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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  08/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SCHIAVONE, T.; RAMOS, G. L. DE P. A.; HORA, I. M. DE C. DA; FREITAS, M. Q. DE; WALTER, E. H. M.
Afiliação:  TATIANA SCHIAVONE, IFRJ; GUSTAVO LUIS DE PAIVA ANCIENS RAMOS, IFRJ; UFF; IRACEMA MARIA DE CARVALHO DA HORA, IFRJ; MONICA QUEIROZ DE FREITAS, UFF; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA.
Título:  Design thinking and egg processing units: a different proposal for a checklist for facilities and equipment maintenance self-control program.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, v. 43, e96022, 2023.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Eggs quickly lose their quality if they are not in adequate conditions during handling, and adequate control of the entire production chain is essential, considering that the introduction of contaminants can occur at any stage of production. The Self-Control Programs (PACs) aims to guarantee the hygienic-sanitary quality of products and the steps of the program include the description, implementation, monitoring, and verification, being considered fundamental in the quality management in companies that produce food of animal origin in Brazil. The checklist for maintenance of facilities and equipment proposed in this study was developed by a multidisciplinary team covering egg processing units with a production of up to 3,600 units/ day. The design thinking methodology was used in this context to facilitate the search for better ideas through discussions that could develop creative thoughts in an empathic and user-centered way. The proposed list collaborated as a quality measurement nstrument with simple language and applicable to the small producer. It reinforced the need to meet the prerequisites for the proper functioning of the PAC, serving as a stimulus for the search for knowledge of the quality culture, through the constant observation of the paradigm required by regulatory agencies.
Palavras-Chave:  Brazilian legislation; Quality management; Self-Control Program.
Thesaurus Nal:  Food technology; Good manufacturing practices.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160360/1/ARTIGO-TATIANA-SCHIAVONE.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15638 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  13/07/2001
Data da última atualização:  09/01/2009
Autoria:  COSTA, J. L. da S.; TRINDADE, L. C. de.
Título:  Lâmina de água utilizada na fungigação determina a eficiência de controle do mofo branco no feijoeiro.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2000.
Páginas:  2 p.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Pesquisa em foco, 42).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi estudar o efeito de diferentes lâminas de água de irrigação na aplicação de fungicidas para o controle de Sclerotinia sclerotiorum no feijoeiro.
Palavras-Chave:  Brasil; Controle; Controle de doença; Fungal diseases; Fungigação; Goiás; Lamina de agua; Plant diseases; Santo Antônio de Goiás.
Thesagro:  Água de Irrigação; Controle Biológico; Doença de planta; Doença Fúngica; Feijão; Mofo Branco; Phaseolus Vulgaris; Sclerotinia Sclerotiorum.
Thesaurus NAL:  biological control; disease control; irrigation water; kidney beans.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAF/17257/1/pqfoco42.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF17257 - 1UMTFL - --PF 0422000.pf042
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