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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  07/10/1993
Data da última atualização:  21/09/2010
Autoria:  SOARES, A. G.; FREIRE JUNIOR, M.; SIQUEIRA, R. S. de.
Afiliação:  ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; MURILLO FREIRE JUNIOR, CTAA; REGINA SILVA DE SIQUEIRA, CTAA.
Título:  Curso de higiene e sanificação na indústria de alimentos.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  Rio de Janeiro: EMBRAPA-CTAA, 1992.
Páginas:  97 p.
Idioma:  Português
Notas:  Apostila de curso ministrado em 14 de outibro de 1992.
Conteúdo:  Microbiologia de alimentos (Regina Silva de Siqueira); Aspectos higiênicos na indústria de alimentos (Murillo Freire Junior); Métodos de limpeza e sanificação (Antonio Gomes Soares).
Palavras-Chave:  Indústria de alimentos; Sanificação.
Thesagro:  Higiene; Microbiologia de Alimento.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA1990 - 1UMTNC - PPNC 0022010.00002
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  03/08/2004
Data da última atualização:  07/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.; COSTA, J. G. C. da.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; JOAQUIM GERALDO CAPRIO DA COSTA, CNPAF.
Título:  Evaluation of common bean genotypes for phosphorus use efficiency.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Nutrition, v. 23, n. 8, p. 1145-1152, 2000.
DOI:  10.1080/01904160009382088
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A greenhouse experiment was conducted to evaluate phosphorus (P)-use efficiency of 10 promising genotypes of common bean (Phaseoius vulgaris L.) with short and normal growth duration. The genotypes were grown on an Oxisol at 25 mg P kg-1 (low P) and 150 mg P kg-1 (high P) of soil. Shoot and root dry weight, root length, P concentration in the shoot, and P uptake in the shoot were significantly (P<0.01) affected by soil P concentration and genotype. However, P level did not effect root length and genotype had no effect on root dry weight. On the basis of P-use efficiency (mg dry weight of shoot/mg P accumulated in the shoot) genotypes were classified as efficient and responsive (ER), efficient and nonresponsive (ENR), nonefficient and responsive (NER), and nonefficient and nonresponsive (NENR). From a practical point of view, genotypes which produce a lot of dry matter in a soil with a low P level, and respond well to added P are the most desirable because they are able to express their high yield potential in a wide range of P environments. Novo Jalo and Pérola genotypes fall into this group. Genotypes Irai, Jalo Precoce and L93300166 fall into the ENR group. Genotypes Carioca, Rosinha G-2, and Xamengo were classified NER, whereas, genotypes L93300176 and Diamante Negro were classified as NENR. There were no differences between short and normal growth duration genotypes in P-use efficiency.
Thesagro:  Feijão; Fósforo; Phaseolus Vulgaris.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF21579 - 1UPCAP - DD20002000
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