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Registros recuperados : 30 | |
15. | | SANTOS, R. O. dos; ABREU, J. C. de; LIMA, R. B. de; APARICIO, P. da S.; SOTTA, E. D.; LIMA, R. C. Distribuição diamétrica de uma comunidade arbórea na Floresta Estadual do Amapá, Brasil. Biota Amazônia, Macapá, v. 6, n. 2, p. 24-31, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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16. | | LIMA, R. B. de L.; APARÍCIO, P. da S.; SILVA, W. C. da; SILVA, D. A. S. da; GUEDES, A. C. L. Emprego da distribuição diamétrica na predição do estado de perturbação em floresta de Várzea, Macapá-AP. Enciclopédia Biosfera, Goiânia, v. 9, n. 16, p. 1016-1026, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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17. | | BATISTA, A. P. B.; APARÍCIO, W. C. da S.; APARÍCIO, P. da S.; SANTOS, V. S. dos; LIMA, R. B. de; MELLO. J. M. Caracterização estrutural em uma floresta de terra firme no estado do Amapá, Brasil. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 35, n. 81, p. 21-33, jan./mar. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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18. | | LIMA, R. B. de; APARÍCIO, P. da S.; APARÍCIO, W. C. da S.; SOTTA, E. D.; GUEDES, M. C.; OLIVEIRA, L. P. dos S. Estratificação volumétrica da floresta estadual do Amapá, extremo norte, Brasil. In: SIMPÓSIO LATINO-AMERICANO SOBRE MANEJO FLORESTAL, 5., 2011, Santa Maria. Sustentabilidade florestal: [anais]. Santa Maria: UFSM, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Florestal, 2011. p. 404-410. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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19. | | SILVA, R. K. S. da; FELICIANO, A. L. P.; MARANGON, L. C.; LIMA, R. B. de A.; SANTOS, W. B. dos. Estrutura e síndromes de dispersão de espécies arbóreas em um trecho de mata ciliar, Sirinhaém, Pernambuco, Brasil. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 32, n. 69, p. 1-11, jan./mar. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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20. | | LIMA, R. B. de A.; SILVA, J. A. A. da; MARANGON, L. C.; FERREIRA, R. L. C.; SILVA, R. K. S. da. Sucessão ecológica de um trecho de Floresta Ombrófila Densa de Terras Baixas, Carauari, Amazonas. Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 31, n. 67, p. 161-172, jul./set. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 30 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
09/01/2018 |
Data da última atualização: |
09/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
OLIVEIRA, W. P. de; BIASOTO, A. C. T.; MARQUES, V. F.; SANTOS, I. M. dos; MAGALHÃES, K.; CORREA, L. C.; NEGRO-DELLACQUA. M.; MIRANDA, M. S.; CAMARGO, A. C. de; SHAHIDI, F. |
Afiliação: |
WALKIA POLLIANA DE OLIVEIRA, UFBA; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; VALQUIRIA FERNANDA MARQUES, UNIVASF; IEDA MARIA DOS SANTOS, UNIVASF; KEDMA MAGALHAES, UNIVASF; LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; MELISSA NEGRO-DELLACQUA, UFSC; MARIA SPINOLA MIRANDA, UFBA; ADRIANO COSTA DE CAMARGO, Memorial University of Newfoundland St. John’s, NL, Canada; FEREIDOON SHAHIDI, Memorial University of Newfoundland St. John’s, NL, Canada. |
Título: |
Phenolics from winemaking by-products better decrease VLDL-cholesterol and triacylglycerol levels than those of red wine in wistar rats. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Science, v, 82, n. 10, p. 2432-2437, 2017. |
DOI: |
10.1111/1750-3841.13841 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Winemaking by-products account for more than 30% of the grape production, but this inexpensive feedstock has not yet been fully exploited. Accordingly, we evaluated the potential biological activity of winemaking by-products produced with Syrah grapes in comparison with those of the wine produced using the same grape cultivar. Winemaking by-products showed higher contents of total anthocyanins, flavonols, stilbenes, and flavanols than red wine as evaluated by HPLC-DAD-FD (on a dry weight basis). In contrast, red wine was a better source of phenolic acids. However, the contribution of phenolic acids was minor for both samples. Furthermore, equivalent concentration of winemaking by-products (100 mg/kg/d) showed greater biological activity by than that of red wine by decreasing the levels of VLDL- cholesterol and triacylglycerols in Wistar rats. Therefore, this study supports the use of winemaking by-products as an economical source of bioactive phenolics with potential use in the food and nutraceutical industries |
Palavras-Chave: |
Bebidas funcionais; Cardiovascular disease; Compostos bioativos; Doenças cardiovasculares; Functional beverage; Processing by-products; Sub-produto; Vitis vin?fera. |
Thesagro: |
Processamento; Uva. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds; Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02201naa a2200385 a 4500 001 2084644 005 2018-01-09 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/1750-3841.13841$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, W. P. de 245 $aPhenolics from winemaking by-products better decrease VLDL-cholesterol and triacylglycerol levels than those of red wine in wistar rats.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aWinemaking by-products account for more than 30% of the grape production, but this inexpensive feedstock has not yet been fully exploited. Accordingly, we evaluated the potential biological activity of winemaking by-products produced with Syrah grapes in comparison with those of the wine produced using the same grape cultivar. Winemaking by-products showed higher contents of total anthocyanins, flavonols, stilbenes, and flavanols than red wine as evaluated by HPLC-DAD-FD (on a dry weight basis). In contrast, red wine was a better source of phenolic acids. However, the contribution of phenolic acids was minor for both samples. Furthermore, equivalent concentration of winemaking by-products (100 mg/kg/d) showed greater biological activity by than that of red wine by decreasing the levels of VLDL- cholesterol and triacylglycerols in Wistar rats. Therefore, this study supports the use of winemaking by-products as an economical source of bioactive phenolics with potential use in the food and nutraceutical industries 650 $aBioactive compounds 650 $aGrapes 650 $aProcessamento 650 $aUva 653 $aBebidas funcionais 653 $aCardiovascular disease 653 $aCompostos bioativos 653 $aDoenças cardiovasculares 653 $aFunctional beverage 653 $aProcessing by-products 653 $aSub-produto 653 $aVitis vin?fera 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aMARQUES, V. F. 700 1 $aSANTOS, I. M. dos 700 1 $aMAGALHÃES, K. 700 1 $aCORREA, L. C. 700 1 $aNEGRO-DELLACQUA. M. 700 1 $aMIRANDA, M. S. 700 1 $aCAMARGO, A. C. de 700 1 $aSHAHIDI, F. 773 $tJournal of Food Science, v, 82$gn. 10, p. 2432-2437, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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