Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  04/07/1996
Data da última atualização:  26/04/2002
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LAL, H.
Título:  Effect of Different Methods of Soil Preparation on Soil Moisture Loss, Weed Growth and Soil Resistance to Penetration.
Ano de publicação:  1988
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.23, n.8, p. 919-926, ago. 1988
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of different rnethods of soil preparation on soil moisture loss, weed growth and soil resistance to penetration has been quantified for the Latosols of Bebedouro experiment station of CPATSA/EMBRAPA, Petrolina, PE, Brazil. The methods studied are manual preparation, preparatiort by animal drawn wheeled tool carrier and tractorized implements. The drying characteristics of three fields with different soil physical properties were studied prior to conducting the experiment. The different methodg of soil preparation caused the soil moisture loss differently. The plot prepared by animal drawn tool carrier retained more moisture for Jonger time evert at deeper layers. The soil resistance to penetration ort the surface increased with time with little variation at deeper layers.
Palavras-Chave:  Caracteristica; Characteristic; crop ernergence; Erva; latosol; Power machinery; soil characteristics; Weed.
Thesagro:  Emergência; Irrigação; Mecanização Agrícola; Solo; Umidade.
Thesaurus Nal:  irrigation; soil.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/143561/1/7365-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE22021 - 1UMTAP - --63072081P474
CPATSA7365 - 1UPCAP - PP
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  12/11/2014
Data da última atualização:  06/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  TODISCO, K. M.; CASTRO-ALVES, V. C.; GARRUTI, D. dos S.; COSTA, J. M. C. da; CLEMENTE, E.
Afiliação:  KATIELI MARTINS TODISCO, USP - Depto. de Tecnologia e Engenharia de Alimentos; VICTOR COSTA CASTRO-ALVES, UFC - Depto. de Farmácia; DEBORAH DOS SANTOS GARRUTI, CNPAT; JOSÉ MARIA CORREIA da COSTA, UFC - Depto. de Tecnologia de Alimentos; EDMAR CLEMENTE, Universidade Estadual de Maringá - Depto. Química.
Título:  The use of headspace solid-phase microextraction (HS-SPME) to assess the quality and stability of fruit products: an example using red mombin pulp (Spondias purpurea L.).
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Molecules, v. 19, n. 10, p. 16851-16860, 2014.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Cromatografia em fase gasosa; Fruit powder; Frutas em pó; Headspace solid-phase microextraction; Perfil de voláteis; Spary-drier; Spray de cabelo; Volatiles profile.
Thesaurus NAL:  gas chromatography.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111482/1/ART14036.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT14330 - 1UPCAP - DDSP 056422014.05642
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional