE SOUSA, UNIVERSIDADE DO ESTADO DA BAHIA; DANIEL MAIA NOGUEIRA, CPATSA; MABEL FREITAS CORDEIRO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO; EDILSON SOARES LOPES JÚNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO. |
Título: |
Addition of sucrose on cryoprotectant solution of vitrification enhances the quality of Dorper sheep embryos produced in vivo. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 36, n. 6, p. 4257-4268, 2015. |
DOI: |
10.5433/1679-0359.2015v36n6Supl2p4257 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the efficacy of adding sucrose in vitrification solution of ovine embryos produced in vivo. Forty Dorper ewes were selected and superovulated. Immediately prior to the embryo collection by laparotomy, a laparoscopy was erformed to verify the superovulatory response. The recovered flushing was followed by embryo evaluation and embryos were divided in two experimental groups where embryos from Control group were submitted to a traditional vitrification protocol and embryos from ucrose group to a modified vitrification protocol with sucrose. After warming, embryos were again divided regarding cryoprotectant removal (Indirect) or not (Direct). The embryo quality was classified as embryos of degrees I (excellent or good), II (regular), III (poor) and IV (dead or degenerate). It was also verified the homogeneity of mass, occurrence of embryonic mass retraction and rupture of pellucid zone. The results were expressed as percentages and were subjected to Chi-square test with P < 0.05. The embryos vitrified in the presence of sucrose had lower proportions of lower-quality embryos after warming (22.20 vs. 44.50%), higher percentages of homogeneous embryos after warming (63.89 vs. 38.89 %) while concerning other parameters there was no difference between these groups. It can be concluded that the addition of 0.4 M sucrose during vitrification improves the embryo quality. |
Palavras-Chave: |
Múltipla ovulação; Raça Dorper. |
Thesagro: |
Açúcar; Criopreservação; Embrião Animal; Ovelha; Ovino; Ovulação; Produção animal. |
Thesaurus NAL: |
Animal production; Cryopreservation; Embryo (animal); Ewes; Ovulation; Sucrose. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138458/1/Daniel-2015.pdf
|
Marc: |
LEADER 02806naa a2200469 a 4500 001 2036144 005 2024-04-16 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5433/1679-0359.2015v36n6Supl2p4257$2DOI 100 1 $aMONTE, A. P. O. do 245 $aAddition of sucrose on cryoprotectant solution of vitrification enhances the quality of Dorper sheep embryos produced in vivo.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThis study aimed to evaluate the efficacy of adding sucrose in vitrification solution of ovine embryos produced in vivo. Forty Dorper ewes were selected and superovulated. Immediately prior to the embryo collection by laparotomy, a laparoscopy was erformed to verify the superovulatory response. The recovered flushing was followed by embryo evaluation and embryos were divided in two experimental groups where embryos from Control group were submitted to a traditional vitrification protocol and embryos from ucrose group to a modified vitrification protocol with sucrose. After warming, embryos were again divided regarding cryoprotectant removal (Indirect) or not (Direct). The embryo quality was classified as embryos of degrees I (excellent or good), II (regular), III (poor) and IV (dead or degenerate). It was also verified the homogeneity of mass, occurrence of embryonic mass retraction and rupture of pellucid zone. The results were expressed as percentages and were subjected to Chi-square test with P < 0.05. The embryos vitrified in the presence of sucrose had lower proportions of lower-quality embryos after warming (22.20 vs. 44.50%), higher percentages of homogeneous embryos after warming (63.89 vs. 38.89 %) while concerning other parameters there was no difference between these groups. It can be concluded that the addition of 0.4 M sucrose during vitrification improves the embryo quality. 650 $aAnimal production 650 $aCryopreservation 650 $aEmbryo (animal) 650 $aEwes 650 $aOvulation 650 $aSucrose 650 $aAçúcar 650 $aCriopreservação 650 $aEmbrião Animal 650 $aOvelha 650 $aOvino 650 $aOvulação 650 $aProdução animal 653 $aMúltipla ovulação 653 $aRaça Dorper 700 1 $aLOIOLA FILHO, J. B. 700 1 $aSOUZA, T. T. dos S. 700 1 $aMIRANDA, M. de S. 700 1 $aMAGALHÃES, L. C. 700 1 $aBARROS, C. H. S. C. 700 1 $aSILVA, A. A. de A. 700 1 $aSANTOS, A. O. 700 1 $aGUIMARÃES, A. de S. L. 700 1 $aCOSTA, J. M. da S. 700 1 $aSOUSA, P. H. F. de 700 1 $aNOGUEIRA, D. M. 700 1 $aCORDEIRO, M. F. 700 1 $aLOPES JÚNIOR, E. S. 773 $tSemina: Ciências Agrárias, Londrina$gv. 36, n. 6, p. 4257-4268, 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|