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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  24/07/2012
Data da última atualização:  24/07/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CARVALHO, J. O. M. de; VIEIRA, J. V.; VEIGA, JOSÉ CARLOS CRUZ.
Afiliação:  JOSE ORESTES MEROLA DE CARVALHO, CPAF-RO; JAIRO VIDAL VIEIRA, CNPH; JOSÉ CARLOS CRUZ VEIGA, UNIVERSIDADE LUTERANA DO BRASIL - JI-PARANÁ/RO.
Título:  Avaliação de cultivares de cenoura na região central do estado de Rondônia
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 46., 2006, Goiânia. [Anais... ]. Horticultura Brasileira, v. 24, n. 1, p. 3114-3117 jul. 2006. Supl. CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Daucus carota L.
Thesagro:  Produtividade; Resto de Cultura.
Thesaurus Nal:  Amazonia.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/62286/1/Congr.B.Olericultura46-14-2006-0001.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RO16072 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  06/11/2020
Data da última atualização:  06/11/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  DALLA COSTA, O. A.; TAVERNARI, F. de C.; LOPES, L. dos S.; DALLA COSTA, F. A.; FEDDERN, V.; LIMA, G. J. M. M. de.
Afiliação:  OSMAR ANTONIO DALLA COSTA, CNPSA; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; LETICIA DOS SANTOS LOPES, CNPSA; FILIPE ANTÔNIO DALLA COSTA, UNESP; VIVIAN FEDDERN, CNPSA; GUSTAVO JÚLIO MELLO MONTEIRO DE LIMA, CNPSA.
Título:  Performance, carcass and meat quality of pigs submitted to immunocastration and different feeding programs.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Research in Veterinary Science, v. 131, p. 137-145, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.rvsc.2020.04.015
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The feed restriction of pigs aims to improve the nutrient utilization of the diet, reduce carcass fat and increase lean meat. Immunocastration is a painless, reversible technique that improves animal welfare, decreases boar taint in meat, leading to lower fat deposition and increases lean meat. This study aimed at evaluating either feeding (restricted) programs (FP) and castration categories (surgically castrated × immunocastration) in terms of pig performance, carcass traits and meat quality. Castration category and FP did not influence marbling, initial pH and drip loss in loin and ham. However, immunocastrated pigs presented lighter loins and hams with lower ultimate pH, compared to the surgically castrated pigs. The FP with lower feed volume resulted in higher ultimate pH. Immunocastrated males had a higher live weight than those surgically castrated. Also, the more the feed supply decreased, the better the feed conversion. Immunocastrates had lower carcass yields, however these pigs had their backfat thickness decreased and lean meat increased in the carcass, without affecting the loin depth.
Palavras-Chave:  Bem-estar animal; Castração cirúrgica; Immunocastration; Imunocastração; Lombo; Parâmetros zootécnicos; Qualidade da carne; Surgical castration; Zootechnical parameters.
Thesagro:  Nutrição Animal; Presunto; Suíno.
Thesaurus NAL:  Animal welfare; Ham; Lean meat; Loins.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA21966 - 1UPCAP - DD
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