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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
10/11/2020 |
Data da última atualização: |
23/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COMETTANT RABANAL, R.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; GERMANI, R. |
Afiliação: |
Raúl Comettant-Rabanal; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; Davy William Hidalgo Chávez, UFRRJ; ROGERIO GERMANI, CTAA. |
Título: |
Physical, textural and structural properties ofgluten-free breads made from extruded whole grain flours. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020, virtual. Anais... Saudabilidade na Indústria de Cereais e Panificação. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. 4 p. |
ISBN: |
978-65-88243-73-2 |
DOI: |
10.29327/cbcp2020.276119 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
CBCP. 5 a 9 out. |
Conteúdo: |
The objective of this study was to use pre-cooked whole corn, parboiled brown rice and sorghum flours by thermoplasticextrusion as a pretreatment to improve the quality characteristics of gluten-free(GF) bread. The methodology included the evaluation of the physical, textural and structural properties of the bread crumb. GF breadmade from whole grains were characterized by lower hardness and cohesiveness compared to GF breadmade from refined grains.In addition, the volume, distribution of air cells, porosityand height bread crumb were improved, so it is possible to use extrusion to create functional whole grain floursfor bakery products. |
Palavras-Chave: |
Cereals; Farinha de rosca; TPA. |
Thesagro: |
Alimento Pré-Cozido; Arroz Integral; Extrusão; Farinha; Milho; Processamento; Produto de Origem Vegetal; Sorgo; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Breadmaking; Cooking; Extrusion; Food processing; Food technology; Gluten-free foods; Image analysis. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217624/1/276119.pdf
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Marc: |
LEADER 02021nam a2200421 a 4500 001 2126445 005 2020-11-23 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-65-88243-73-2 024 7 $a10.29327/cbcp2020.276119$2DOI 100 1 $aCOMETTANT RABANAL, R. 245 $aPhysical, textural and structural properties ofgluten-free breads made from extruded whole grain flours.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020, virtual. Anais... Saudabilidade na Indústria de Cereais e Panificação. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. 4 p.$c2020 500 $aCBCP. 5 a 9 out. 520 $aThe objective of this study was to use pre-cooked whole corn, parboiled brown rice and sorghum flours by thermoplasticextrusion as a pretreatment to improve the quality characteristics of gluten-free(GF) bread. The methodology included the evaluation of the physical, textural and structural properties of the bread crumb. GF breadmade from whole grains were characterized by lower hardness and cohesiveness compared to GF breadmade from refined grains.In addition, the volume, distribution of air cells, porosityand height bread crumb were improved, so it is possible to use extrusion to create functional whole grain floursfor bakery products. 650 $aBreadmaking 650 $aCooking 650 $aExtrusion 650 $aFood processing 650 $aFood technology 650 $aGluten-free foods 650 $aImage analysis 650 $aAlimento Pré-Cozido 650 $aArroz Integral 650 $aExtrusão 650 $aFarinha 650 $aMilho 650 $aProcessamento 650 $aProduto de Origem Vegetal 650 $aSorgo 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aCereals 653 $aFarinha de rosca 653 $aTPA 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aASCHERI, J. L. R. 700 1 $aHIDALGO CHÁVEZ, D. W. 700 1 $aGERMANI, R.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
01/08/1992 |
Data da última atualização: |
27/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
COSTA, C. A. F. |
Afiliação: |
CARLOS ALBERTO FAGONDE COSTA, CNPC. |
Título: |
Aumento nas contagens de ovos de nematódeos gastrintestinais em cabras lactantes. |
Ano de publicação: |
1983 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 18, n. 8, p. 919-929, ago. 1983. |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
Resumo: Foi avaiada a influencia do parto e lactacao sobre a contagem de ovos de nematodeos nas fezes de cabras. Utilizaram-se quatro grupos de cabras, assim distribuidas: SNV - secas nao vermifugadas; LNV - lactantes nao vermifugadas; SV - secas vermifugadas; LV - lactatnes vermifugadas tres a quatro semanas antes da paricao. O estudo foi repetido em duas epocas de paricao. As contagens de ovos por grama de fezes (OPG) e as coproculturas foram realizdas semanalmente. As cabras paridas em outrubo (meados de estacao seca) apresentaram maiores contagens de OPG que as cabras secas, independentemente da vermifugacao. Os aumentos, as contagens do grupo LNV foram superiores (P<0,05) as do grupo SNV. Os aumentos de OPG no grupo LV ocorreram na terceira semana do periodo de paricao e da terceira a sexta semanas pos-paricao. Nesses aumentos, as contagens do grupo LV foram superiores (P<0,05) as do grupo SV. Nas cabras paridas em junho (inicio da estacao seca), os aumentos de OPG foram menos acentuados. Os aumentos do OPG no grupo LV ocorreram tres e uma semans antes do inicio da paricao. Nesses aumentos, as contagens do grupo LV foram superiores (P<0,05) as do grup SV. A maturacao de larvs em hipobiose foi considerada a principal responsavel pelos aumentos do OPG nas cabras lactantes. O Hemonchus foi o nematodeo que mais contribuiu para esses aumentos de OPG.
[Rise of gastrointestinal nematode egg counts in lactating goats].
Abstract: This experiment evaluated the parturition and lactating influence on the fecal nematode egg counts in female goats. The does were divided into four groups as foliows: DND - dry nondewormed does; LND - lactating nondewormed does; DD - dry dewormed does; LO - lactating does, dewormed three to four weeks before parturition. The study was replicated in two parturition soasons. The egg por graru (EPG) counte and tl,e feeal cultures wero carried out weekly. Iii spite of the anthelmintic medication, tho does who gavo birth in October (middle of the dry season) presontod higher EPG counts than the dry does. In the LND group. the EPG rises took place at the third and seventil weeks after parturition. Dçjring these peaks, the EPG counts in the LND group were higher (P <0.05) than the munts in the OND group In the LO group, the EPG rises took place at the thlrd week óf the parturition period and from the third to sixth weeks after parturition. During these peaks, the EPG counts in the LD group were hlgher (P <0.05) than the counts in the OD group. The EPG rises in the does who gave birth in June (beginning of the dry season) were Iess defined. In the LO group, tlie EPG rjses took placa three and one weeks before the beginning of parturition. During these peaks, the EPG counts in the LD group were higher (P <0.05) than the counts in the DO group. Tho EPG rises observed in the lactating does were considered to be related to the development of inhibited Iarvae. Haemonchus wes the most important nematode related to these rises. MenosResumo: Foi avaiada a influencia do parto e lactacao sobre a contagem de ovos de nematodeos nas fezes de cabras. Utilizaram-se quatro grupos de cabras, assim distribuidas: SNV - secas nao vermifugadas; LNV - lactantes nao vermifugadas; SV - secas vermifugadas; LV - lactatnes vermifugadas tres a quatro semanas antes da paricao. O estudo foi repetido em duas epocas de paricao. As contagens de ovos por grama de fezes (OPG) e as coproculturas foram realizdas semanalmente. As cabras paridas em outrubo (meados de estacao seca) apresentaram maiores contagens de OPG que as cabras secas, independentemente da vermifugacao. Os aumentos, as contagens do grupo LNV foram superiores (P<0,05) as do grupo SNV. Os aumentos de OPG no grupo LV ocorreram na terceira semana do periodo de paricao e da terceira a sexta semanas pos-paricao. Nesses aumentos, as contagens do grupo LV foram superiores (P<0,05) as do grupo SV. Nas cabras paridas em junho (inicio da estacao seca), os aumentos de OPG foram menos acentuados. Os aumentos do OPG no grupo LV ocorreram tres e uma semans antes do inicio da paricao. Nesses aumentos, as contagens do grupo LV foram superiores (P<0,05) as do grup SV. A maturacao de larvs em hipobiose foi considerada a principal responsavel pelos aumentos do OPG nas cabras lactantes. O Hemonchus foi o nematodeo que mais contribuiu para esses aumentos de OPG.
[Rise of gastrointestinal nematode egg counts in lactating goats].
Abstract: This experiment evaluated the parturition and l... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Aumento de OPG; Haemoochus; Nematódeo gastrintestinal; Rise in EPG counts. |
Thesagro: |
Cabra; Caprino; Epidemiologia; Helminto gastrintestinal; Lactação; Nematóide; Parto. |
Thesaurus NAL: |
Epidemiology; Goats; Haemonchus; Lactation; Nematoda; Parturition. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223502/1/Aumento-contagens-ovos-1983.pdf
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Marc: |
LEADER 03906naa a2200325 a 4500 001 1516414 005 2021-01-27 008 1983 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOSTA, C. A. F. 245 $aAumento nas contagens de ovos de nematódeos gastrintestinais em cabras lactantes.$h[electronic resource] 260 $c1983 520 $aResumo: Foi avaiada a influencia do parto e lactacao sobre a contagem de ovos de nematodeos nas fezes de cabras. Utilizaram-se quatro grupos de cabras, assim distribuidas: SNV - secas nao vermifugadas; LNV - lactantes nao vermifugadas; SV - secas vermifugadas; LV - lactatnes vermifugadas tres a quatro semanas antes da paricao. O estudo foi repetido em duas epocas de paricao. As contagens de ovos por grama de fezes (OPG) e as coproculturas foram realizdas semanalmente. As cabras paridas em outrubo (meados de estacao seca) apresentaram maiores contagens de OPG que as cabras secas, independentemente da vermifugacao. Os aumentos, as contagens do grupo LNV foram superiores (P<0,05) as do grupo SNV. Os aumentos de OPG no grupo LV ocorreram na terceira semana do periodo de paricao e da terceira a sexta semanas pos-paricao. Nesses aumentos, as contagens do grupo LV foram superiores (P<0,05) as do grupo SV. Nas cabras paridas em junho (inicio da estacao seca), os aumentos de OPG foram menos acentuados. Os aumentos do OPG no grupo LV ocorreram tres e uma semans antes do inicio da paricao. Nesses aumentos, as contagens do grupo LV foram superiores (P<0,05) as do grup SV. A maturacao de larvs em hipobiose foi considerada a principal responsavel pelos aumentos do OPG nas cabras lactantes. O Hemonchus foi o nematodeo que mais contribuiu para esses aumentos de OPG. [Rise of gastrointestinal nematode egg counts in lactating goats]. Abstract: This experiment evaluated the parturition and lactating influence on the fecal nematode egg counts in female goats. The does were divided into four groups as foliows: DND - dry nondewormed does; LND - lactating nondewormed does; DD - dry dewormed does; LO - lactating does, dewormed three to four weeks before parturition. The study was replicated in two parturition soasons. The egg por graru (EPG) counte and tl,e feeal cultures wero carried out weekly. Iii spite of the anthelmintic medication, tho does who gavo birth in October (middle of the dry season) presontod higher EPG counts than the dry does. In the LND group. the EPG rises took place at the third and seventil weeks after parturition. Dçjring these peaks, the EPG counts in the LND group were higher (P <0.05) than the munts in the OND group In the LO group, the EPG rises took place at the thlrd week óf the parturition period and from the third to sixth weeks after parturition. During these peaks, the EPG counts in the LD group were hlgher (P <0.05) than the counts in the OD group. The EPG rises in the does who gave birth in June (beginning of the dry season) were Iess defined. In the LO group, tlie EPG rjses took placa three and one weeks before the beginning of parturition. During these peaks, the EPG counts in the LD group were higher (P <0.05) than the counts in the DO group. Tho EPG rises observed in the lactating does were considered to be related to the development of inhibited Iarvae. Haemonchus wes the most important nematode related to these rises. 650 $aEpidemiology 650 $aGoats 650 $aHaemonchus 650 $aLactation 650 $aNematoda 650 $aParturition 650 $aCabra 650 $aCaprino 650 $aEpidemiologia 650 $aHelminto gastrintestinal 650 $aLactação 650 $aNematóide 650 $aParto 653 $aAumento de OPG 653 $aHaemoochus 653 $aNematódeo gastrintestinal 653 $aRise in EPG counts 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 18, n. 8, p. 919-929, ago. 1983.
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Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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