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Registros recuperados : 55 | |
21. | | SILVA, H. P.; ARAÚJO, A. R.; RODRIGUEZ, N. M.; ROGERIO, M. C. P.; BORGES, I.; FERNANDES, F. E. P.; COSTA, H. H. A.; SOUZA, F. S. Fracionamento proteíco in situ do sabiá (Mimosa caesalpiniaefolia). Arquivos Latinoamericanos de Produção Animal, v. 24, supl. 1, p. 274-275, 2016. Resumo 308-2. Edición de las Memorias de la 25a. Reunión de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal (ALPA), 2016, Recife, Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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22. | | COSTA, H. H. A.; SALIBA, E. de O. S.; GALVANI, D. B.; LANDIM, A. V.; DEL BIANCO BENEDETI, P.; SILVA, F. A. e; MORA, C. M. Effects of different mineral supplementations in sheep grazing in Caatinga ecosystem: methane emission. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 52., 2015, Belo Horizonte. Zootecnia: otimizando recursos e potencialidades: anais. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2015. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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23. | | COSTA, H. H. A.; ALBUQUERQUE, C. C. de; MOTA, C. M.; PRIMO, T. S.; SILVA, V. L.; ROGÉRIO, M. C. P. Padrões nictemerais do comportamento ingestivo de cordeiros alimentados com dietas formuladas conforme o NRC (1985) e o NRC (2007). In: ZOOTEC NA AMAZÔNIA LEGAL, 1.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 20., 2010, Palmas. Sustentabilidade e produção animal. Araguaiana: Universidade Federal de Tocantins: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2010. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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24. | | COSTA, H. H. A.; CASTRO, E. M. de; ROGÉRIO, M. C. P.; VASCONCELOS, A. M. de; DUARTE, M. J. C.; MARTINS, E. C. Viabilidade financeira da implantação parcial de um sistema de terminação de ovinos em confinamento sob diferentes sistemas de exigências nutricionais. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 7.; FÓRUM DE COORDENADORES DE PÓS GRADUAÇÃO EM PRODUÇÃO ANIMAL DO NORDESTE, 1.; FÓRUM DE AGROECOLOGIA RO RIO GRANDE DO NORTE, 1., 2010, Mossoró. Anais... Mossoró: Sociedade Nordestina de Producao Animal; UFERSA, 2010. 5 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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25. | | COSTA, H. H. A.; FREIRE, A. P. A.; BATISTA, N. J. M.; MOTA, C. M.; LANDIM, A. V.; VASCONCELOS, A. M. de; LEITE, E. R.; ROGERIO, M. C. P. Balanço energético de cordeiros em terminação alimentados com dietas formuladas de acordo NRC (1985) e o NRC (2007). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 21., 2011, Maceió. Inovações tecnológicas e mercado consumidor: anais. Maceió: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2011. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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26. | | COSTA, H. H. A.; BARBOSA, J. dos S. R.; OLIVEIRA, D. de S.; MOTA, C. M.; COSTA, E. I. de S.; LANDIM, A. V.; VASCONCELOS, A. M. de; ROGERIO, M. C. P. Balanço de nitrogênio de cordeiros alimentados com dietas formuladas de acordo com o NRC (1985) e o NRC (2007). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 21., 2011, Maceió. Inovações tecnológicas e mercado consumidor: anais. Maceió: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2011. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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27. | | FONTENELE, R. M.; FURTADO, F. M. V.; COSTA, H. H. A.; FREIRE, A. P. A.; COSTA, J. B.; SILVA, V. L.; RIBEIRO, T. da P.; ROGÉRIO, M. C. P.; MARTINS, G. A. Comportamento ingestivo de cordeiros alimentados com dietas contendo subproduto dwe caju (Anacardium occidentale) tratados ou não com uréia. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UNIVERSIDADE ESTADUAL VALE DO ACARAÚ, 8., 2007, Sobral. Anais dos resumos. Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú, 2007. p. 27. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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28. | | COSTA, A. C.; RORIZ, N. D.; SOARES, E. D.; BRITO, T. M.; FERRO, F. T. B. de M.; COSTA, H. H. A.; LIMA, L. D. de; LANDIM, A. V. Componentes não-carcaça de cordeiros puros e cruzados criados no semiárido do Nordeste do Brasil. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 9., 2014, Ilhéus. Produção animal: novas diretrizes. Ilhéus: SNPA, 2014. 3 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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29. | | MAGALHÃES, Y. A.; COSTA, H. H. A.; SALIBA, E. de O. S.; GALVANI, D. B.; LANDIM, A. V.; LIMA, L. D. de; BOMFIM, M. A. D.; SILVA, F. A. e. Composição química da carne de ovinos terminados em pastagem nativa da Caatinga durante suplementados com sulfato de zinco ou propilenoglicol. Arquivos Latinoamericanos de Produção Animal, v. 24, supl. 1, p. 277-278, 2016. Resumo 93-1. Edición de las Memorias de la 25a. Reunión de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal (ALPA), 2016, Recife, Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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30. | | MAGALHÃES, Y. A.; MACHADO, H. C.; MARTINS, F. E. B.; MUNIZ, E. N.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; COSTA, H. H. A.; SOUSA, Y. H. L. de. Avaliação da qualidade da fermentação de silagem de mandioca por meio da espectroscopia NIR. Arquivos Latinoamericanos de Produção Animal, v. 24, supl. 1, p. 421-422, 2016. Resumo 93-3. Edición de las Memorias de la 25a. Reunión de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal (ALPA), 2016, Recife, Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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31. | | COSTA, H. H. A.; SALIBA, E. O. S.; GALVANI, D. B.; LANDIM, A. V.; LIMA, L. D. de; BOERGES, A. L. C. C.; BOMFIM, M. A. D.; BORGES, I.; SILVA, F. A. Efeito da suplementação com sulfato de zinco ou propilenoglicol em ovinos em uma pastagem nativa da Caatinga no período chuvoso: desempenho, características da carcaça e da carne. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 70, n. 1, p. 993-1003, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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32. | | TELES, A. I. M.; COSTA, H. H. A.; COSTA, A. C.; FERRO, T. B. de M.; SOUSA, D. R. de; SALIBA, E. de O. S.; GALVANI, D. B.; LANDIN, A. V. Características qualitativas da carcaça de cordeiros terminados em pastagem nativa da Caatinga, submetidos a diferentes suplementações de sal mineral. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 9., 2014, Ilhéus. Produção animal: novas diretrizes. Ilhéus: SNPA, 2014. 3 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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33. | | COSTA, H. H. A.; SALIBA, E. de O. S.; GALVANI, D. B.; BOMFIM, M. A. D.; BORGES, I.; LANA, A. M. Q.; BORGES, A. L. C. C.; LANDIM, A. V. Consumo diferenciado por ovinos em uma pastagem nativa da Caatinga no Semiárido do Brasil, suplementados com sulfato de zinco ou propilenoglicol. Arquivos Latinoamericanos de Produção Animal, v. 24, supl. 1, p. 486, 2016. Resumo 433-1. Edición de las Memorias de la 25a. Reunión de la Asociación Latinoamericana de Producción Animal (ALPA), 2016, Recife, Brasil. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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34. | | OLIVEIRA, D. de S.; COSTA, H. H. A.; BARBOSA, J. dos S. R.; BATISTA, N. J. M.; LEITE, E. R.; LANDIM, A. V.; VASCONCELOS, A. M.; ROGERIO, M. C. P. Consumo e digestibilidade de Carboidratos totais e não fibrosos de dietas formuladas conforme o NRC (1985) e o NRC (2007). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 21., 2011, Maceió. Inovações tecnológicas e mercado consumidor: anais. Maceió: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2011. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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35. | | COSTA, H. H. A.; RIBEIRO, T. da P.; SILVA, V. L.; ARAÚJO, A. R.; FREIRE, A. P. A.; PRIMO, T. S.; LANDIM, A. V.; ROGÉRIO, M. C. P. de. Consumo e digestibilidade da celulose e hemiceluloses por ovinos de dietas contendo subproduto de caju tratado ou não quimicamente com uréia. ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO E PESQUISA, 3., 2009, Sobral. Anais... Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú, 2009. 4 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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36. | | BARBOSA, J. dos S. R.; COSTA, J. B.; SILVA, V. L.; COSTA, H. H. A.; MEMÓRIA, H. de Q.; LANDIM, A. V.; VASCONCELOS, A. M. de; LEITE, E. R.; ROGÉRIO, M. C. P. Consumo e digestibilidade de fibra em detergente ácido por ovinos recebendo dietas contendo subproduto de caju em níveis crescentes e em diferentes graus de moagem. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 4.; FEIRA NACIONAL DO AGRONEGÓCIO DA CAPRINO-OVINOCULTURA DE CORTE, 3., 2009, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2009. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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37. | | RIBEIRO, T. da P.; COSTA, H. H. A.; COTA, J. R.; SILVA, V. L.; PRIMO, T. S.; FREIRE, A. P. A.; ARAÚJO, A. R.; VASCONCELOS, A. M. de V.; ROGÉRIO, M. C. P. de. Consumo e digestibilidade da fibra em detergente neutro e fibra em detergente ácido de dietas contendo subproduto de caju tratado ou não quimicamente com ureia fornecidas a ovinos. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO E PESQUISA, 3., 2009, Sobral. Anais... Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú, 2009. 4 f. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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38. | | COSTA, H. H. A.; ARAÚJO, A. R.; MOTA, C. M.; BATISTA, N. J. M.; ALBUQUERQUE, C. C. de; LANDIM, A. V.; VASCONCELOS, A. M. de; ROGERIO, M. C. P. Consumo e digestibilidade da hemicelulose e celulose de dietas formuladas de acordo com o NRC (1985) e o NRC (2007). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 21., 2011, Maceió. Inovações tecnológicas e mercado consumidor: anais. Maceió: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2011. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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39. | | COSTA, H. H. A.; SILVA, V. L.; RIBEIRO, T. da P.; ARAÚJO, A. R.; BARBOSA, J. dos S. R.; FREIRE, A. P. A.; MESQUITA JÚNIOR, E. M. de; ROGÉRIO, M. C. P. Consumo e digestibilidade da matéria seca por ovinos recebendo dietas contendo silagem de pasto nativo do nordeste brasileiro e co-produto de urucum, formuladas conforme o NRC (1985) e o NRC (2007). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NUTRIÇÃO ANIMAL, 1., 2008, Fortaleza. Biotecnologia aplicada na produção de rações: anais. Fortaleza: SEBRAE-CE, 2008. Seção Manejo e Nutrição de Ruminantes. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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40. | | COSTA, H. H. A.; FREIRE, A. P. A.; BARBOSA, J. dos S. R.; MESQUITA JÚNIOR, E. M. de; SILVA, V. L.; PRIMO, T. S.; ARAÚJO, A. R.; RIBEIRO, T. da P.; ROGÉRIO, M. C. P. Concencentrações de nitrogênio amoniacal em ovinos alimentados com dietas contendo silagem de pasto nativo do nordeste brasileiro e co-produto de urucum, formuladas conforme o nrc (1985) e o nrc (2007). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NUTRIÇÃO ANIMAL, 1., 2008, Fortaleza. Biotecnologia aplicada na produção de rações: anais. Fortaleza: SEBRAE-CE, 2008. Seção Manejo e Nutrição de Ruminantes. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 55 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
06/01/2014 |
Data da última atualização: |
13/04/2015 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
COSTA, H. H. A.; ROGERIO, M. C. P.; MUIR, J. P.; ALVES, A. A.; GALVANI, D. B.; POMPEU, R. C. F. F.; LANDIM, A. V.; CARNEIRO, M. S. de S. |
Afiliação: |
Hélio Henrique Araújo Costa, Federal University of Minas Gerais (UFMG) - Belo Horizonte, MG, Brazil; MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC; James P. Muir; Arnaud Azevedo Alves, Federal University of Piauí (UFPI) - Teresina, PI, Brazil; DIEGO BARCELOS GALVANI, CNPC; ROBERTO CLAUDIO FERNANDES F POMPEU, CNPC; Aline Vieira Landim, State University Vale do Acaraú (UVA) - Sobral, CE, Brazil; Maria Socorro de Souza Carneiro, Federal University of Ceará (UFC) - Fortaleza, CE - Brazil. |
Título: |
Nutritional evaluation of lamb diets in a tropical setting formulated according to NRC (1985) and NRC (2007) specifications. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Small Ruminant Research, Amsterdam, v. 113, n. 1, p. 20-29, June, 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The objective of this research was to compare the National Research Council (NRC) 1985 (NRC85) and 2007 (NRC07) small ruminant nutrition recommendations for growing lambs in a tropical setting with tropical feeds. Twenty mixed breed Santa Inês males, 4 mo of age, with an average initial 19.5 ±3.5 kg weight were randomly distributed to four treatments to measure apparent digestibility, intake as well as ruminal and blood parameters. The four treatments consisted of diets formulated according to NRC85 or NRC07 recommendations, the latter at 20% (NRC07-20), 40% (NRC07-40) and 60% (NRC07-60) rumen non-degradable protein (NDP) concentration. The trial consisted of 10 d for adaptation to diet and 7 d for data collection. The NRC07 diets showed no differences (P > 0.05) in disappearance of dry matter (DM), organic matter (OM) or their fractions as a result of NDP level. All diets formulated according to NRC07 resulted in greater (P ?0.05) consumption of CP and digestible protein (DP) compared to NRC85. Greater (P?0.05) disappearance of DM and OM disappearance rates were measured for the NRC85 diet compared to NRC07 diets, with no differences (P > 0.05) for CP. The NRC85 diet resulted in lower (P?0.05) fiber intake while non-structural carbohydrate (NSC) intake was greater (P?0.05) compared to NRC07 diets. Total digestible nutrients (TDN) were greater (P?0.05) for NRC85 diets compared to NRC07 while there were no differences (P > 0.05) among digestible (DE) and metabolizable energy (ME). Coefficients of digestibility of total carbohydrates (TC) were greater (P?0.05) for the NRC85 than the NRC07 diets. Greater (P?0.05) N intake was measured for NRC07-20 and NRC07-40 NDP. Urinary N in the NRC85 diet was lower (2.24±10% in ingested N; P?0.05) than in the NRC07 diets. There was a greater (P?0.05) balance of N in the NRC07-20 compared to NRC85-60 and NRC07-60 diets, while these three were similar (P > 0.05) to values from NRC07-40 diet. More (P ? 0.05) retained N was obtained in NRC85 compared to NRC07 diets. For diet NRC85, there was a greater (P? 0.05) concentration of N-NH3 at 2 h post-feeding compared to feeding time while this was reversed by 5 h post-feeding. Rumen pH levels were greater (P?0.05) in the NRC07-40 diet than the others. The greater digestibility of nutrients in diets with greater concentrate does not imply an increase in consumption of digestible nutrients. The NRC07 diets with proportional amounts of fiber and concentrate resulted in neutral detergent fiber (NDF) concentrations adequate for ruminal function. In contrast, the NRC85 diet resulted in greater (P ? 0.05) N retention, possibly due to better protein:energy ratios. Diets NRC07-20 and NRC07-40 resulted in greater (P ? 0.05) rumen liquid N-NH3 than NRC85 of NRC07-60. Lambs on NRC07 diets also had an increase (P ? 0.05) in blood urea that can be used as recycled N. None (P > 0.05) of the diets resulted in a drop in ruminal pH. MenosAbstract: The objective of this research was to compare the National Research Council (NRC) 1985 (NRC85) and 2007 (NRC07) small ruminant nutrition recommendations for growing lambs in a tropical setting with tropical feeds. Twenty mixed breed Santa Inês males, 4 mo of age, with an average initial 19.5 ±3.5 kg weight were randomly distributed to four treatments to measure apparent digestibility, intake as well as ruminal and blood parameters. The four treatments consisted of diets formulated according to NRC85 or NRC07 recommendations, the latter at 20% (NRC07-20), 40% (NRC07-40) and 60% (NRC07-60) rumen non-degradable protein (NDP) concentration. The trial consisted of 10 d for adaptation to diet and 7 d for data collection. The NRC07 diets showed no differences (P > 0.05) in disappearance of dry matter (DM), organic matter (OM) or their fractions as a result of NDP level. All diets formulated according to NRC07 resulted in greater (P ?0.05) consumption of CP and digestible protein (DP) compared to NRC85. Greater (P?0.05) disappearance of DM and OM disappearance rates were measured for the NRC85 diet compared to NRC07 diets, with no differences (P > 0.05) for CP. The NRC85 diet resulted in lower (P?0.05) fiber intake while non-structural carbohydrate (NSC) intake was greater (P?0.05) compared to NRC07 diets. Total digestible nutrients (TDN) were greater (P?0.05) for NRC85 diets compared to NRC07 while there were no differences (P > 0.05) among digestible (DE) and metabolizab... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Composição do sangue; Degradação ruminal; Energy value; Non-degradable rumen protein; Nutritional requirements; Organic matter content; Protein quality; Proteína digestível; Raça Santa Inês; Rumen degradability. |
Thesagro: |
Cordeiro; Dieta; Digestibilidade; Nutrição animal; Ovino; Rúmen. |
Thesaurus NAL: |
Blood composition; data collection; Digestibility; feeds; Lambs; neutral detergent fiber; Nutrient requirements; protein energy ratio; rumen fermentation; Sheep; Urea. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 04497naa a2200529 a 4500 001 1974970 005 2015-04-13 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOSTA, H. H. A. 245 $aNutritional evaluation of lamb diets in a tropical setting formulated according to NRC (1985) and NRC (2007) specifications.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aAbstract: The objective of this research was to compare the National Research Council (NRC) 1985 (NRC85) and 2007 (NRC07) small ruminant nutrition recommendations for growing lambs in a tropical setting with tropical feeds. Twenty mixed breed Santa Inês males, 4 mo of age, with an average initial 19.5 ±3.5 kg weight were randomly distributed to four treatments to measure apparent digestibility, intake as well as ruminal and blood parameters. The four treatments consisted of diets formulated according to NRC85 or NRC07 recommendations, the latter at 20% (NRC07-20), 40% (NRC07-40) and 60% (NRC07-60) rumen non-degradable protein (NDP) concentration. The trial consisted of 10 d for adaptation to diet and 7 d for data collection. The NRC07 diets showed no differences (P > 0.05) in disappearance of dry matter (DM), organic matter (OM) or their fractions as a result of NDP level. All diets formulated according to NRC07 resulted in greater (P ?0.05) consumption of CP and digestible protein (DP) compared to NRC85. Greater (P?0.05) disappearance of DM and OM disappearance rates were measured for the NRC85 diet compared to NRC07 diets, with no differences (P > 0.05) for CP. The NRC85 diet resulted in lower (P?0.05) fiber intake while non-structural carbohydrate (NSC) intake was greater (P?0.05) compared to NRC07 diets. Total digestible nutrients (TDN) were greater (P?0.05) for NRC85 diets compared to NRC07 while there were no differences (P > 0.05) among digestible (DE) and metabolizable energy (ME). Coefficients of digestibility of total carbohydrates (TC) were greater (P?0.05) for the NRC85 than the NRC07 diets. Greater (P?0.05) N intake was measured for NRC07-20 and NRC07-40 NDP. Urinary N in the NRC85 diet was lower (2.24±10% in ingested N; P?0.05) than in the NRC07 diets. There was a greater (P?0.05) balance of N in the NRC07-20 compared to NRC85-60 and NRC07-60 diets, while these three were similar (P > 0.05) to values from NRC07-40 diet. More (P ? 0.05) retained N was obtained in NRC85 compared to NRC07 diets. For diet NRC85, there was a greater (P? 0.05) concentration of N-NH3 at 2 h post-feeding compared to feeding time while this was reversed by 5 h post-feeding. Rumen pH levels were greater (P?0.05) in the NRC07-40 diet than the others. The greater digestibility of nutrients in diets with greater concentrate does not imply an increase in consumption of digestible nutrients. The NRC07 diets with proportional amounts of fiber and concentrate resulted in neutral detergent fiber (NDF) concentrations adequate for ruminal function. In contrast, the NRC85 diet resulted in greater (P ? 0.05) N retention, possibly due to better protein:energy ratios. Diets NRC07-20 and NRC07-40 resulted in greater (P ? 0.05) rumen liquid N-NH3 than NRC85 of NRC07-60. Lambs on NRC07 diets also had an increase (P ? 0.05) in blood urea that can be used as recycled N. None (P > 0.05) of the diets resulted in a drop in ruminal pH. 650 $aBlood composition 650 $adata collection 650 $aDigestibility 650 $afeeds 650 $aLambs 650 $aneutral detergent fiber 650 $aNutrient requirements 650 $aprotein energy ratio 650 $arumen fermentation 650 $aSheep 650 $aUrea 650 $aCordeiro 650 $aDieta 650 $aDigestibilidade 650 $aNutrição animal 650 $aOvino 650 $aRúmen 653 $aComposição do sangue 653 $aDegradação ruminal 653 $aEnergy value 653 $aNon-degradable rumen protein 653 $aNutritional requirements 653 $aOrganic matter content 653 $aProtein quality 653 $aProteína digestível 653 $aRaça Santa Inês 653 $aRumen degradability 700 1 $aROGERIO, M. C. P. 700 1 $aMUIR, J. P. 700 1 $aALVES, A. A. 700 1 $aGALVANI, D. B. 700 1 $aPOMPEU, R. C. F. F. 700 1 $aLANDIM, A. V. 700 1 $aCARNEIRO, M. S. de S. 773 $tSmall Ruminant Research, Amsterdam$gv. 113, n. 1, p. 20-29, June, 2013.
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