|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
16/04/1992 |
Data da última atualização: |
20/09/2013 |
Autoria: |
FOLTRAN, D. E.; PIZA JUNIOR, C. de T.; ESPIRONELO, A.; BELLINTANI NETO, A. M.; TULMANN NETO, A.; PIZA JUNIOR, C. de T.; MELETTI, L. M. M.; MARTINEZ JUNIOR, M.; SOARES, N. B.; SANTOS, R. R. dos; KAWATI, R. |
Afiliação: |
DULCINÉIA ELIZABETE FOLTRAN, IAC; CLÓVIS DE TOLEDO PIZA JUNIOR, CATI; ADEMAR ESPIRONELO; ALBERTO M. BELLINTANI NETO; AUGUSTO TULMANN NETO; CLÓVIS DE TOLEDO PIZA JUNIOR; LAURA MARIA MOLINA MELETTI; MIGUEL MARTINEZ JUNIOR; NILBERTO BERNARDO SOARES; RUI RIBEIRO DOS SANTOS; RYOSUKE KAWATI. |
Título: |
Fruticultura tropical no Estado de São Paulo: prioridades. |
Ano de publicação: |
1991 |
Fonte/Imprenta: |
Campinas: Instituto Agronômico, 1991. |
Páginas: |
52p. |
Série: |
(IAC. Documentos, 26). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Abacate; Abacaxi; Banana; Goiaba; Mamão; Manga; Maracujá. |
Palavras-Chave: |
Prioridade de pesquisa. |
Thesagro: |
Fruticultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00827nam a2200277 a 4500 001 1636350 005 2013-09-20 008 1991 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aFOLTRAN, D. E. 245 $aFruticultura tropical no Estado de São Paulo$bprioridades. 260 $aCampinas: Instituto Agronômico$c1991 300 $a52p. 490 $a(IAC. Documentos, 26). 520 $aAbacate; Abacaxi; Banana; Goiaba; Mamão; Manga; Maracujá. 650 $aFruticultura 653 $aPrioridade de pesquisa 700 1 $aPIZA JUNIOR, C. de T. 700 1 $aESPIRONELO, A. 700 1 $aBELLINTANI NETO, A. M. 700 1 $aTULMANN NETO, A. 700 1 $aPIZA JUNIOR, C. de T. 700 1 $aMELETTI, L. M. M. 700 1 $aMARTINEZ JUNIOR, M. 700 1 $aSOARES, N. B. 700 1 $aSANTOS, R. R. dos 700 1 $aKAWATI, R.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
10/09/2015 |
Data da última atualização: |
17/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
LIMA, M. dos S.; DUTRA, M. da C. P.; TOALDO, I. M.; CORREA, L. C.; PEREIRA, G. E.; OLIVEIRA, D. de; BORDIGNON-LUIZ, M. T.; NINOW, J. L. |
Afiliação: |
LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV. |
Título: |
Phenolic Compounds, Organic Acids and Antioxidant Activity of Grape Juices Produced in Industrial Scale by Different Processes of Maceration. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 188, p. 384-392, Dec. 2015. |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
The effect of maceration process on the profile of phenolic compounds, organic acids composition and antioxidant activity of grape juices from new varieties of Vitis labrusca L. obtained in industrial scale was investigated. The extraction process presented a high yield without pressing the grapes. The use of a commercial pectinase resulted in an increase on extraction yield and procyanidins B1 and B2 concentrations and a decrease on turbidity and concentration of catechins. The combination of 60° C and 3.0 mL 100 kg 1 of enzyme resulted in the highest extraction of phenolic compounds, reducing the content of acetic acid. The juices presented high antioxidant activity, related to the great concentration of malvidin, cyanidin, catechin and caffeic, cinnamic and gallic acids. Among the bioactive compounds, the juices presented high concentration of procyanidin B1, caffeic acid and trans-resveratrol, with higher levels compared to those reported in the literature . |
Palavras-Chave: |
Composto bioativo; Pectinases; Suco de uva. |
Thesagro: |
Uva; Vitis Labrusca. |
Thesaurus NAL: |
bioactive compounds; Grape juice. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/129323/1/lima-foodchemistry-v188-p384-392-dec2015.pdf
|
Marc: |
LEADER 01842naa a2200289 a 4500 001 2023598 005 2016-03-17 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLIMA, M. dos S. 245 $aPhenolic Compounds, Organic Acids and Antioxidant Activity of Grape Juices Produced in Industrial Scale by Different Processes of Maceration.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aThe effect of maceration process on the profile of phenolic compounds, organic acids composition and antioxidant activity of grape juices from new varieties of Vitis labrusca L. obtained in industrial scale was investigated. The extraction process presented a high yield without pressing the grapes. The use of a commercial pectinase resulted in an increase on extraction yield and procyanidins B1 and B2 concentrations and a decrease on turbidity and concentration of catechins. The combination of 60° C and 3.0 mL 100 kg 1 of enzyme resulted in the highest extraction of phenolic compounds, reducing the content of acetic acid. The juices presented high antioxidant activity, related to the great concentration of malvidin, cyanidin, catechin and caffeic, cinnamic and gallic acids. Among the bioactive compounds, the juices presented high concentration of procyanidin B1, caffeic acid and trans-resveratrol, with higher levels compared to those reported in the literature . 650 $abioactive compounds 650 $aGrape juice 650 $aUva 650 $aVitis Labrusca 653 $aComposto bioativo 653 $aPectinases 653 $aSuco de uva 700 1 $aDUTRA, M. da C. P. 700 1 $aTOALDO, I. M. 700 1 $aCORREA, L. C. 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aOLIVEIRA, D. de 700 1 $aBORDIGNON-LUIZ, M. T. 700 1 $aNINOW, J. L. 773 $tFood Chemistry$gv. 188, p. 384-392, Dec. 2015.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|