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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  02/07/2021
Data da última atualização:  02/07/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PAZ VENTERO, M.; CUADRAT, R. R. C.; VIDAL, I.; ANDRADE, B. G. N.; MOLINA-PARDINES, C.; HARI-MORENO, J. M.; COUTINHO, F. H.; MERINO, E.; REGITANO, L. C. de A.; SILVEIRA, C. B.; AFLI, H.; LÓPEZ-PÉREZ, M.; RODRÍGUEZ, J. C.
Afiliação:  MARIA PAZ VENTERO, ISABIAL; RAFAEL R. C. CUADRAT, German Institute of Human Nutrition Potsdam-Rehbrücke; INMACULADA VIDAL, ISABIAL; BRUNO G. N. ANDRADE, Munster Technological University; CARMEN MOLINA-PARDINES, ISABIAL; JOSE M. HARO-MORENO, Universidad Miguel Hernández; FELIPE H. COUTINHO, Universidad Miguel Hernández; ESPERANZA MERINO, ISABIAL; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; CYNTHIA B. SILVEIRA, University of Miami; HAITHEM AFLI, Munster Technological University; MARIO LÓPEZ-PÉREZ, ISABIAL; JUAN CARLOS RODRÍGUEZ, ISABIAL.
Título:  Nasopharyngeal microbial communities of patients infected with SARS-CoV-2 that developed COVID-19.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Microbiology, v.12, 637430, mar. 2021
Páginas:  10 p.
DOI:  10.3389/fmicb.2021.637430
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: SARS-CoV-2 is an RNA virus causing COVID-19. The clinical characteristics and epidemiology of COVID-19 have been extensively investigated, however, only one study so far focused on the patient?s nasopharynx microbiota. In this study we investigated the nasopharynx microbial community of patients that developed different severity levels of COVID-19. We performed 16S ribosomal DNA sequencing from nasopharyngeal swab samples obtained from SARS-CoV-2 positive (56) and negative (18) patients in the province of Alicante (Spain) in their first visit to the hospital. Positive SARS-CoV-2 patients were observed and later categorized in mild (symptomatic without hospitalization), moderate (hospitalization), and severe (admission to ICU). We compared the microbiota diversity and OTU composition among severity groups and built bacterial co-abundance networks for each group. Results: Statistical analysis indicated differences in the nasopharyngeal microbiome of COVID19 patients. 62 OTUs were found exclusively in SARS-CoV-2 positive patients, mostly classified as members of the phylum Bacteroidota (18) and Firmicutes (25). OTUs classified as Prevotella were found to be significantly more abundant in patients that developed more severe COVID-19. Furthermore, co-abundance analysis indicated a loss of network complexity among samples from patients that later developed more severe symptoms. Conclusion: Our study shows that the nasopharyngeal microbiome of COVID-19 patients showed d... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Coronavirus; COVID 19; NGS next generation sequencing; SARS CoV 2.
Thesaurus Nal:  Microbiome; Prevotella.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224271/1/NasopharyngealMicrobialCommunities.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE25351 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00082PAZ2021.00090
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  11/03/2020
Data da última atualização:  11/03/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, M. A. da S. de; VERZIGNASSI, J. R.; COSTA, J. A. A. da; FERNANDES, C. D.; LEDO, F. J. da S.; MACHADO, J. C.; LIMA, N. D.; LIBÓRIO, C. B.; Silva, F. A. S.; VICENTINI, R. P.; ARRUDA, C. O. C. B.; SILVA, M. A. da; JESUS, L. de; CORADO, H. S.
Afiliação:  Maycon Antonio da Silva de Oliveira, Universidade Anhanguera - UNIDERP; JAQUELINE ROSEMEIRE VERZIGNASSI, CNPGC; JOSE ALEXANDRE AGIOVA DA COSTA, CNPC; CELSO DORNELAS FERNANDES, CNPGC; FRANCISCO JOSE DA SILVA LEDO, CNPGL; JUAREZ CAMPOLINA MACHADO, CNPGL; Universidade Federal da Grande Dourdos - UFGD. Bolsista CNPq; IF Goiano; IF Goiano; Universidade Anhanguera - UNIDERP. Bolsista PIBIC; Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; MARCO ANTONIO DA SILVA, CNPGC; LUIZ DE JESUS, CNPGC; HUGO SOARES CORADO, CNPGC.
Título:  Longevidade da qualidade de sementes do híbrido intraespecífico de capimelefante PCEA.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 15., 2019, Campo Grande, MS. [Resumos dos trabalhos...]. Brasília, DF: Embrapa, 2019 80 p. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 264). Comitê Organizador: Marlene de Barros Coelho; Lenita Ramires dos Santos; Rodrigo Carvalho Alva; Lucimara Chiari; Thais Basso Amaral.
Páginas:  p. 62-63
Idioma:  Português
Conteúdo:  A população de Pennisetum purpureum, denominada inicialmente PCEA, será a primeira cultivar de capim-elefante propagada por sementes do mundo. O objetivo deste trabalho foi avaliar a qualidade fisiológica de suas sementes para fins de definição do tempo máximo de armazenamento em 2 ambientes, ?laboratório? e ?galpão?. Foram utilizadas sementes colhidas em 10 parcelas, por 13 ocasiões (12/05 a 11/07/17) e armazenadas nos 2 ambientes, com 65 amostras por ambiente. A umidade relativa do ar e a temperatura dos locais foram monitoradas pelo registro de dados em datalogger.
Palavras-Chave:  Qualidade fisiológica.
Thesagro:  Armazenamento; Capim Elefante; Germinação; Pennisetum Purpureum; Semente.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39550 - 1UPCPC - DD
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