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Registros recuperados : 40 | |
21. | | FABIANO, M. Z.; CÔRREA, T. R. A.; SCRAMIN, J. A.; BRESOLIN, J. D.; ASSIS, O. B. G. de; FORATO, L. A.; BERNARDES-FILHO, R. Study of the propolis effect incorporation into edible zein films In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES - NanoAgri, 2010, São Pedro, SP. [Anais…] São Pedro: Aptor Software, 2010. Editors: Caue Ribeiro, Odílio Benedito Garrido de Assis, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Sérgio Mascarenhas. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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22. | | COSTA, A. M.; MOTOIKE, S. Y.; CORRÊA, T. R.; SILVA, T. C.; COSER, S. M.; RESENDE, M. D. V. de; TEÓFILO, R. F. Genetic parameters and selection of macaw palm (Acrocomia aculeata) accessions: an alternative crop for biofuels. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 18, N. 3, p. 259-266, July/Sept. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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23. | | CARDOSO, P. M. R.; DIAS, L. A. dos S.; RESENDE, M. D. V. de; FREITAS, R. G. de; CORRÊA, T. R.; MUNIZ, D. R.; ZAIDAN, I. R. Genetic evaluation and selection in Jatropha curcas L. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 18, n. 2, p. 192-199, Apr./June 2018. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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24. | | CORREA, T. R. A.; SCRAMIN, J. A.; BIFFE, B.; WANG, C. C.; NONAKA, K. O.; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R. Avaliação da interação dos filmes de zeína com adição de nanofibras de celulose no organismo de ratos machos de variedade wistar. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 8, 2014, Juiz de fora. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2014. p. 132-135. Editores: Maria Alice Martins, Humberto de Mello Brandão, Marlene de Barros Coelho, Daniel Souza Corrêa, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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25. | | RIBEIRO, T. S.; MARQUES, M. R. H.; PEREIRA, F. M. V.; SCRAMIN, J.; CORREA, T. R. A.; COLNAGO, L. A.; BERNARDES FILHO, R.; FORATO, L. A. Aplicação da ressonância magnética nuclear no domínio do tempo e análise exploratória de peras revestidas com filmes a base de zeínas In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 6., 2012, Fortaleza. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2012. p. 105-107. Editores: Maria Alice Martins, MOrsyleide de Freitas Rosa, Men de Sá Moreira de Souza Filho, Nicodemos Moreira dos Santos Junior, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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26. | | CORRÊA, T. R. A.; SCRAMIN, J. A.; ZUCOLLO, C. C.; BIFFE, B.; WANG, C. C.; NONAKA, K. O.; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R. Avaliação do comportamento de curva de aumento de peso de ratos alimentados com ração revestida com filme de zeína e nanofibra de celulose. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 7.; ESCOLA DE NANOTECNOLOGIA, 3., 2013, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2013. p. 566-567 Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. CD-ROM. Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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27. | | SCRAMIN, J. A.; CORRÊA, T. R. A.; BIFFE, B.; WANG, C. C.; NONAKA, K. O.; BRITTO, D. de; BERNARDES FILHO, R.; RODRIGUES, J. A. S.; FORATO, L. A. Análise do tecido ósseo por microtomografia e dinsitometria de ratos alimentados com ração revestida com filmes de kafirina e NPs de quitosana. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 7.; ESCOLA DE NANOTECNOLOGIA, 3., 2013, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2013. p. 185-187 Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. CD-ROM. Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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28. | | SCRAMIN, J. A.; CORREA, T. R. A.; BIFFE, B.; WANG, C. C.; NONAKA, K. O.; BERNARDES FILHO, R.; RODRIGUES, J. A. S.; FORATO, L. A. Análise toxicológica em ratos wistar de revestimentos comestíveis a base de kafirinas e nanopartículas de quitosana. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 8, 2014, Juiz de fora. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2014. Editores: Maria Alice Martins, Humberto de Mello Brandão, Marlene de Barros Coelho, Daniel Souza Corrêa, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. p. 168-171. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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29. | | COSER, S. M.; MOTOIKE, S. Y.; CORRÊA, T. R.; QUEIROZ, V. de; COSTA, A. M.; NASCIMENTO, H. R. do; MADEIRA, D. D. C.; RESENDE, M. D. V. de. Estimates of geneticparameters and selection gains for phenological and productive characteristics in macaw palm: an important plant for bioenergy. Functional Plant Breeding Journal, 4, n. 2, p. 23-33, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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30. | | CORRÊA, T. R. A.; SCRAMIN, J. A.; BIFFE, B.; WANG, C. C.; NONAKA, K. O.; LASSO, P. R. O.; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R. Densitometria óssea de ratos alimentados com ração revestida com filmes baseados em zeínas e nanofibras de celulose. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 7.; ESCOLA DE NANOTECNOLOGIA, 3., 2013, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2013. p. 568-570 Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. CD-ROM. Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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31. | | AMARANTE, C. V. T. do; MIQUELOTO, A.; FREITAS, S. T. de; STEFFENS, C. A.; SILVEIRA, J. P. G.; CORRÊA, T. R. Fruit sampling methods to quantify calcium and magnesium contents to predict bitter pit development in Fuji apple: A multivariate approach. Scientia Horticulturae, Amsterdam, v. 157, p. 19-23, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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32. | | FREITAS-SILVA, O.; COSTA, R. A.; CORREA, T. R. S.; FARIAS, A. X. de; ROCHA, E. dos S. FRAGA, M. E. Deteccao de fungos em cafe do cerrado de via seca e via umida pelos meios de cultura BDA e DG18. In: SIMPOSIO DE PESQUISA DOS CAFES DO BRASIL, 3., 2003, Porto Seguro, BA. Anais... Brasilia, DF: Embrapa Cafe, 2003. p. 167-168. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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33. | | STEFFENS, C.; MANZOLI, A.; PASCHOALIN, R. T.; SCRAMIN, J. A.; CORRÊA, T. R. A.; FORATO, L. A.; HERRMANN, P. S. P. Monitoring of volatiles released during ripening apple with and without edible film by electronic nose In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES - NanoAgri, 2010, São Pedro, SP. [Anais…] São Pedro: Aptor Software, 2010. Editors: Caue Ribeiro, Odílio Benedito Garrido de Assis, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Sérgio Mascarenhas. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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34. | | CORRÊA, T. R.; STEFFENS, C. A.; AMARANTE, C. V. T. do; BRACKMANN, A.; SILVEIRA, J. P. G.; TANAKA, H.; BOTH, V. Qualidade de maçãs 'Fuji' armazenadas em atmosfera controlada e influência do clima na degenerescência da polpa. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 45, n. 6, p. 531-538, jun. 2010 Título em inglês: Quality of 'Fuji' apples stored under controlled atmosphere and influence of climate on the incidence of internal browning. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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36. | | SOUZA, R. de L.; DIAS, L. A. dos S.; CORRÊA, T. R.; CAIXETA, E. T.; FERNANDES, E. da C.; MUNIZ, D. R.; ROSMANINHO, L. B. de C.; CARDOSO, P. M. R. Genetic variability revealed by microsatellite markers in a germplasm collection of Jatropha curcas L. in Brazil: an important plant for biofuels. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 19, n. 3, p. 337-346, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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37. | | SCRAMIN, J. A.; TEO, T.; CORRÊA, T. R. A.; BIFFE, B.; WANG, C. C.; NONAKA, K. O.; BRITTO, D. de; BERNARDES FILHO, R.; RODRIGUES, J. A. S.; FORATO, L. A. Avaliação do efeito na massa corporal de ratos winster alimentados com ração revestida com filme de kafirina e NPs de quitosana. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 7.; ESCOLA DE NANOTECNOLOGIA, 3., 2013, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2013. p. 188-190 Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. CD-ROM. Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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38. | | VIEIRA, A. L. S.; DUARTE, G. B.; QUEIROZ, V. A. V.; CORREA, T. R.; SILVA, V. D. M.; ARAUJO, R. L. B. de; GARCIA, M. A. V. T.; FANTE, C. A. Caracterização do amido isolado de diferentes cultivares de sorgo (Sorghum bicolor L. Moench). Brazilian Journal of Development, v. 6, n. 5, p. 24704-24718, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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39. | | RESENDE, R. T.; KUKI, K. N.; CORRÊA, T. R.; ZAIDAN, U. R.; MOTA, P. H. S.; TELLES, L. A. A.; GONZALES, D. G. E.; MOTOIKE, S. Y.; RESENDE, M. D. V. de; LEITE, H. G.; LORENZON, A. S. Data-based agroecological zoning of Acrocomia aculeata: GIS modeling and ecophysiological aspects into a Brazilian representative occurrence area. Industrial Crops and Products, v. 154, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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40. | | CORRÊA, T. R.; PICOLI, E. A. de T.; SOUZA, G. A. de; CONDÉ, S. A.; SILVA, N. M.; LOPES-MATTOS, K. L. B.; RESENDE, M. D. V. de; ZAUZA, E. A. V.; ODA, S. Phenotypic markers in early selection for tolerance to dieback in Eucalyptus. Industrial Crops and Products, v. 107, p. 130-138, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 40 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Café. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
27/01/2021 |
Data da última atualização: |
27/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
RESENDE, R. T.; KUKI, K. N.; CORRÊA, T. R.; ZAIDAN, U. R.; MOTA, P. H. S.; TELLES, L. A. A.; GONZALES, D. G. E.; MOTOIKE, S. Y.; RESENDE, M. D. V. de; LEITE, H. G.; LORENZON, A. S. |
Afiliação: |
RAFAEL T. RESENDE, UFG; KACILDA N. KUKI, UFV; THAIS ROSELI CORRÊA, UEMA; ÚRSULA R. ZAIDAN, UFV; PEDRO HENRIQUE S. MOTA, UFV; LUCAS ARTHUR A. TELLES, UFV; DUBERLÍ G. E. GONZALES, UNIVERSIDAD CIENTÍFICA DEL SUR; SERGIO Y. MOTOIKE, UFV; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPCa; HELIO G. LEITE, UFV; ALEXANDRE S. LORENZON, UFV. |
Título: |
Data-based agroecological zoning of Acrocomia aculeata: GIS modeling and ecophysiological aspects into a Brazilian representative occurrence area. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Industrial Crops and Products, v. 154, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2020.112749 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Macauba palm (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd.) is an emergent oleaginous crop with undeniable economical potential that occurs naturally from south Mexico to south Brazil. Besides its oils, every biomass component from its fruit has a great manufacturing value, for either food or energy-based sectors. Thus, this paper main objective is to estimate the productive potential of eight fruit components (among oil content, weight, volume and internal structures dry mass) for a wide natural occurrence area of macauba trees, the Minas Gerais State, in Brazil. Prediction was based on six environmental attributes: terrain altitude; temperature; precipitation; solar radiation; distance from hydrography; and water deficit, utilizing Random Forest regression methodology, Geographic Information Systems (GIS) and ecophysiological assumptions. All eight fruit components presented high predictability. Temperature was the most influencing factor in almost all evaluated fruit components. The generated predictive maps can support decision making regarding planting orientation or industrial implantation. It is worth mentioning that a given location may have good productivity for a specific fruit component while being disadvantageous for others. This indicates the need for proper planning, management and/or cultivation objective. The study area presents a broad variety of environmental features, suggesting a promising productive potential for the entire specie natural occurrence area. Crop cultivation in adapted ecophysiological areas require fewer resources, what leads to a more sustainable agricultural system, with reduced environmental stress and risk of economic loss. MenosMacauba palm (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd.) is an emergent oleaginous crop with undeniable economical potential that occurs naturally from south Mexico to south Brazil. Besides its oils, every biomass component from its fruit has a great manufacturing value, for either food or energy-based sectors. Thus, this paper main objective is to estimate the productive potential of eight fruit components (among oil content, weight, volume and internal structures dry mass) for a wide natural occurrence area of macauba trees, the Minas Gerais State, in Brazil. Prediction was based on six environmental attributes: terrain altitude; temperature; precipitation; solar radiation; distance from hydrography; and water deficit, utilizing Random Forest regression methodology, Geographic Information Systems (GIS) and ecophysiological assumptions. All eight fruit components presented high predictability. Temperature was the most influencing factor in almost all evaluated fruit components. The generated predictive maps can support decision making regarding planting orientation or industrial implantation. It is worth mentioning that a given location may have good productivity for a specific fruit component while being disadvantageous for others. This indicates the need for proper planning, management and/or cultivation objective. The study area presents a broad variety of environmental features, suggesting a promising productive potential for the entire specie natural occurrence area. Crop culti... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Inteligência artificial. |
Thesagro: |
Bioenergia; Fisiologia Vegetal; Indústria Alimentícia; Macaúba; Produção Agrícola. |
Thesaurus NAL: |
Artificial intelligence; Bioenergy; Plant physiology; Prediction. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02832naa a2200373 a 4500 001 2129622 005 2021-01-27 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.indcrop.2020.112749$2DOI 100 1 $aRESENDE, R. T. 245 $aData-based agroecological zoning of Acrocomia aculeata$bGIS modeling and ecophysiological aspects into a Brazilian representative occurrence area.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aMacauba palm (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd.) is an emergent oleaginous crop with undeniable economical potential that occurs naturally from south Mexico to south Brazil. Besides its oils, every biomass component from its fruit has a great manufacturing value, for either food or energy-based sectors. Thus, this paper main objective is to estimate the productive potential of eight fruit components (among oil content, weight, volume and internal structures dry mass) for a wide natural occurrence area of macauba trees, the Minas Gerais State, in Brazil. Prediction was based on six environmental attributes: terrain altitude; temperature; precipitation; solar radiation; distance from hydrography; and water deficit, utilizing Random Forest regression methodology, Geographic Information Systems (GIS) and ecophysiological assumptions. All eight fruit components presented high predictability. Temperature was the most influencing factor in almost all evaluated fruit components. The generated predictive maps can support decision making regarding planting orientation or industrial implantation. It is worth mentioning that a given location may have good productivity for a specific fruit component while being disadvantageous for others. This indicates the need for proper planning, management and/or cultivation objective. The study area presents a broad variety of environmental features, suggesting a promising productive potential for the entire specie natural occurrence area. Crop cultivation in adapted ecophysiological areas require fewer resources, what leads to a more sustainable agricultural system, with reduced environmental stress and risk of economic loss. 650 $aArtificial intelligence 650 $aBioenergy 650 $aPlant physiology 650 $aPrediction 650 $aBioenergia 650 $aFisiologia Vegetal 650 $aIndústria Alimentícia 650 $aMacaúba 650 $aProdução Agrícola 653 $aInteligência artificial 700 1 $aKUKI, K. N. 700 1 $aCORRÊA, T. R. 700 1 $aZAIDAN, U. R. 700 1 $aMOTA, P. H. S. 700 1 $aTELLES, L. A. A. 700 1 $aGONZALES, D. G. E. 700 1 $aMOTOIKE, S. Y. 700 1 $aRESENDE, M. D. V. de 700 1 $aLEITE, H. G. 700 1 $aLORENZON, A. S. 773 $tIndustrial Crops and Products$gv. 154, 2020.
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